SARUHANLI - Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, 23 Eylül´de yapılacak Yuntdağı Yağlı Güreş Festivaline Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı´yı 656 yıllık bir gelenek olan kırmızı dipli mumla davet etti.

Başkan Çerçi, Güreş Komitesi Başkanı Necip Denktaş ile birlikte Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı´yı ziyaret ederek, Yunusemre Belediyesi tarafından 23 Eylül´de Ortaköy mesire alanında düzenlenecek ?3. Geleneksel Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali?ne davet etti. Davetiyeleri dağıtırken önemli bir kültürü de yaşatmaya çalıştıklarını ifade eden Çerçi, 656 yıllık tarihe sahip Kırkpınar güreşlerinde davetin sembolü olan kırmızı dipli mumu Başkan Yaralı´ya hediye etti. Başkan Çerçi, burada yaptığı açıklamada, Kırkpınar ağalarının eskiden güreşe davet edecekleri devlet erkanı, eşraf ve erkandan olanlar ile önemli saydıkları dostlarına kırmızı dipli mum gönderdiklerini ifade ederek, ?Yunusemre Belediyesi olarak bizlerde 23 Eylül´de düzenleyeceğimiz güreş festivali için, davetiye götürdüğümüz kişilere 656 yıllık bir geleneği yaşatmak adına kırmızı dipli mum hediye ediyoruz. Kırkpınar´da davetiye olarak kullanılan mumun bir tarafının kırmızıya boyanması, aşırı bir sevgiyle davet anlamına geliyor. Bu vesile ile Saruhanlı ve Manisalı tüm hemşerilerimizi güreş festivalimize bekliyoruz? dedi.

Başkan Yaralı ise davet dolayısıyla Çerçi´ye teşekkür ederek, Yuntdağı Yağlı Güreş festivalinin hayırlara vesile olmasını diledi.

Ziyarette, AK Parti Yunusmere İlçe Başkanı Fatih Katıöz ve Saruhanlı Belediye Meclisi Üyeleri Burhan Tezcan, Eşref Doğrukıran ve Nuri Bozkurt da yer aldı.



Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 4.09.2018 16:52:39 524 0

Tarih: 04.09.2018 16:52
Haberi Sesli Oku
21.04.2025 11:56:00