Anahtar Kelimeler: Lastiğini Hazırlayın

  Son Dakika

SARUHANLI - Saruhanlı´da Oto Lastik satışı yapan Yenilmez Ticaret´in sahibi ve satış temsilcisi Ahmet Yenilmez, araç sürücülerini uyararak, "Kış lastikleri yüksek güvenlik sağlıyor, Kasım-Aralık gibi aylarda takılmalı Nisan ayında çıkartılmalıdır. Kar lastiği sürüş kontrolüyle dört mevsim lastikleriyle veya yaz lastikleriyle birbirinden çok farklıdır. Kış lastikleri kaygan zeminde yüzde 50´ye vatan oranda yol tutuşu sağlamaktadır" dedi.
1 Aralık´tan itibaren takılması zorunlu olan kış lastiklerinin satışları hızlandı. Saruhanlı´da Oto Lastik satışı yapan Yenilmez Ticaret´in sahibi ve satış temsilcisi Ahmet Yenilmez kış lastiklerinin 7 derecenin altında sıcaklıklarda, ıslak, karlı ve çamurlu zeminlerde yaz lastiklerine oranla daha iyi yol tutuş özelliği olduğunu söyledi. Ahmet Yenilmez şunları kaydetti; "Kış lastikleri yüksek güvenlik sağlıyor, Kasım-Aralık gibi aylarda takılmalı Nisan ayında çıkartılmalıdır. Kar lastiği sürüş kontrolüyle dört mevsim lastikleriyle veya yaz lastikleriyle birbirinden çok farklıdır. Kış lastikleri kaygan zeminde yüzde 50´ye vatan oranda yol tutuşu sağlamaktadır."
"DEVAMLILIK GETİRİR"
Aracında bir kez kış lastiği kullanan kişinin gelecek senelerde de kış lastiği kullanmak isteyeceğini ifade eden Yenilmez, "Yaz ve kış lastikleri arasındaki mesafe ve güvenli sürüş farkını çok rahatlıkla anlayabilirsiniz. 1 Aralık´tan itibaren kış lastiği takılması zorunlu. Aksi takdirde araç sahipleri 519 lira ceza ödemek zorunda kalabilir.? Diye konuştu.
"İDEAL DÖRT LASTİK"
Sadece iki lastiğin kış lastiği olarak takılması durumunda aracın ani frenleme, viraj alma gibi manevralar sırasında kontrolünün zorlaştıracağın vurgu yapan Ahmet Yenilmez, "Araç virajlarda önden veya arkadan kayma yapabilir. Bu sebeple kış lastiği 4´lü set olarak kullanılmalıdır, yani kar lastiği emniyetimiz açısından gereklidir" dedi.
YAZ-KIŞ FARKI
Ahmet Yenilmez kış lastiklerinin yalnızca kış aylarında kullanılması gerektiğini ve olası durumları ifade etti. Yenilmez, "Kış lastikleri yazın kullanılmamalıdır. Aksi takdirde; kızlı aşınma, artan yakıt tüketimi ve ses seviyesinde artış gibi sorunlarla beraber, fren mesafesinin uzaması gibi sürüş güvenliğini tehdit edecek ölçüde performans düşüklüğü meydana gelecektir" dedi.
HANGİ ÖZELLİKLERİ OLMALI
Ahmet Yenilmez, "Kış aylarında fren ve tutuş özelliklerinin korunması için lastiklerin diş derinliği önemlidir. Kar lastiklerinin yeterli güvenliği ve fren mesafesini sağlaması için diş derinliklerinin 4 mm´den fazla olması gerekir. Araç kullanımına ve zemin özelliklerine bağlı olarak yeni lastiklerin dişleri aşınır ve 4 mm´nin altına indiğinde kar lastiklerinin yenileriyle değiştirilmelidir.
Diş derinliği azalmış araçlarda karlı ve buzlu havalarda zincir kullanımı zorunludur"
FİYAT FARKI
Yaz ve kış lastikleri arasındaki fiyat farklılığına değinen, aynı ebattaki kış lastiği ile yaz lastiği arasında 10-15 lira fiyat farkı bulunduğunu söyledi. Bunun sebebinin kış şartlarına uygun, güvenli sürüş için geliştirilen lastiğin özel yapısından kaynaklandığını söyledi. Karşılığında elde edilen güvenli sürüş rahatlığının tartışılmaz olduğunu belirten Yenilmez, tüm sürücüleri mevsim koşullar ağırlaşmadan kış lastiği taktırmaları konusunda uyardı.

 



Saruhanlı'da Vefat...

Başjan Taşkıncan "Esnafın yaksından elinizi çekin"

MASKİ, Salihli'de 40 yıllık içme suyu altyapısını yeniliyor

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı bu yıl da kuruluyor

96 yaşında, azmiyle gençlere taş çıkartıyor

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 6.11.2017 09:38:21 746 0

Tarih: 06.11.2017 09:38 Güncelleme: 06.11.2017 09:38
Haberi Sesli Oku

Gündem

Gündem Haberleri
5.08.2025 17:41:00