Saruhanlı´nın Koldere Mahallesi´nde ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen deve güreşleri yoğun ilgi gördü.

Saruhanlı Belediyesi desteğiyle Deve Güreşi Koldere Tertip Komitesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen deve güreşleri, Koldere Mahallesi´ndeki futbol sahasında yapıldı.

Deve güreşlerinde Çanakkale, Muğla, Antalya, Aydın, Balıkesir ve Manisa´nın ilçelerinden getirilen 120 deve mücadele etti.

Güreşler, çevre il ve ilçelerden çok sayıda deve güreşi tutkununu Saruhanlı´ya çekti.

Deve Güreşi Koldere Tertip Üyesi İlker Çelebioğlu, yaptığı açıklamada, ilkini düzenledikleri güreşlere katılımın son derece iyi olduğunu belirterek, "Bu insanlarımız, bizler böyle festivallere adeta açtık. Biz de insanların içlerindeki özlemi gidermek için bu organizasyonu tertip ettik. Biz çok memnunuz, güzel güreşler oluyor. Umarım seyircilerde, misafirlerimiz de memnundur." dedi.

Koldere Mahalle Muhtarı İbrahim Durbay da bu yıl ilki gerçekleştirilen deve güreşlerini geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Organizasyon takdir topladı

Güreşleri izleyenler arasında yer alan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de güzel bir organizasyon olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Ssaha gerçekten çok güzel tanzim edilmiş. Bugün buraya katılım çok güzel. Sadece Saruhanlı bölgesinden değil, İzmir´den, Aydın´dan Antalya´ya kadar, Batı Anadolu´daki hemşehrilerimiz büyük bir ilgiyle bugün buraya gelmişler. Bu bizim geleneksel bir kültür değerimiz. Emeği geçen tertip komitesine, bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz."

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise Türkiye´nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin son günlerde yaşadığı sıkıntılı günleri hepimiz görüyoruz. Yedi düvel olmuş ülkemize karşı savaş açmış. Afrin, Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Güneydoğu´da terör operasyonları... Bütün dünyaya karşı bizim bir ve bütün olmamız gerekiyor. Bu tür etkinlikler de bunları güçlendiriyor."

Güreşler sonunda kazanan deve sahiplerine kupa verildi.



Başkan Durbay'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Kırkağaç'ta uzman erbaşların mezuniyet coşkusu

Beton mikserinin çarptığı sağlık çalışanı 7 günlük yaşam savaşını kaybetti

Bir anlık öfke evi kül etti: 1 tutuklama

5 ay önce kaybolan yaşlı adam sırra kadem bastı, oğulları perişan

Organize suç örgütü üyeleri yurtdışına kaçarken yakalandı

Saruhanlı’da Vefat…

Üzerine ağaç devrilen İbrahim Yıldız'ın sağlık durumu ile ilgili açıklama geldi

Motosiklet tıra çarptı: 1 ölü

Yunusemre'den yapay zeka söyleşisi

Akhisar altyapısı milli takım kapısında

‘Tarihi Kentin Umutlu Çocukları’ Kula-Salihli UNESCO Jeoparkı'nda buluştu

Demirci’de atıl araziler tarıma kazandırılıyor

Güllü'nün kızı Tuğyan Ülkem Gülter, annesini öldürmekten tutuklandı

MELİKE ONUR YORUMUYLA “CAN VERİYORUM”

Hastanede çevre düzenlenesi

Saruhanlı Belediyesi "Belen Yolu" İçin 9 Mahallede Pilav Hayrı Düzenlendi

KÖY OKULLARINA KİTAP DESTEĞİ: TDED MANİSA ŞUBESİ NURİYE MAHALLESİ’NDEKİ ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Muhtarlardan Başkan Cıllı'ya teşekkür ziyareti

Nilgün’den Butik” hizmete girdi

Deprem Simülasyon Tırı Saruhanlı’da Öğrencilerle Buluştu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 25.03.2018 21:20:35 854 0
Tarih: 25.03.2018 21:20 Güncelleme: 25.03.2018 21:20
Haberi Sesli Oku