SARUHANLI - Tüm dünyayı tehdit eden koronavirüsün etkisini kaybetmeye başlamasının ardından kademeli olarak normalleşme süreci kapsamanda gelinlik ve damatlık sektörü de destek bekliyor. Evlilik ve nişan planlarını erteleyen çiftler bu belirsizliğin bir an önce giderlimesini isterken; sektörün de yeniden canlanması için önlemlerin alınması gerektiğini vurgulayan Moda Tekstil Konfeksiyoncular Sitesi (MTK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Salkım, gelinlik ve damatlık sektörünün canlanması noktasında nişan ve düğün salonlarının tarih belirsizliğinin bir an önce giderilmesi gerektiğini vurguladı.

Başkan Salkım, “Tüm bu belirsizlik bir çok söktörü de olumsuz etkileyecek. Yaşanan sorunları, İzmir Ticaret Odası Başkanı (İZTO) Mahmut Özgener ile de paylaştık. Başkan Özgener, söktörün ve evlilik hazırlığı yapan çiftlerin madur olmaması adına bu süreci yakından takip edeceğiz sözünü verdi” diye konuştu.

“Sektör bir lokomotif”

Nikah ve düğün salonlarının gelinlik, damatlık sektörü başta olmak üzere birçok iş koluyla da bağlantılı olduğunu belirten Abdullah Salkım, “Düğün ve özel gün sektörü başta olmak üzere gelinlik, abiye, damatlık sektörünü evlilik hazırlıkları ile doğrudan ve dolaylı olarak ilgili olan düğün organizasyonu, davetiye basımı, çiçekçilik ve ev eşyası gibi birçok sektörünü de içine alan bir lokomotif görevi üstlenmektedir. Bu lokomotifin birinde sorun olması tümünü etkileyen bir sistemdir” dedi.

2 bin firmanın sadece tekstil ayağında var olduğunu belirten Salkım, “En az 20 bin istihdamımız bulunmaktadır. Bu belirsizlik bizlerin işletmelerini ve istihdamımızı zora sokmaktadır. TÜİK verilerine göre, Türkiye’de 2019 yılı içinde evlenen çift sayısı 541 bin 424 olup, bu sayıya nişan, söz ve benzeri özel günler de eklendiği zaman sayı milyonlara ulaşmaktadır. Bu belirsizlik sadece sektör olarak değil, evlenecek çiftler de dahil toplamda yaklaşık 2 milyon kişiyi ilgilendiren bir belirsizlik oluyor” dedi.

Salkım, “Koronavirüs salgını sonrası normalleşme sürecinde açıklanan, düğün ve nişan salonları için planlanan yeniden açılma tarihinin biran önce yetkililerce açıklanması sektörün rahat bir nefes almasını sağlayacak” diye konuştu.



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 7.05.2020 05:58:00 4025 0

Tarih: 07.05.2020 05:58
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00