Anahtar Kelimeler: 0

ÇİFTÇİDEN YOL EYLEMİ

 

KOLDERE - Saruhanlı İlçesine bağlı Koldere Beldesinde ovaya ulaşım sağlanan 8 kilometrelik yolun, bölgede yürütülen bir kazı çalışmasından dolayı zarar görmesi nedeniyle arazilerine gidemediklerini ileri süren belde halkı eylem yaptı.

 

Gördes barajından İzmir’e içme suyu temin edilmesi için ishale hattı döşenmesi amacıyla Koldere’de gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bozulan ova yolunun eski haline getirilmemesi üreticilerin tepkisini çekti.

 

Traktörleriyle bölgede toplanan üreticiler, soruna dikkat çekmek amacıyla yolun bozuk bölümlerinde patinaj yaparak, sorumluların sorunu gidermesini istediler.

 

Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada 1 yıl önce otomobille bile rahat ulaşım sağlanan yolun traktör geçemez hale geldiğini kaydetti.

 

Yolda diz boyu çamur olduğunu, araziye gitmek üzere yolan çıkan traktörlerin çamura saplandığını dile getiren Yıldırım, üreticilerin 3 kilometre mesafedeki arazilerine gitmek için başka bir yolu kullandıklarını, bunun da mesafeyi 5 kat uzattığını anlattı.

 

8 kilometrelik yolun Manisa İl Özel İdaresi yol ağında olduğunu, yolun bozulmasına ise DSİ’nin işini yapan taşeron firmanın neden olduğunu belirten Yıldırım;

 

“Zarar belli, zararı yapan belli, bunun için yolumuzun en kısa süre içinde tamir edilmesini istiyoruz. Üreticiler arazilerine gidemiyor. Arazilerimizin yüzde 80’i bu yol güzergahında bulunuyor. Belediye olarak bizim bu yolu yapacak gücümüz yok. Kaldı yol mücavir alanımızın dışında kalıyor. Ne İl Özel İdaresi ilgileniyor, ne de DSİ Bölge Müdürlüğü, yazdığımız dilekçelere cevap bile verilmiyor. Bunu devlet mi yapar, yoksa yolu bozan firmaya mı yaptırır onu bilemeyiz. Biz sorumlusu olmadığımız bir mağduriyetin içindeyiz. Biz yolumuzu geri istiyoruz.”

 

Üreticilerin eylemine destek vermek amacıyla bölgede hazır bulunan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise sorunun en kısa süre içinde çözülmesi beklediklerini ifade etti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal’dan Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı Elektrik Kesintisi

NURLUPINARSPOR'DAN GÜLŞAH DURBAY'A VEFA

Taekwondoda Saruhanlı'nın Gurur Kaynağı "Furkan Samet Kaplan"

Demşrci'de feci kaza… İki otomobil çarpıştı, 3 kişi hayatını kaybetti

2 Çocuk Annesi Kadın Altın Bilezikleri İçin Hayattan Koparıldı

Uçuruma yuvarlanan otomobilden yaralı kurtulan genç kız hayatını kaybetti

Dünya genelinde her üç dakikada, bir kadına yeni meme kanseri tanısı

Hırsızlar, girdikleri evin sahibini bıçaklayarak öldürdü

İkinci el otomobil sektöründe yeni yılda hareketlilik bekleniyor

YÖK’ten Ege Üniversitesine "Engelsiz Üniversite" ödülü

Kula’da Atatürk Kır Koşusu düzenlendi

Turgutlu’da denetimli serbestlik uygulamalarıyla 3 buçuk milyon TL tasarruf sağlandı

Öğrencilerden Filistin’e duygu dolu şiirlerle destek

PDR Akademi "Uzman Buluşmaları" seminerinin 5’incisi Alaşehir’de yapıldı

İzmir’de FETÖ operasyonu: 15 gözaltı

Saruhanlı’da Vefat…

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Ankara’da Mesir Macunu kardı

ÜNİDES gençliğin üretim gücüne güç katıyor

Dünyaca ünlü Manisa Çekirdeksiz Sultaniye Üzümü AB tesciline gün sayıyor

İmzalanan protokolle kanserde toplumsal bilinç artırılacak

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.02.2013 18:28:22 471 0
Tarih: 20.02.2013 18:28 Güncelleme: 20.02.2013 18:28
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri