MANİSA - Manisa Valiliğince 2015 yılından itibaren Manisa genelinde yürütülen ve Türkiye´deki kodlama /robotik eğitimlerine önderlik eden Kodla(Ma)nisa Projesi´nin sene başı İçerik Geliştirme Çalıştay´ı 12 Ekim 2018 Cuma günü Manisa Anemon Otel´de yapılacaktır.

Çalıştaya, Manisa Vali Yardımcısı ve Proje Başkan Vekili Sayın Ahmet Yılmaz, Vali Yardımcımız Sayın H.Volkan KÖKSAL ile Manisa İl/ İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri ve 17 ilçeden 58 Bilişim Teknolojileri Öğretmeni katılacaktır.

Program, Kodla(Ma)nisa Projesi Başkan Vekili ve Manisa Vali Yardımcısı Sayın Ahmet YILMAZ´ın açılış konuşmaları ile başlayacaktır. Daha sonra İl Proje Ekibinden Aslı YILDIRIMGİL ve Şeref KAPLAN Proje sunumlarını yapacaklardır. Ardından Ege Üniversitesinden Sayın Prof. Dr. Mustafa Murat İNCEOĞLU, Robotik Programlama ve Proje Üretimi konulu konuşmasını yapacaktır. İlçe Proje ekiplerinin 2017/2018 öğretim yılında neler yaptıkları ve belirlenen hedeflere ne derece ulaştıklarını anlatacaklar ve son olarak çalıştay´a katılan öğretmenler gruplara ayrılarak sene boyunca Kodla(Ma)nisa Projesi kapsamında yapılacak çalışmaların yol haritasını belirleyecektir.

Kodla(Ma)nisa Projesi Nedir?

Kodla(Ma)nisa Projesi Manisa Valiliğince 2015 yılında başlatılan, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer himayelerinde Manisa´da görev yapan tüm Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin görüş ve önerileri ile geliştirilmiş bir projedir. Tüm resmi ortaokullar projenin parçasıdır.

Projeyle, çocuklarımızın analitik düşünme becerilerinin artması, sebep sonuç ilişkisi kurabilmesi, takım halinde çalışma ve girişimcilik becerilerinin gelişmesi ve inovatif düşünmeye teşvik edilmesi amaçlanmaktadır. Aynı zamanda Matematik, Fen Bilgisi gibi derslerle (disiplinler) arası ilişki kurularak, öğrenilen ama gerçek hayatta uygulama imkânı bulunamayan bazı bilgileri somutlaştırma şansı veren kodlama eğitimi sayesinde öğrencilerin ders başarılarına katkıda bulunulacaktır.

Projenin en temel amacı ise,  çocukların 21. Yüzyıl becerileri ile donatıldığı bir eğitimi sürdürmek, ülkemizin geleceği için tüketen değil,  üreten bireyler yetiştirmek ve gelecekte oluşması öngörülen bilişim ve yazılım alanındaki nitelikli iş gücü açığına çözüm bulmaktır.

İçerik Geliştirme Çalıştaylarının Önemi

Kodla(Ma)nisa İçerik Geliştirme Çalıştayları Projenin daha emin adımlarla başarıya ulaşması için her yıl sene başında yapılmaktadır. Çalıştaylar ile Proje kapsamında bir önceki öğretim yılında yapılan çalışmalar değerlendirilerek, yeni öğretim yılında sene boyunca yapılacak çalışmaları belirleyecek yol haritası çizilmektedir. Aynı zamanda Projede görev alan öğretmenlerin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi amaçlanmaktadır.



'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

Ortaklık vaadiyle dolandırıldı üstüne darp edilip ölüm tehditleri aldı

Kayalıklardan düşen şahıs hayatını kaybetti

Yangın dumanından etkilenen yaşlı adam hayatını kaybetti

Karısını tüfekle öldürüp intihar etti

Kan donduran olay: 14 yaşındaki çocuk 4 yaşındaki kuzeninin boğazını keserek öldürdü!

Hırsızlar boş daireleri pes dedirten yöntemle belirledi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 12.10.2018 09:38:59 566 0

Tarih: 12.10.2018 09:38

Haberi Sesli Oku