kKIRKAĞAÇ - Kırkağaç ilçesinde sahipsiz ve yardıma muhtaç kedilerin barınmaları için Kırkağaç Belediyesi ve Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu tarafından birlikte organize edilen kedi evi projesi hayata geçirildi. 
Soğuk ve aşırı sıcak havalarda kedilerin sığınabilecekleri bir yuvası olması için yapılan kedi evleri için Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu öğrencileri gece gündüz çalıştı. MCBÜ Kırkağaç Meslek Yüksek Okulu çok amaçlı spor salonunda el ele veren öğrenciler, Kırkağaç Belediyesi Veterineri Serkan Çetiner öncülüğünde kedi evlerini hazırladı. Çok sayıda öğrencinin katılımıyla yapımına başlanan ve yaklaşık bir aylık sürede tamamlanan kedi evleri projesi Kırkağaç´taki tüm hayvanseverlerin yüzünü güldürdü.
Yapılan kedi evlerini Kırkağaç´ın dört bir yanına elleriyle tek tek yerleştiren Kırkağaç MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Aracı ve Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz, bu projeden sonra ise hedeflerinin köpek evi projesi olduğunu söyledi.
İHA´ya özel açıklama yapan Kırkağaç MYO Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Aracı, ?Kırkağaç MYO öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde sokak hayvanları olan kediler için ´kedi evleri´ projesini hazırladık. Belediyemizle iş birliği yaparak, arkadaşlarımızı görevlendirdik. Öğrencilerimiz bu projede yer alıp el emeklerini harcayarak kedi evlerini tamamladı. Kırkağaç sokaklarındaki kedilerin barınma ihtiyacını bir nebze de olsa karşılamak için bu projeyi başarıyla tamamladık. Amacımız sokak hayvanlarının daha rahat yaşaması. Emeği geçen herkese teşekkür ederim? dedi.
Su geçirmeyen malzemelerden imal edilen kedi evleri sayesinde sokakta yaşayan hayvanların refahının artacağını söyleyen Kırkağaç Belediye Başkanı Yaşar İsmail Gedüz ise, ?Bu yıl havaların çok soğuk olmasından dolayı belediye bünyemizdeki veteriner arkadaşımız ile öğrenci arkadaşlarımız birlikte bir proje yaptılar. Buradaki amacımız sokak hayvanlarının bilhassa soğuk havalarda dışarıda zor durumda kalmamaları. İnşallah köpekler içinde böyle evler yapmayı düşünüyoruz. Ben bu konuda emekleri geçen Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kırkağaç Meslek Yüksekokulu Müdürü Hakan Aracı´ya, Başkan Yardımcısı Ahmet Kirit´e, Zabıta Müdürü Özgür Arslan´a, Belediye Veteriner Hekimi Serkan Çetiner´e ve meslek yüksekokulu öğrencilerine teşekkür ediyorum? diye konuştu.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 8.03.2017 11:51:18 540 0

Tarih: 08.03.2017 11:51
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 17:34:00