Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Kırkağaç 6.Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı’nda meydana gelen gıda zehirlenmesi ile ilgili olarak, “Hastanelere sevk edilen erlerimizin çoğu bu sabah itibariyle taburcu edildi” dedi.

Manisa’nın Kırkağaç ilçesinde bulunan 6. Jandarma Alay Komutanlığı`nda çok sayıda asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Akşam yemeğinin ardından çok sayıda askerde bulantı, kusma, karın ağrısı ve yüksek ateş belirtileri görüldü. Askeri araç ve çok sayıda ambulans ile çeşitli hastanelerde tedavi altına alınan yaklaşık 300 erin durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Birliğin içerisine sevk edilen doktorlar ise hafif şikayetleri bulanan acemi erlere müdahale etti. Öte yandan zehirlenen askerler nedeniyle Soma ve Kırkağaç`taki izinli sağlık personeli görev başına çağrıldı.

Dün geceden itibaren çeşitli hastanelere sevk edilen acemi erlerin çoğu taburcu edilip birliklerine gönderilirken, Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hafsa Sultan Hastanesi’nde 7, Merkez Devlet Hastanesi’nde 9, Merkez Efendi Devlet Hastanesi’nde 16, Soma ve Akhisar Devlet Hastanelerin’de 59 olmak üzere toplam 91 acemi erin tedavilerinin sürdüğü ve durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık ile İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, askeri birlikte dağıtılan akşam yemeğinden numune alarak inceleme başlattı. Acemi erlerin akşam yemeğinde kıymalı musakka, mercimek çorbası, bulgur pilavı ile kadayıf yediği öğrenildi. Çevre ilçelerde bulunan asker yakınları da hastaneye giderek çocukları hakkında bilgi aldı.

MANİSA VALİSİ SON DURUM HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Manisa Kırkağaç 6. Jandarma Komando Er Eğitim Alay Komutanlığı acemi birliğindeki gıda zehirlenmesi olayı ile ilgili olarak Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, hastaneye kaldırılan askerlerin durumunun iyi olduğunu belirterek, endişe edilecek bir durumun olmadığını söyledi.

Acemi erlerdeki gıda zehirlenmesi durumunun bildirilmesinin ardından İzmir, Balıkesir, Manisa merkez, Soma, Akhisar ve Kırkağaç ilçelerinden toplam 32 ambulansın birliğe sevk edildiğini söyleyen Vali Savaş,

“Durumun ilk tespitini ardından toplam 32 ambulans ile acemi erlerimiz çeşitli hastanelere anında taşındı. Çeşitli kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, ilk ambulanslarla hastanelere taşınan erlerimizin sayısı 300’den az. Bazı erlerimiz ise birliğin içindeki revire sevk edilen doktorlarımız tarafından kontrol edildi. Hastanelere sevk edilen erlerimizin çoğuda bu sabah itibariyle taburcu edildi. Sadece merkezdeki ve ilçelerdeki hastanelerimizde 40 acemi erimizin tedavileri sürüyor. Bunun sebebi ise ishal gibi durumlarının devam etmesinden kaynaklanıyor. Ancak onlarda 1 veya 2 gün içinde taburcu edilecek. Genel olarak söylemek gerekirse acemi erlerimizin sağlıklarında endişe edecek bir durum yok. Hepsinin sağlık durumları çok iyi” dedi.

Vali Savaş, acemi erlerin akşam yemeğinden zehirlenip-zehirlenmediği konusunun tespiti için akşam yemeğinden alınan numunelerin sonuçlarını beklediklerini sözlerine ekledi.



Manisa İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2025 yılı 3. Olağan Toplantısı'nda yapılan açıklamada, 2025 yılının ilk 6 ayında kamu ve özel sektörde toplam 12 bin 767 kişinin işe yerleştirildiği belirtildi.

Manisa’da 6 ayda 12 bin 767 kişi işe yerleştirildi

Yunusemre Kent Konseyi Kadın Meclisi, Muharrem ayı dolayısıyla aşure hayrı düzenledi.

Yunusemre Kent Konseyinden aşure hayrı

Manisa Bağcılık Araştırma Enstitüsü’nün koleksiyon parselinde yer alan 12 asmalık Bronx Seedless üzüm çeşidinde halk arasında "çilek üzümü" olarak bilinen ürünün hasadına başlandı.

Manisa'da 'çilek uzümü' hasadı başladı

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkan MehmetYılmaz, "Basın, toplumun vicdanıdır" dedi.

Başkan Yılmaz: "Basın, toplumun vicdanıdır"

Arkadaşının karıştığı kavgayı ayırmak isteyen genç, başına aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı.

Kavgayı ayırmaya çalışırken öldüresiye dövülen genç 1 haftadır yaşam mücadelesi veriyor

Çocuk ve gençlerin yaz tatilini verimli geçirmesi amacıyla düzenlediği ücretsiz spor kurslarıyla büyük ilgi görüyor.

Geleceğin sporcularına ücretsiz eğitim desteği

Mağdurların şikayetinin ardından Hasan U.T.’nin Didim'de yakalanarak Nazilli Adliyesi’ne getirildiği öğrenildi.

Yüksek kar vaadiyle 80 milyon liralık vurgun yaptığı iddia edildi

Yunusemre Belediyespor Olağan Genel Kurulu, Ferdi Zeyrek Millet Çarşısı’nda gerçekleştirildi. Kulüp Başkanı Bülent Kanik kongrede yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi.

Yunusemre Belediyespor'da Bülent Kanik güven tazeledi

Kazada ağır yaralanan çocuğun ayakkabısı yolda kaldı.

Ticari aracın çarptığı çocuk ağır yaralandı

DEVA Partisi Manisa İl Başkanı Gökhan Görmez, son günlerde bazı mecralarda hakkında çıkan “siyasi parti değişikliği” iddialarına sert bir dille yanıt verdi.

Gökhan Görmez’den Siyasi Geçiş İddialarına Sert Yanıt: “Görevimin Başındayım”

Alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavga meydan savaşına döndü.

Sosyal medyada başlayan tartışma kanlı bitti

Polisin dikkati sonrası suçüstü yakalanan şüphelinin 3 milyon liralık bir işlem yaptığı öğrenildi.

Milyonluk vurgun operasyonu! Pastane buluşması kötü bitti

Psikolojik sorunları olduğu iddia edilen A.D. (47), tartıştığı annesi Belkıs Durmuş'u (67) çeşitli yerlerinden bıçaklayarak öldürdü.

Tartıştığı annesini bıçaklayarak öldürdü!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, toplum sağlığı için büyük tehdit oluşturan bağımlılıkla mücadele kapsamında farkındalık çalışmalarını sürdürüyor

Büyükşehir’den Bağımlılıkla Mücadele İçin “Bağımlılığı Terk Et” Semineri

Teknik direktör Doğan Demiran ve ekibi ile yola devam.

Develispor "istikrar" dedi

Saruhanlı Belediyesi tarafından Yılmaz Düğün Salonu bahçesinde inşa edilen Kır Düğün Bahçesi, hizmete açıldı.

Saruhanlı Yeni Bir Kır Düğün Bahçesine Kavuştu

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 25.08.2013 15:23:33 2657 0

Tarih: 25.08.2013 15:23 Güncelleme: 25.08.2013 15:23
Haberi Sesli Oku

Asayiş

Asayiş Haberleri
24.07.2025 17:00:00