Anahtar Kelimeler: sebzeleri bebeklere ilaç

BEBEK/ÇOCUK - Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, ?Çocuk ve bebek beslenmesinde sebze tüketimi taze olmalı ve doğru pişirilmeli? dedi.

Özellikle taze sebze ve meyve ek besine başlayan bebeklerin ilk tanıştığı besinler olduğunu anlatan Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, ?Bu besinler sindirimi kolay olanlara göre tercih edilse de bebeklere hem enerji kaynağıdır hem de onların bağışıklığına destek olur. Özellikle havuç, kabak, patates, ıspanak, biber, soğan, bal kabağı ve fasulye gibi sebzeler daha çok tercih edilse bile 1 yaş ve sonrasında karnabahar, kereviz, lahana ve brokoli gibi kış sebzeleri yüksek C vitamini ile onlara ilaç niyetine pişirilmelidir. Bebeklerde yutma ile ilgili güçlük yaşanması nedeni ile çok pişirilmesi ve küçük parçalara ezilerek verilmesi gerekir fakat çocuklarda mümkün olduğu kadar az pişmiş olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü az pişirmek ve çok parçalamamak vitamin kaybının oluşmasını engeller? dedi.

Su tüketiminin grip gibi sonbahar hastalıklarının oluşmasında ve iyileşmesinde çok önemli olduğunu ifade eden Uzman Diyetisyen Şefika Aydın Selçuk, ?Çocukları susuz bırakmamak gerekir. Özellikle çocuk okul çağı dönemde ise yanına su matarası koyulmalı ve ne kadar tükettiği takip edilmelidir.
Yoğurt prebiyotiktir, yani probiyotiklerin üremesini artırır. Kefir probiyotiktir, yani kendisi yararlı mikroorganizmadır. Kefir içindeki mikroorganizmalar bol miktarda vitamin (K vit, B1 vitamini, pantotenik asit, niasin, folik asit B 12, ve biyotin) sentezi yaparlar. Kefir içeriğinde bulunan prebiyotik bakteriler sayesinde bağırsak florasında hastalık yapıcı patojen bakterileri yok etme görevini de üstlenir. Böylece kolay kolay birçok hastalığa karşı koruyucu etkisi vardır. Yoğurt ve kefir antioksidan özelliği nedeni ile de enfeksiyonlara karşı azalan direncin artmasını sağlamaktadır.? diye konuştu. 



Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

Orman yangınlarını önleyici tedbirler değerlendirildi

Manisa’da zirai don çalıştayı

Saruhanlı’dan tayini çıkan Hâkim ve Savcılara Veda Yemeği

Yangından geriye gözyaşı kaldı

Başkan Balaban, orman yangınlarına dikkat çekti

Yangında öncü araç, yaralıya uçan İHA

Çukurbağ Spor Tesisi'ne merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismi verildi

Keneyi yakmak isterken ormanı yaktı

Muhammed Yakut hayatını kaybetti: Cinayet mi ecel mi?

Bakan Yumaklı: "Yangınların 6’sı halen aktif, Akhisar’da tek noktaya yoğunlaştık"

“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 27.10.2015 08:30:33 415 0

Tarih: 27.10.2015 08:30
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri
8.07.2025 12:04:00