EKONOMİ - Seçim olasılığının ekonomiye nasıl yansıyacağını değerlendiren Prof. Dr. Emre Alkin, koalisyonun kurulmuş haliyle kurulmamış hali arasında çok büyük bir farkın olmayacağını söyledi. Önümüzdeki yıl büyüme hızının yüzde 3´ten düşük olmayacağını belirten Alkin, Türkiye´nin yeni bir ekonomik büyüme modeline ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Koalisyon görüşmelerinin sonuç vermemesiyle beraber gündeme gelen yeniden seçim olasılığı piyasalar üzerinde etkilerini hissettiriyor. Önümüzdeki yıl büyüme hızının yüzde 3´ten düşük olmayacağını söyleyen İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin, ?Büyümeyle ilgili çok büyük bir sancı yok. Zaten yüzde 3 düşük bir büyüme. Bundan daha düşük olacağını zannetmiyorum? diye konuştu. Koalisyonun ekonomik parametreler için önemli olmadığını söyleyen Alkin, koalisyonun kurulmuş haliyle kurulmamış hali arasında çok büyük bir farkın yaşanmayacağını belirtti. Türkiye´nin yeni bir ekonomik büyüme modeli uygulaması gerektiğini belirten Emre Alkin, ?Koalisyon kurulsa bile ekonomik büyüme modelinde bir değişiklik olmayacaktı. Bu nedenle kısa süreli bir koalisyonun fayda sağlayacağını düşünmüyorum. Koalisyon, uzlaşı kültürü için anlam ifade eder ama ekonomik parametreler için çok önemli değildir. Belki döviz kuru biraz düşerdi ama hiçbir şey değişmeyeceği için yükselmeye devam edecekti. Bu nedenle koalisyonun kurulmuş haliyle kurulmamış hali arasında çok büyük bir fark olmayacak. Çünkü yeni bir ekonomik büyüme modeli uygulayabilecek sağduyulu bir hükümetin kurulması gerekiyor. Bu olmadığı sürece Türkiye´ye ciddi bir ilginin olacağını düşünmüyorum? dedi.

HAFİF VE SOĞUK KRİZ
Yeniden seçimin olasılığının Türkiye ekonomisinde krize neden olacağı yönündeki beklentiyi değerlendiren Alkin, ?Türkiye zaten uzun zamandır krizin içinde fakat bu eski krizler gibi değil. Kriz artık ekonominin soğuması demek. Yatırım, inovasyon, ileri teknoloji üretimi ve yeni bir ekonomik model yok. Bunun ismi de zaten; kriz. Hafif ve soğuk şekilde krizin içindeyiz? diye konuştu.

?KREDİ NOTU DÜŞECEK?
Önümüzdeki dönemde Türkiye´nin kredi notunun düşeceğini söyleyen Emre Alkin, ?Son günlerde ekonomiyle ilgili açıklama olmamasına rağmen bazı parametreler kendi kendine düzeliyor. Bu durum, bundan sonraki iktidarlara ?Ekonomiyi çok fazla kurcalamak ve açıklama yapmak iyi değil´ mesajı veriyor. Sakin olunduğu zaman ekonomi kendi deviniminde iyi bir yere doğru varıyor. Fakat bu görünüm 5-6 ay içerisinde kredi notumuzun düşmesine neden olacak. Moody´s dört kez kredi notumuzu pas geçti. Pas geçmek; ?Ben senin notunu kırdım ama şu an ne kendi başımı ne de senin başını belaya sokmak istiyorum, açıklama yapmama hakkımı saklı tutuyorum´ demek. Bu nedenle Türkiye´nin düşük notlu haline şimdiden alışalım? dedi.



Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

Yalnız yaşayan yaşlı adam yangında hayatını kaybetti

Soğuk havalarda egzersiz, kalbi daha fazla yoruyor

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “DAR GELİRLİ, ISINMAK İÇİN SON ÇARESİ OLAN ODUNU, KÖMÜRÜ DE ALAMAZ OLDU”

Kaza değil cinayet çıktı! Eşi...

Çöp konteynerinde yeni doğmuş bebek cesedi bulundu

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Önder çiftçiler DERİM projesi ile bilgilerini aktarıyor

Saruhanlı’da 487 bin metrekare tarla ihaleyle kiraya verilecek

Saruhanlı belediyesi araç filosunu güçlendiriyor!

YUNTDAĞLI ÇOCUKLAR BU OYUNU ÇOK SEVECEK

MADOST ‘Sevgi ve Dostluk Buluşmasında Ertuğrul Günay'ı Manisa’da Ağırladı

Kemiklidere İlkokulu’nda Karne Coşkusu

İsyeri sahibi dükkanında öldüresiye darp edildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 19.08.2015 09:38:11 569 0
Tarih: 19.08.2015 09:38 Güncelleme: 19.08.2015 09:38
Haberi Sesli Oku