Anahtar Kelimeler: Kestane iksiri

BESLENME - Kestanenin ciltteki kırışıklığı giderip yüzdeki gençleşmeyi sağladığını ifade eden uzmanlar, afrodizyak etkisinden dolayı antik çağlarda ?aşk iksiri´ olarak adlandırıldığını söyledi.

Kestanenin sağlık açısından önemli meyvelerden biri olduğunu ifade eden uzmanlar, kestane şekerinin zihinsel yorgunluğu aldığı gibi, eski çağlarda insanların bala batırarak tatlıya dönüştürdüğü ilk meyve olduğunu söyledi. Kestanede bulunan demirin kansızlığı önlediği magnezyum ve fosforun ise kemik metabolizmasında önemli rol oynadığını belirten Kardelen Kestane Şekeri Kalite Kontrol ve Ar-Ge Yöneticisi Ebru Aygün, ?Sakinleştirici özelliği vardır. Stresin giderilmesine yardımcı olur. Kestanedeki C vitamini, dişler, kemikler ve kan damarlarındaki matrix oluşumu için gereklidir. Beyin için faydalıdır çünkü unutkanlığı ve alzhaymırı önler. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve hücrelerin yaşlanmasını geciktirir? diye konuştu.

Kestaneye eskiden ekmek ağacı denildiğini ifade eden Aygün, sözlerini şöyle tamamladı: ?İçerisindeki karbonhidrat mineral yapısından dolayı insan sağlığında besleyici rolü vardır. Gelişmekte olan çocukların zeka yapısında önemli rol oynamaktadır. Ciltteki kırışıklığı giderip yüzdeki gençleşmeyi sağladığı gibi antik çağlarda da kestanenin afrodizyak etkisinden dolayı ?aşk iksiri´ olduğu söyleniyor. Kan dolaşımını düzenleyici rolü üstlendiği için varis ve basur hastalığının iyileşmesine yardımcı olan kestane, ayrıca kansızlığa, yorgunluğa iyi gelirken, karaciğer yorgunluğunu giderme ve mideyi kuvvetlendirme etkisiyle dikkat çekiyor. Kış aylarında mangal ve sobalarda kebabı yapılan kestane, hediyelik şeker olarak da gıda sanayinin en gözde ürünlerinden biri olarak sofralarda yer alıyor.?



Trafik kazası: 1 ölü

Yunusemre Belediyesi Esnaf Birimi’nden Bakkallar Odası’na Ziyaret

Tıra çarpan otomobilde 4 kişi yaralandı

Kula İlçe Emniyet Müdürlüğü suçlulara göz açtırmıyor

Avukatlardan cübbeyle araç tanıtımı yapan galericiye suç duyurusu

“BASININ SORUNLARINI ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZECEĞİZ”

KÖPRÜBAŞI’NDA KASIM AYINDA ÇİLEK BEREKETİ

Saruhanlı'da vefat...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a MCBÜ'de ‘Fahri Profesörlük' unvanı

Manisa TSO’dan yapısal reform vurgusu

Minik öğrencilere tasarruf ve tutumluluk eğitimi verildi

Salihli'de Galatasaray Taraftarlar Derneği açıldı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: "Türkiye olarak yeni bir eşikteyiz"

ESRA ÖZTÜRK BEN DEĞİL MÜZİK SOUNDUM DEĞİŞTİ

Pembe umut, güçlü dayanışma

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Kamyon şarampole devrildi, sürücü mahsur kaldı

Yanan araç kullanılamaz hale geldi

AŞKLA AKM’NİN YOLUNU TUTTULAR

Metruk binada çıkan yangın korkuttu

Silahla patronuna saldırmıştı, 7 yıl hapis cezasına çarptırıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 30.11.2015 14:16:44 571 0
Tarih: 30.11.2015 14:16 Güncelleme: 30.11.2015 14:16
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri