Köprübaşı'nda zeytin sıkım sezonu başladı
ADİL AKA - Türkiye'nin önde gelen zeytin üretim bölgelerinden Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde erken dönem zeytin hasadı başladı. Üreticiler, arbequina, Ayvalık ve memecik türü zeytinlerini fabrikalara getirerek yağ sıkımına başladı.
Köprübaşı'nda Zeytinyağı Fabrikası sahibi olan Ecz. Aydın Mergen, zeytinleri soğuk sıkım yöntemiyle işlediklerini belirterek, "Fabrikamızın tüm hazırlıklarını tamamladık. Köprübaşı İlçe Hastanesi karşısında hizmete açtığımız tesisimizde, son sistem makinelerle bölge halkımıza hizmet veriyoruz. Zeytinyağı çıkarmak isteyen tüm üreticilerimizi fabrikamıza bekliyoruz" dedi.
Mergen, bölgede hasat sonrası zeytinlerin bekletilmeden işlenmesi gerektiğini vurguladı ve kendi markaları Eczmer ile dünya çapında tanınan Hermus markalarının yağlarının da fabrikalarında üretildiğini ifade etti. "Köprübaşı, zeytin ve zeytinyağında tarımsal üretimde büyük öneme sahip bir bölge ve dünya çapında biliniyor. Ege Üniversitesi de bölgemizi zeytin yetiştiriciliği için en uygun coğrafyalardan biri olarak gösteriyor" diye ekledi.
Kaliteli ve güvenilir hizmet sunduklarını belirten Mergen, "Müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Teknolojiyi etkin şekilde kullanarak müşterilerimizin her konuda yanında olmaya çalışıyoruz. Çünkü işimizi önemsiyoruz." dedi.
Sezonun bereketli olmasını dileyen zeytin üreticisi Harun Selim Kocabaş ise, "Tüm çiftçilerimiz için hayırlı bir sezon olmasını temenni ediyorum." dedi.
Manisa'da Akhisar'dan sonra Köprübaşı ilçesi, 41 bin ton zeytin üretimiyle ilin ikinci, Türkiye genelinde ise yedinci sırada yer alıyor.



Saruhanlı’da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 111. Yılı Törenle Anıldı

Salihli’de Motosiklet Kazası: 70 Yaşındaki Sürücü Hayatını Kaybetti

Saruhanlı'da kız futbol takımı kuruldu

Saruhanlı'da soğuk hava bağlara zarar verdi

Kemal Önal Sokak Modern Görünümüne Kavuştu

Saruhanlı’da 12. Sınıf Öğrencileri İçin Anlamlı İftar Buluşması

Saruhanlı’da Engel Tanımayan Şampiyon: Muhammed Emin Çiftçi İl Birincisi Oldu

Saruhanlı’da Vefat…

Belen Yolu Projesinde Önemli Adım: 1,6 Milyar TL’lik Sözleşme İmzalandı

İstiklal Marşı’nın Kabulünün 105. Yılı Saruhanlı’da Coşkuyla Anıldı

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ: SAĞLIKLI BÖBREKLER, SAĞLIKLI BİR YAŞAM

Saruhanlı Belediye Başkanı Ekrem Cıllı’dan 12 Mart Mesajı

Mütevellili Mahallesi’nde 1500 Kişilik İftar Sofrası Kuruldu

Başkan Cıllı’dan 8 Mart’ta Kadınlara Anlamlı Jest

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

Saruhanlı’da Yeni Devlet Hastanesinin Yapımına Başlandı

Manisa'da hissedilen bir deprem meydana geldi

Saruhanlı'da vefat...

Büyükşehir’den Saruhanlıya 22 milyon TL’lik yatırım... Çalışmalar başladı

Saruhanlı’da dere temizliği başladı... Koku ve sinek sorunu sona erecek

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.09.2025 11:56:00 0
Tarih: 27.09.2025 11:56 Güncelleme: 27.09.2025 11:59
Haberi Sesli Oku