Anahtar Kelimeler: 0

ÇİFTÇİDEN YOL EYLEMİ

 

KOLDERE - Saruhanlı İlçesine bağlı Koldere Beldesinde ovaya ulaşım sağlanan 8 kilometrelik yolun, bölgede yürütülen bir kazı çalışmasından dolayı zarar görmesi nedeniyle arazilerine gidemediklerini ileri süren belde halkı eylem yaptı.

 

Gördes barajından İzmir’e içme suyu temin edilmesi için ishale hattı döşenmesi amacıyla Koldere’de gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bozulan ova yolunun eski haline getirilmemesi üreticilerin tepkisini çekti.

 

Traktörleriyle bölgede toplanan üreticiler, soruna dikkat çekmek amacıyla yolun bozuk bölümlerinde patinaj yaparak, sorumluların sorunu gidermesini istediler.

 

Koldere Belediye Başkanı Serdar Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada 1 yıl önce otomobille bile rahat ulaşım sağlanan yolun traktör geçemez hale geldiğini kaydetti.

 

Yolda diz boyu çamur olduğunu, araziye gitmek üzere yolan çıkan traktörlerin çamura saplandığını dile getiren Yıldırım, üreticilerin 3 kilometre mesafedeki arazilerine gitmek için başka bir yolu kullandıklarını, bunun da mesafeyi 5 kat uzattığını anlattı.

 

8 kilometrelik yolun Manisa İl Özel İdaresi yol ağında olduğunu, yolun bozulmasına ise DSİ’nin işini yapan taşeron firmanın neden olduğunu belirten Yıldırım;

 

“Zarar belli, zararı yapan belli, bunun için yolumuzun en kısa süre içinde tamir edilmesini istiyoruz. Üreticiler arazilerine gidemiyor. Arazilerimizin yüzde 80’i bu yol güzergahında bulunuyor. Belediye olarak bizim bu yolu yapacak gücümüz yok. Kaldı yol mücavir alanımızın dışında kalıyor. Ne İl Özel İdaresi ilgileniyor, ne de DSİ Bölge Müdürlüğü, yazdığımız dilekçelere cevap bile verilmiyor. Bunu devlet mi yapar, yoksa yolu bozan firmaya mı yaptırır onu bilemeyiz. Biz sorumlusu olmadığımız bir mağduriyetin içindeyiz. Biz yolumuzu geri istiyoruz.”

 

Üreticilerin eylemine destek vermek amacıyla bölgede hazır bulunan Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur ise sorunun en kısa süre içinde çözülmesi beklediklerini ifade etti.

 

Muammer Kökcüoğlu



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 20.02.2013 18:28:22 358 0

Tarih: 20.02.2013 18:28 Güncelleme: 20.02.2013 18:28
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
19.07.2025 11:59:00