Anahtar Kelimeler: Komşu katili müebbet hapis kararı

Komşu katili için müebbet hapis kararı
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde husumetli olduğu komşusunu av tüfeği ile öldürdüğü iddiasıyla yargılanan katil zanlısı için karar çıktı. Kasten öldürme suçundan dolayı müebbet hapis cezası talebi ile yargılanan katil zanlısı Bayram A. (62) Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada son sözünde "Öldürme amacım olsa birkaç kez ateş ederdim. Böyle bir olay yaşadığım için çok pişmanım" ifadelerinde bulundu. Mahkeme Bayram A.’yı müebbet hapis cezasına çarptırırken, öldürülen Cengiz Çetin’in eşi ve kızları ‘Adalet yerini buldu’ ifadelerinde bulundu.
Seydikemer İlçesi Kadıköy Mahallesi'nde Bayram A. (62) yonca yüklü traktörüyle arazisinden geçmek isteyen, komşusu Cengiz Çetin'e (45) av tüfeğiyle ateş ederek ölümüne neden olmuştu. Bayram A. kasten adam öldürme suçu nedeniyle müebbet hapis cezası istemi ile yargılandığı davanın son duruşmasında son sözünde "Öldürme amacıyla ateş etmedim. Havaya ateş etmek istedim. Öldürme kastıyla ateş etsem birkaç kez ateş ederdim. Böyle bir olay yaşadığım için çok pişmanım" ifadelerinde bulundu.
Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasına ölen Cengiz Çetin’in eşi, annesi, kızları ve avukatları ile taraf avukatı katıldı. Cengiz Çetin’in eşi Deniz Çetin ve kızları Kadriye ve Zehra Çetin de şikayetçi olduklarını belirterek, "Babam vefat ettiği için biz çok zor durumda kaldık. En ağır şekilde cezalandırılsın" dediler.
Sanık Bayram A. ve taraf avukatlarının yaptığı savunmanın ardından verilen 15 dakika ara sonrası karar açıklandı. Fethiye 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı, tutuklu sanık Bayram A.’nın kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldığını, indirim uygulanmadığını ve tutukluluğunun devamına karar verildiğini bildirdi.
Bayram A. ve avukatının olayda haksız tahrik bulunduğu iddiasıyla kararı istinaf mahkemesine taşıyacakları öğrenildi.
"Adalet Yerini Buldu"
Öldürülen Cengiz Çetin’in kızı Kadriye Çetin duruşmadan sonra yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu. Zor durumda olan insanlar için de daha iyi olur. Sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. İndirim verilmedi. Bu karar bizi ferahlattı" derken, öldürülen Cengiz Çetin’in eşi Deniz Çetin ise, "Adalete güveniyorduk. Adalet yerini buldu" dedi.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 8.10.2025 07:50:00 733 0
Tarih: 08.10.2025 07:50 Güncelleme: 08.10.2025 09:16
Haberi Sesli Oku