Anahtar Kelimeler: KESİAD’ pandemi anketi

SARUHANLI - Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), üyelerinin pandemi süreçlerinde üretim fonksiyonları ve koronavirüse aldıkları önlemleri ele alan bir anket çalışması yaptı. Yapılan anket sonuçlarına sanayi üretimlerinde bir azalma olurken, iş yerlerinin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre yeninden dizayn edildiği ortaya çıktı.

27 üyeye anket yapıldığını ve üyelerin arasında beş firmanın geçici olarak üretime ara vermek zorunda kaldığını ifade eden KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, dünyayı etkileyen pandemi süreçlerinde sanayicinin her zaman yanında oldukları belirtti. Koranavirüs tedbirleri kapsamında insanların evlere çekilmesinden dolayı iç pazarda talebin azalmasının üretimin kısmen gerilemesine neden olduğunu söyleyen Kaynak, “Ülkemizi etkisi altına alan Covid-19’a karşı sanayicimizin hasarlarını tespit etmek için çalışmalara başladık. Üyelerimizin yüzde 96.7’si standart üretim faaliyetlerinin dışında herhangi bir farklı çalışma yapmazken, bir üyemiz ise ayaklı dezenfektan üretimi konusunda çalışmalar yaparak iş yoğunluğunda bir artış gözlemlendi” dedi.

Firmalarının tamamının pandemi sürecine uygun olarak iş koşullarını değiştirdiğini ifade eden Kaynak, işletme iş yoğunluklarının gözle görülür bir şekilde azaldığını vurguladı. Normalleşme süreciyle birlikte üretim süreçlerinin sosyal mesafeye uygun olarak yeninden devam edeceğini vurgulayan Kaynak, “Firmalarımızla yaptığımız anket çalışmasına göre işletmelerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarında çok titiz davrandığını gördük. Çalışanlarının sağlığını ön planda tutan tüm firmalarımıza çok teşekkür ederim. Pandemi sürecinde, risk altında olan ve kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz izinli sayılırken, çalışan sayısının yüksek olduğu firmalarımızda çift ya da üç vardiya yapıldığını gördük. Pandemi süreçlerinde en çok etkilenenlerin başında sanayici geliyor. Covid-19’a karşı etkili ve etkin bir mücadele gösterebilmek için firmalarımızın yemekhanelerinde dahi değişiklikler yapması çalışanlara verilen değeri gösterir” dedi.



Çınaroba Mahallesi’ne Hayırlı Olsun: Sosyal Tesislere Yemek Pişirme Alanı Kazandırılıyor

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Kimse Yalnız Değil: Yaşlı ve Engelli Vatandaşlara Ulaşım Desteği Sürüyor

Saruhanlı’da Vefat…

CHP'li Belediye Başkan aday adayı evinde ölü bulundu

Saruhanlı’da Üreticilere Yönelik Bitki Koruma Ürünleri Eğitimi Düzenlendi

Elektrik direğine çarpan motosikletli genç hayatını kaybetti

Manisalı Atletlerden Türkiye Üçüncülüğü

Saruhanlı’da Sigarayı Bırakma Günü İçin Farkındalık Standı Kuruldu

Üzüm Düğün Salonu Yenilendi, Hizmete Açıldı

Sobanın parlaması sonucu yaralanan çocuk kurtarılamadı

İki kız kardeşin hayatını kaybettiği kazada aranan şüpheli yakalandı

SARUHANLI’DA VEFAT…

SESO'DA Gürcan Cengiz, başkan seçildi

Saruhanlı'da vefat...

Manisa Ticaret Borsası’ndan Saruhanlı İlçe Tarımına Ziyaret

Saruhanlı’nın Nüfusu 58 Bin 475 Oldu

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Salı günü görev yapacak doktorlar

Gülşah Durbay Futbol Turnuvası’nda Taşdibi Güldü

Hafız Öğrencilerden Ekrem Başkan’a Teşekkür Ziyareti

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 19.06.2020 06:04:00 965 0
Tarih: 19.06.2020 06:04 Güncelleme: 19.06.2020 06:04
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri