Köprübaşı'nda zeytin sıkım sezonu başladı
ADİL AKA - Türkiye'nin önde gelen zeytin üretim bölgelerinden Manisa'nın Köprübaşı ilçesinde erken dönem zeytin hasadı başladı. Üreticiler, arbequina, Ayvalık ve memecik türü zeytinlerini fabrikalara getirerek yağ sıkımına başladı.
Köprübaşı'nda Zeytinyağı Fabrikası sahibi olan Ecz. Aydın Mergen, zeytinleri soğuk sıkım yöntemiyle işlediklerini belirterek, "Fabrikamızın tüm hazırlıklarını tamamladık. Köprübaşı İlçe Hastanesi karşısında hizmete açtığımız tesisimizde, son sistem makinelerle bölge halkımıza hizmet veriyoruz. Zeytinyağı çıkarmak isteyen tüm üreticilerimizi fabrikamıza bekliyoruz" dedi.
Mergen, bölgede hasat sonrası zeytinlerin bekletilmeden işlenmesi gerektiğini vurguladı ve kendi markaları Eczmer ile dünya çapında tanınan Hermus markalarının yağlarının da fabrikalarında üretildiğini ifade etti. "Köprübaşı, zeytin ve zeytinyağında tarımsal üretimde büyük öneme sahip bir bölge ve dünya çapında biliniyor. Ege Üniversitesi de bölgemizi zeytin yetiştiriciliği için en uygun coğrafyalardan biri olarak gösteriyor" diye ekledi.
Kaliteli ve güvenilir hizmet sunduklarını belirten Mergen, "Müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik çalışmalarımız sürekli devam ediyor. Teknolojiyi etkin şekilde kullanarak müşterilerimizin her konuda yanında olmaya çalışıyoruz. Çünkü işimizi önemsiyoruz." dedi.
Sezonun bereketli olmasını dileyen zeytin üreticisi Harun Selim Kocabaş ise, "Tüm çiftçilerimiz için hayırlı bir sezon olmasını temenni ediyorum." dedi.
Manisa'da Akhisar'dan sonra Köprübaşı ilçesi, 41 bin ton zeytin üretimiyle ilin ikinci, Türkiye genelinde ise yedinci sırada yer alıyor.



Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ZEKİ BİGİN’DEN DİKKAT ÇEKEN PAYLAŞIM: “PARTİ EMEKÇİLERİ NEREDE?”

Yavuz Ağıralioğlu Manisa’ya geliyor

Ege Üniversitesinin endemik tür cenneti: Botanik Bahçesi

Saruhanlı'da vefat...

Bebeğini havalandırma boşluğuna atan anne tutuklandı

Okul müdürü otizmli öğrenciyi merdivenlerden itti

10 Kasım Atatürk'ü Anma Doğa Yürüyüşü

HALK EĞİTİMİ KURUMLARI ARASI MUAYTHAİ ŞAMPİYONASI SARUHANLı EV SAHİPLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİ

Akhisar’da otomobil devrildi! 7 yaralı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Yeni doğan bebeğini havalandırma boşluğuna attı

Kayıp olarak aranan alzaymır hastası kadın bulundu

Saruhanlı’da Vefat…

Ölümümüm 87. Yılında Atatürk Anıldı

KAYMAKAM ACAR'IN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA GÜNÜ MESAJI

Devrilen traktörün altında kalan çiftçi hayatını kaybetti

Saruhanlı’da feci kaza!..

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 27.09.2025 11:56:00 1210 0
Tarih: 27.09.2025 11:56 Güncelleme: 27.09.2025 11:59
Haberi Sesli Oku