Anahtar Kelimeler: Kıbrıs’ İZİKAD modelini anlattı

SARUHANLI - Global Girişimcilik Haftası kapsamında Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar  Derneği tarafından  düzenlenen, Türkiye'nin  önde gelen iş kadınları  derneklerinin  bir araya  geldiği ‘İş'te Kadınlar Kuzey Kıbrıs  Türk Cumhuriyeti'nde’ programında İZİKAD modeli tanıtıldı.

Girişimci İş Kadınları Federasyonu’nun Türkiye’de ilk kez kurulmasına önderlik eden İzmir İş Kadınları Derneği de (İZİKAD) önde gelen iş kadınlarının yer aldığı programa davet edilirken, İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin, derneklerinin tanıtımını yaparak, bugüne kadar gerçekleştirdikleri projeleri anlattı. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dilek Kalkan ve Dernek Üyesi Irmak Nural’ın da katıldığı toplantıda iki ülkenin önde gelen iş kadınları İZİKAD’ın çalışmalarını ilgi ile dinledi.

İZİKAD’dan mentörlük talebi

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği tarafından düzenlenen ve Kıbrıs ve Türkiye’den önde gelen iş kadınlarının katıldığı toplantının çok verimli geçtiğini, toplantıda İzmir’i ve İZİKAD’ı da anlatma imkanı bulduklarını belirten İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin,  alanında söz sahibi ve başarı sağlamış iş kadınlarının başarı öykülerini dinlediklerini söyledi. İZİKAD’ın gerçekleştirdiği projeleri sunumunda anlattığını belirten Sezgin, “İZİKAD  olarak akılla yönetilen, söylediklerini eyleme geçiren bir sivil toplum örgütüyüz. İşbirliği, kapsayıcılık, çeşitlilik, sosyal içerme ve bilgi ve Ağ paylaşımı ilkelerimizle kadınların ekonomik hayatta güçlenmesi için çalışıyoruz. Ayrıca böyle organizasyonlarda İzmir çok ilgi görüyor. Türkiye’nin en çağdaş kentinde yaşıyor olmamızın getirdiği bir hayranlık ile karşılaşıyoruz. Biz de böyle bir ortamda İzmir’i anlattık. İZİKAD olarak bugüne kadar kadınlara dokunduğumuz birçok projeden bahsettim. STK olarak yaptığımız bilinçlendirme çalışmaları kadınların hizmetlere ulaşması konusunda destekliyor. Böylelikle STK’lar kadınlar aracılığıyla kelebek etkisi yaratıyor. Güçlenen ve ekonomik yaşama katılan kadınların yerel, ulusal ve küresel kalkınmaya hız kazandırdığını dile getirdim. Bütün bunlar diğer kadın derneklerinin de dikkatini çekti. Projelerimize de büyük ilgi gösterdiler. Kendi şehirlerinde de bu tip projelerin hayata geçirilmesi için bizden destek ve mentörlük talebinde bulundular. İZİKAD olarak bu konuda her zaman destek olmaya hazır olduğumuzu bildirdik. İZİKAD’ın bu kadar ilgi gören bir dernek olmasında emeği geçen herkesi bir kez daha kutluyorum” dedi.

Yeni projeler hayat bulacak

Program kapsamında ikili görüşmelerde yaptıklarını ve ortak projelerin geliştirilmesi konusunda fikir alışverişinde de bulunduklarına dikkat çeken Sezgin, bu programın birçok yeni projenin hayat bulmasını da sağlayacağını kaydetti. Kadınların sorunlarının ortak olduğunu ve bu sorunların aşılması için el ele verilmesi gerektiğinin bu toplantıda bir kez daha öne çıktığını açıklayan Sezgin, İZİKAD olarak 13 yıldır bu alanda sürdürdükleri çabaları daha da artırarak devam ettireceklerini sözlerine ekledi. 



Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

-Akhisarlı bisikletçiler Türkiye Şampiyonasında göz doldurdu

Saruhanlı'da Vefat...

Feci kazada karı-koca vefat etti

Manisalı çiftin piknik keyfi faciayla bitti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 23.11.2021 00:56:00 1360 0

Tarih: 23.11.2021 00:56 Güncelleme: 23.11.2021 00:56
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00