SARUHANLI - Manisa´nın merkez Yunusemre İlçesi Belediye Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak, 9 Nisan´da yapılacak Yuntdağı Yağlı Güreş festivaline Saruhanlı Belediye Başkan Vekili Eşref Doğrukıran´ı 655 yıllık bir gelenek olan kırmızı dipli mumla davet etti.
Başkan Yardımcısı Ramis Şiyak Saruhanlı Belediye Başkan Vekili Eşref Doğrukıran´ı ziyaret ederek, Yunusemre Belediyesi tarafından 9 Nisan´da Ortaköy mesire alanında düzenlenecek ?Geleneksel Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali? ne davet etti.
Davetiyeleri dağıtırken önemli bir kültürü de yaşatmaya çalışan Şiyak ve beraberindekiler, 655 yıllık tarihe sahip Kırkpınar Güreşlerinde davetin sembolü olan kırmızı dipli mumu Başkan Vekili Doğrukıran´a hediye etti.
Başkan Yardımcısı Şiyak, burada yaptığı açıklamada Kırkpınar ağalarının eskiden güreşe davet edecekleri devlet erkanı, eşraf ve erkandan olanlar ile önemli saydıkları dostlarına kırmızı dipli mum gönderdiklerini ifade ederek şu bilgileri verdi;
?Yunusemre Belediyesi olarak bizlerde 9 Nisan´da düzenleyeceğimiz güreş festivali için, davetiye götürdüğümüz kişilere 655 yıllık bir geleneği yaşatmak adına kırmızı dipli mum hediye ediyoruz. Kırkpınar´da davetiye olarak kullanılan mumun bir tarafının kırmızıya boyanması, aşırı bir sevgiyle davet anlamına geliyor. Bu vesile ile Manisalı tüm hemşerilerimizi güreş festivalimize bekliyoruz.?
Başkan Vekili Doğrukıran ise nazik davetleri karşısında Şiyak´a teşekkür ederek, Yuntdağı Yağlı Güreş festivalinin hayırlara vesile olmasını diledi.
Ziyarette Başkan Yardımcısı İsmail Ceylan da yer aldı.



Saruhanlı’da Vefat…

5 kardeşin öldüğü yangında anne hakkında karar

İki ölümlü kazanın sürücüleri tutuklandı

Jandarmadan kaçak kazıya suçüstü

Meyve yüklü tır devrildi

Silahlı kavga: 1 yaralı

Parkta kanlı tartışma: 5 yerinden bıçaklandı

Husumetli iki grup arasında silahlı kavga: 3 yaralı

Tarlada el bombası bulundu

EKREM BAŞKAN ÇALIŞMALARI İNCELEDİ...

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Çarşamba günü görev yapacak doktorlar

Asırlık borsa, yeni yüzyılın binasının temelini dualarla attı

Somaspor kötü gidişatı durdurmak istiyor

Odun ateşinde 50 yıllık gelenek

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü Projesinde Çalışmalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kafede Bıçaklı Saldırı: Yaralı Cep Telefonunu Bırakmadı

Bu nasıl vicdansızlık! Doğurduğu bebeği çöpe attı

Menopoz bir son değil, yeni bir başlangıçtır

Manisa'da eğitim doğayla bütünleşti: Telefon yerine kitap, ekran yerine doğa

Devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

Vali Özkan ve beraberindekilerden şehit ailesine anlamlı ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 4.04.2017 09:16:07 609 0
Tarih: 04.04.2017 09:16 Güncelleme: 04.04.2017 09:16
Haberi Sesli Oku