Anahtar Kelimeler: Korku filmi : Canavar Kâbusu

SARUHANLI - Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur, canavar otunun Saruhanlı'da ilk defa otsu gövdeli bitkilerin dışında Domates te zararlı olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur domates üreticilerini ziyaretinin ardın yaptığı açıklamada, her yıl aynı ürün ekimi yapınca Nuriye Ovasın da ki domates arazilerinde canavar otu yayıldığını belirten “İlçemiz Nuriye Mahallesinde bir çiftçimiz tarafından ekilen domates bahçesinde geçmiş yıllarda virüsle uğraşırken bu yıl da ‘canavar Otu’ denilen bir bitkiye bulaştı.” Dedi.

-Dekarda 13 Ton Verim Yerine, 3 Ton Verim-

Üreticinin sertifikalı fidan ekimi yaparak virüsü bir şekilde önlediklerini anımsatan Başkan Okur şunları kaydetti; “ bölgemizde ‘Canavar Otu’ olarak bilinen otu hiçbir şekilde önleyemiyoruz. Bu ot bitkinin öz suyunu emerek asalak bir bitki olduğu için komple domatesi kurutuyor. Üreticimiz bu bahçeden dekarda 13 ton verim beklerken bu bitkinin oluşmasıyla beraber dekarda 3 ton çok zor alınır. Şimdi bir dekara maliyet 4 bin lira ile 5 bin lira arası bu da çiftçimize külfet getirecek bir şekilde, hiçbir ilaç firmasında bunun çaresi yok, bunun hiçbir şekilde ilacı bulunmadığı için çiftçimiz de ne yapacağını şaşırdı. İnşallah İlaç firmaları bununla ilgili bir çalışma yapar.”

-İlaç firmalarından Çalışma Bekliyoruz”

İlerleyen zamanlarda bu ot kuruduğunda potrağa binlerce tohum bırakacağını ifade eden Okur, “bu tohumlar yılsonunda toprağın altına gizlenip, ürün ekildiğinde o bitkinin öz suyundan faydalandığı için yedinden canlanıyor ve bitkiyi emiyor. Bununla ilgili ilaç firmaları bir çalışma yapsınlar çiftçimiz çok mağdur. İnşallah başka yerlerde bu gözükmez. Ama şuan da ilçemizde çok geniş bir alanda etkili görülmektedir.”

Domates üreticisi Ertan Açıkbaş, 10 yıldır domates üreticiliği yapıtığını, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi. Ertan Açıkbaş şunları ifade etti; “Her yıl virüsle uğraşıyorduk, bu yılda ‘canavar Otu’ diye bir ot geldi başımıza. Dekarda 12 ton aldığımız tarlada bu yıl 3

Ton anca çıkar. İlaç firmalarına sesleniyorum, bunun bir ilacı yok mu? Şuana kadar dönüme 4 bin lira masraf etti.”



Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Kimse Yalnız Değil: Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Ulaşım Desteği Sürüyor

Saruhanlı’da Vefat…

CHP'li Belediye Başkan aday adayı evinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

Manisa Ticaret Borsası’ndan Saruhanlı İlçe Tarımına Ziyaret

Saruhanlı’nın Nüfusu 58 Bin 475 Oldu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Gülşah Durbay Futbol Turnuvası’nda Taşdibi Güldü

Hafız Öğrencilerden Ekrem Başkan’a Teşekkür Ziyareti

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 14.07.2020 10:55:00 2314 0
Tarih: 14.07.2020 10:55 Güncelleme: 14.07.2020 10:55
Haberi Sesli Oku