Anahtar Kelimeler: aylarında salep için

BESLENME - Diyetisyen Şeyma Ekizoğlu, kış aylarında salep tüketimini önerdi.

Kışın soğuğu ile içimizi ısıtan sıvı gıdalara olan yönelimimizin arttığının bir gerçek olduğunu ifade eden Ekizoğlu, ?Çok basit bir hesapla 100 ml´sinde 95 kcal enerji bulunduran salep, 1 porsiyon sunumunda en az 250 ml olarak çıkıyor karşımıza. Yani 237,5 kcal. Kaşarlı bir tostun 202 kcal olduğunu düşünürsek, salebin 237,5 kcal oluşu oldukça acımasız gerçekler arasında! Hiç içmeden olur mu? Tabi ki hayır! Öyleyse haftada 1-2 gün ikindi ara öğünlerimizde tarçınlı sıcacık bir salebin kimseye zararı yok.

Önemli olan miktar ne de olsa! Fakat tabi ki kan glikoz düzeyleri normal seyreden bireyler için işler böyle iken diyabetli bireyler için özellikle hazır olarak satılan salepler nişasta ve şeker (rafine şeker, glikoz) içeriği açısından oldukça yüksek. Özünde orkide kökü olan salep, bir çeşit yumru kök olmasıyla, ?müsilaj, glikoz ve glikomannan? açısından zengindir. Müsilaj, peklik (kabızlık) durumlarında bireye iyi gelirken glikozun şekeri yükseltme hızı oldukça fazladır. Sağlıklı beslenme düzeninde mantık yasaklama değil denge üzerine kurulmuş yasalarla işliyor? diye konuştu.

Süt içmekte zorlanan çocuklarda kakao tozları yerine 1 çay kaşığı kadar aroma katmak amacıyla salep öneren Diyetisyen Şeyma Ekizoğlu, ?Yerinde ve ayarında olan her şey gibi salep de harika bir içecek? dedi.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 20.01.2016 08:46:13 533 0
Tarih: 20.01.2016 08:46 Güncelleme: 20.01.2016 08:46
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri