Anahtar Kelimeler: 0

“KISIR KOYUN” İDDİASINA YANIT

 

SARUHANLI - Saruhanlı Kaymakamlığı, “Gelir getirici" projeler kapsamında vatandaşlara dağıtılan koyunların yaşlı, kısır ve süt vermediği iddialarına ilişkin bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan haberlere yönelik yazılı bir açıklama yaptı.

 

Saruhanlı Kaymakamlığı internet sitesinden yapılan açıklamada, bazı gazete ve haber portallarında “Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın (Sydv) verdiği koyunların yaşlı, kısır ve süt vermediğini öne süren bir vatandaş meseleyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdiği bir mektupla Ankara’ya iletti. Köylü vatandaş, Manisa’da derdini dinletecek bir merci bulamadığını ifade etti” şeklinde iddialara yer verildiği belirtildi.

 

İlçeye bağlı Aydınlar Köyünde ikamet eden Bilal Baygın ve Yusuf Yalçın’ın “Gelir Getirici Projeler” kapsamında (Sydv)’dan 2011 yılı Eylül ayında kendilerine teslim edilen küçükbaş hayvanlara dair Kaymakamlık Makamına 3 Şubat 2011 günü şikayet dilekçesi verdiklerinin ifade edildiği açıklamada şöyle denildi;

 

“Haberlere de konu olan şikayet dilekçesindeki hususlar, Vakıf Mütevelli Heyetinin 9 Şubat 2012 tarihli toplantısında gündeme alınarak, konuyu inceleyip değerlendirmek üzere bazı Mütevelli Heyet Üyeleri ile teknik elemanlardan bir komisyon oluşturulması, söz konusu Komisyon marifeti ile konunun incelenip varsa sorunun giderilmesi kararlaştırılmıştır.

 

Alınan karar doğrultusunda konunun incelenmesi ve değerlendirilmesi amacı ile oluşturulan Komisyon tarafından proje sahibi müşteki vatandaşlar ve yüklenici firma yetkilileri bir araya getirilerek, gerekli görüşmeler yapılmış ve vatandaşların, şikâyetleri doğrultusunda talepleri yerine getirilmiştir.

 

Söz konusu Proje ve diğer Gelir Getirici Vakıf Projeleri çerçevesinde alınan hayvan ve eşya/malzemeler Projeler sonuçlanıncaya kadar (Vatandaşlar proje bedelinin tamamını Vakfımıza geri ödeyinceye kadar) Vakfımızın gözetim ve denetiminde olup çıkabilecek olası sorunlar da Vakfımız ve diğer ilgili birimler tarafından kısa sürede giderilmektedir.”

 

Muammer Kökcüoğlu



SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Otomobil uçuruma düştü

Genç sürücünün hayatını kaybettiği feci kazanın ardından tren yolu açıldı

Manisa'da terörle mücadele kapsamında 65 kişi tutuklandı

Manisa'da yılbaşı süresince 6 bin 904 personel görev yapacak

Kendisinden haber alınamayan kadın evde ölü bulundu

5 araçlı zincirleme trafik kazasında yaralanan sürücü kurtarılmadı

Yem kırma makinesinde çalışma yapan 26 yaşındaki genç şafta takılması sonucu öldü

Saruhanlı trafik kazası: 3 Yaralı

Çalınan koyunlar, jandarma tarafından bulundu

CHP Genel Başkanı Özel, Şehzadeler Belediyesini ziyaret etti

Apartmandan ayakkabı hırsızlığı kameraya yansıdı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
15.02.2012 18:07:14 641 0
Tarih: 15.02.2012 18:07 Güncelleme: 15.02.2012 18:07
Haberi Sesli Oku