SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç ilçesi Karakurt Mahallesi'ne bağlantıyı sağlayan güzergahta asfalt çalışmasını tamamladı. Kiraz yolu diye de tabir edilen 6 kilometrelik güzergahta mahalle muhtarlarıyla buluşan Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, muhtarlara Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün selamlarını iletti.

İl genelinde yol bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kırkağaç ilçesinde “kiraz yolu” diye tabir edilen ve Karakurt'a bağlantıyı sağlayan güzergâhta asfalt çalışmalarını tamamladı. Bu kapsamda, Manisa Büyükşehir Belediyesi Muhtarlıklar Dairesi Başkanı Ergün Aksoy, hem yolu incelemek hem de muhtarlarla istişarelerde bulunmak üzere yeni tamamlanan yolda muhtarlarla buluştu. Daire Başkanı Aksoy'a Kırkağaç Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Tahsin Arslan, Muhtarlık İşleri personelleri, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) Kırkağaç İlçe Başkanı Halil Boğaz, Karakurt Mahalle Muhtarı İdris Kat, Alifakı Mahalle Muhtarı Burhanettin Topçu, Küçükyaya Mahalle Muhtarı Erol Bağcılar, Yağmurlu Mahalle Muhtarı Osman Zeybek, Bostancı Mahalle Muhtarı Mehmet Tarlacı, Güvendik Mahalle Muhtarı Erdem Kıvrak, Kırkağaç Muhtarlar Derneği Başkanı ve Musahoca Mahalle Muhtarı Erdem Ekin eşlik etti. 6 kilometrelik sathi kaplama çalışması yapılan yolda aynı zamanda genişletme çalışması da yapıldı. Sathi kaplama çalışması yapılan yol, aynı zamanda Karakurt Mahallesi'ni Soma'ya bağlayan kestirme bir yol olarak kullanılıyor. Kiraz yolu diye tabir edilen ve çiftçiler için büyük önem taşıyan bu yolda, artık çiftçiler ürünlerini Karakurt Mahallesi'ne rahatlıkla taşımaya başladı.

Muhtarlardan Hizmet Teşekkürü

Mevcut güzergahın çiftçiler tarafından yoğun olarak kullanıldığını ifade eden mahalle muhtarları, yapılan çalışmanın önemine değinerek, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'e teşekkür etti.

Alifakı Mahalle Muhtarı Burhanettin Topçu; “Bu yol 6 kilometrelik bir yol. Bu yolumuzun altı daha bozuktu dolgu çalışması yapıldı ve üstüne de sathi kaplama çalışması yapıldı. Biz Alifakı mahallesi'nden çıktığımız zaman bu yoldan gidiyoruz genelde. Bu yol Kırkağaç'a daha yakın bizim için. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karakurt Mahalle Muhtarı İdris Kat; “Bu yolumuz 6 kilometredir. Alt zemini sağlamlaştırarak yolu çiftçilerimize daha konforlu hale getirdi Cengiz Başkanımız. Bu yolu genelde çiftçilerimizin yoğun bir şekilde kullanmasıyla birlikte vatandaşlarımız da Kırkağaç'a veya Soma'ya ulaşımı kısalttığı için çok tercih ediyor. Çiftçilerimiz bu yolu topladıkları mahsulleri Kırkağaç'taki toptan sebze meyve haline götürüyorlar. Cengiz Başkanımıza çok teşekkür ederiz” dedi.

Küçükyaya Mahalle Muhtarı Erol Bağcılar; “Bizim mahallemizi Karakurt Mahallesi'ne bağlayan 6 kilometrelik yolumuz oldu. Aynı zamanda Soma'yı İstanbul asfaltına bağlayan bir yol. Tüm mahallelerimizin, çiftçilerimizin ve ağır vasıtaların kullandığı bir yol. Bizim için gerçekten çok önemliydi. Biz eskiden mahsullerimizi nasıl Karakurt'a götürürüz diye düşünüyorduk ama artık bu sorunumuz bitti. Allah, emeği geçen herkesten razı olsun” dedi.

