Manisa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nurettin Aytekin, Manisa’da köy yollarının asfaltlanması ile ilgili olarak, “2013 yılı programına alınan 360 kilometrelik asfaltlama çalışmalarımız başladı.” dedi.

Genel Sekreter Aytekin, köy yollarının asfaltlamasıyla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yuntdağı bölgesindeki 35 kilometrelik yol yapımıyla asfaltlama çalışmalarına başladıklarını kaydeden Aytekin, "Bu yıl 1 ve 2. kat asfaltlama işlerimiz ihale edildi, işi alan firmalar yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyorlar. Çeşitli ilçelerde 4 ayrı grup olarak asfaltlama işleri ihale edildi. Eylül ayı sonuna kadar asfaltlama işlerimiz yoğun bir şekilde devam edecek.

Amacımız Manisa`da İl Özel İdaresi`nin yol ağında bulunan yolların standardını yükseltmektir. Bu yıl ayrıca 4 bin kilometrelik asfalt bakımı yapacağız. Manisa`daki 4 köprüden 2`sinin yapımı devam ediyor. 167 kilometre yol tesfiyesi gerçekleştirilecek. Köy yollarına toplam 245 bin metrekarelik kilitli parke taşı döşenecek. Köy yollarının standardını yükseltmek amacıyla 30 köyde sanata yapısı ihalesine çıkıldı. Yoğun bir şekilde yollarının standardını yükseltmeye çalışıyoruz." dedi.

Ova yollarının ıslahı çalışmalarına da iş makineleriyle destek verdiklerini anlatan Aytekin, mevsim itibariyle programlı asfalt yapım yol yapım işlerinin bitmesinin ardından ova yollarının ıslah çalışmalarına destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Aytekin, İl Özel İdaresi`nin yol yapım ve bakım ekiplerinin yılın 365 günü aralıksız sürdüğünü ifade ederek,

"16 ilçemizde asfalt bakım ve yama çalışmalarımız devam ediyor. İl genelinde yaklaşık 4 bin kilometrelik yolun bakım ve yama işlerini ekiplerimiz yapmaktadır. Ova yollarının ıslahını sadece ölü sezonda gerçekleştiriyorduk. Bu yıl farklı bir uygulama ile hafta sonları çalışan personelin mesai ücretinin ziraat odaları ve kaymakamlıklar tarafından karşılanması kanalıyla, kendi programlı işlerimizin dışında ova yollarımızın standardını yükseltmek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." şeklinde konuştu.



İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

Enes Pınar bir ayda iki kez Balkanları fethetti

Seramiksan fabrikasında hırsızlık

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 29.07.2013 17:25:40 654 0
Tarih: 29.07.2013 17:25 Güncelleme: 29.07.2013 17:25
Haberi Sesli Oku