MANİSA/KIRKAĞAÇ - Kırkağaç’ta yetişen “Kırkağaç kavunu” için coğrafi tescil başvurusu gerçekleştirildi. Bu tescille, kavunun kalitesinin korunması sağlanacak.

Kırkağaç’ta ata tohumuyla üretimi yapılan, rengi, kokusu ve aromasıyla kendine has ayrı bir özelliği bulunan 'Kırkağaç kavunu' için coğrafi tescil başvurusu yapıldı.

‘Kırkağaç Kavunu Avrupa Birliği Coğrafi Tescili Hak Ediyor’ projesi kapsamında yapılan başvuru ile Kırkağaç kavununun kalitesinin korunması hedefleniyor.

Başvuru kapasmında yürütülen çalışmalar ve danışman firma tarafından hazırlanan dosya, başvuru sahibi olarak Belediye Başkanlığı tarafından Avrupa Birliği Coğrafi Tescil kurumuna gönderildi.

"KAVUN DENİNCE KIRKAĞAÇ KAVUNU GELİYOR"

Markalaşma ve Coğrafi Tescil işlemlerine önem verdiklerini belirten Kırkağaç Kaymakamı Murat Büyükköse, “Kavun denince ilk akla gelen Kırkağaç kavunu. 2008'de belediyemiz tarafından yerel Coğrafi Tescili alınmış, şimdi de Avrupa Birliği Coğrafi Tescili almak için başvurumuzu yaptık” dedi.

Öte yandan Büyükköse, Kırkağaç Kaymakamlığınca ilçeye özgü geleneksel lezzetlerden ‘Çakal Pideli Paça’ ve ‘Çakal Pidesi’ için Türk Patent ve Marka kurumuna 'Mahreç' başvurusunun yapıldığı ve değerlendirmelerin devam ettiği belirtildi.



Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Traktör kazası: 1 ölü

Trafik kazası: 4 yaralı

Manisa FK, Amed Sportif Faaliyetler maçı hazırlıklarına başladı

Uydu tamircisi apartman boşluğuna düşerek hayatını kaybetti

Eşiyle kavga etti, otomobiliyle birlikte kendini ateşe verdi

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Ekrem Başkan Sahada: Yatırımlar Hız Kesmeden Devam Ediyor

2. GELENEKSEL DEVE GÜREŞİ FESTİVALİ İZMİR BAYINDIR ÇIRPI’DA COŞKUYLA GERÇEKLEŞECEK

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 26.02.2022 13:18:00 1644 0
Tarih: 26.02.2022 13:18 Güncelleme: 26.02.2022 13:18
Haberi Sesli Oku