Yağmurlu Mahalle Muhtarı Osman Zeybek; “Her şeyden önce biz Yağmurlu mahallesi olarak Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'e çok teşekkür ederiz.  Çünkü bu yolu hem çiftçilerimiz hem de ağır vasıtalar kullanmakta. Yolumuzun ömrü bitmişti. Eskiden çiftçiler bu yolu kullanamazdı. Şimdi ise çiftçilerimiz ürünleri bozulmadan hale yetiştirebilmektedir” dedi.

Bostancı Mahalle Muhtarı Mehmet Tarlacı; “Halk arasında kiraz yolu olarak bilinen yolumuz Kırkağaç'a kestirme yolumuzdur. Alifakı, Bostancı ve Karakurt mahallelerimizden Soma–Kırkağaç istikametine çok kestirme bir yoldur. Vatandaşlarımızın ve çiftçilerimizin sık kullandığı bir yoldur. Baştan Cengiz Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.



Salihli ilçesinde virajı alamayarak şarampole devrilen kamyon alev alev yandı. Yangın ormana sıçramadan söndürüldü.

Alev alan kamyon şarampole uçtu, yangın ormana sıçramadan söndürüldü

emekli öğretmen olan 78 yaşındaki felçli kadın son zamanlarda sık sık akciğer enfeksiyonu nedeniyle hastaneye gidiyordu.

Nefes borusuna kaçan mısır tanesi 5 ay sonra ortaya çıktı

Serinlemek için denize giren 25 yaşındaki genç, boğularak hayatını kaybetti.

25 yaşındaki genç denizde boğuldu

Dayı ve yeğeninin miras kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

Karısını darp eden yeğenini öldürdü

"20 hanedeki 58 vatandaşımızı ve 110 küçükbaş ile 20 büyükbaş hayvanı tahliye ettik"

Afyonkarahisar’da bir köy tahliye edildi

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın tarihine, kültürüne ve sosyal yaşamına ışık tutacak “Saruhanlı Kitabı” projesi tüm hızıyla devam ediyor.

"Saruhanlı Kitabı" Gelecek Nesillere Işık Tutacak Bir Kültür Eseri Olma Yolunda

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. yıldönümünde, Kıbrıs gazilerini yalnız bırakmadı.

Büyükşehir, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 51. Yıldönümünde Gazileri Unutmadı

Proje ile hem bireylerin güvende kalmasını sağlamak hem de ailelerin kaygılarını azaltarak yaşam kalitesini yükseltmek amaçlanıyor.

Büyükşehir’in “Ben Buradayım” Projesinde Bileklik Dağıtımı Sürüyor

Saruhanlı'da vefat ve Başsağlığı...

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Yapılan operasyonlarda kenevir bitkisi ile toplam 14 şahıs ekipler tarafından gözaltına alındı.

Manisa'da jandarmadan büyük uyuşturucu operasyonu

Manisa’da işlenen bir cinayet gün yüzüne çıktı.

Manisa’da kan donduran cinayet! Genç kız eşarpla boğuldu

Yaşar Üniversitesi yeni eğitim modeliyle öğrencilerine modern, esnek ve bireysel gelişime odaklı bir üniversite deneyimi sunmayı hedefliyor.

Yaşar Üniversitesi’nden yeni nesil eğitim modeli: "4YU: Senin İçin Üniversite"

İzmir Ekonomi’ye ‘YÖKAK’ gururu

Eğitim kalitesine ‘YÖKAK’ tescili

Kütahya Ticaret Borsası (KÜTBO) ev sahipliğinde İş Kurumu ve TOBB iş birliğiyle hayata geçirildi.

KÜTBO'dan istihdama destek

Kütahya'nın Gediz ilçesinde bu yıl 21'incisi düzenlenen Geleneksel Tarhana Festivali'nin üçüncü günü

Geleneksel Tarhana Festivali'nde Hüseyin Kağıt, Gedizlileri coşturdu

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 10.09.2020 11:40:00 3835 0

Tarih: 10.09.2020 11:40 Güncelleme: 10.09.2020 11:40
Haberi Sesli Oku
23.07.2025 08:34:00