GÜNDEM - İstanbul ile İzmir arasındaki yolu 3 saat kısaltacak olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü´nde çalışmalar son hızıyla sürüyor.

İzmit Körfezi´nin birbirine en yakın iki noktası olan Kocaeli´nin Dilovası ilçesinde bulunan Diliskelesi ile Yalova´nın Altınova ilçesinde bulunan Hersek Burnu arasında inşa edilen İzmit Körfez Geçiş Köprüsü´nde çalışmalar son hızıyla devam ediyor. İstanbul ve İzmir arasındaki yolculuk süresini 3 saate düşürecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü´nde kedi yollarının döşenmesinin ardından taşıyıcı halatların montajlarına başlandı. Körfezin iki yakasını birleştirecek olan çelik köprü halatları yerin 19 metre altındaki temellerine sabitlenecek. Taşıyıcı halatların montajının ardından köprünün tabliyeleri denizden kaldırılacak ve inşaatta son aşamaya gelinecek.

DEPREME VE KAZALARA DAYANIKLI

Köprü bağlantı yollarının da büyük ölçüde tamamlandığı Körfez Geçiş Köprüsü, yaklaşık 2 bin 682 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük orta açıklığına sahip 4. köprüsü olma özelliği taşıyor. Köprü, temeline çakılan 195 çelik kazık ile en büyük depreme dayanıklı şekilde inşa edildi. 252 metre yüksekliğindeki tamamen çelikten yapılan köprü kuleleri ise olası kazalarda gemi çarpmalarına karşı dayanıklı olarak inşa edildi.

60 DAKİKALIK YOLU 6 DAKİKAYA İNDİRECEK

Körfez Geçiş Köprüsü tamamlandığında denizin 65 metre üzerinde üç gidiş, üç geliş ve bir de hizmet şeridiyle araçlara hizmet verecek. Körfez´in iki yakasında 60 dakika süren geçiş süresi de 6 dakikaya inecek. Yaklaşık 1.1 milyar dolarlık yatırımla inşasına devam edilen köprü tamamlandığında geçiş ücreti olarak sürücülerden 35 dolar+KDV alınması bekleniyor. Körfez Geçiş Köprüsü´nün yaz aylarında büyük oranda tamamlanması bekleniyor.



Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

Alaşehir'de ilk kez 'Cennet Hurması Festivali' düzenlenecek

Muazzez Abacı'nın mal varlığı belli oldu

Doğduğu topraklarda 35 yıldır kimliksiz ve vatansız yaşıyor

Henüz 17 yaşında ama 95 yıl hapisle aranıyordu

Kamyonete arkadan çarpan otomobil hurda yığınına döndü: 1 ölü, 2 yaralı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 3.12.2015 12:28:58 497 0
Tarih: 03.12.2015 12:28 Güncelleme: 03.12.2015 12:28
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri