Anahtar Kelimeler: KESİAD’ pandemi anketi

SARUHANLI - Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD), üyelerinin pandemi süreçlerinde üretim fonksiyonları ve koronavirüse aldıkları önlemleri ele alan bir anket çalışması yaptı. Yapılan anket sonuçlarına sanayi üretimlerinde bir azalma olurken, iş yerlerinin sosyal mesafe ve hijyen kurallarına göre yeninden dizayn edildiği ortaya çıktı.

27 üyeye anket yapıldığını ve üyelerin arasında beş firmanın geçici olarak üretime ara vermek zorunda kaldığını ifade eden KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seçil Beydemir Kaynak, dünyayı etkileyen pandemi süreçlerinde sanayicinin her zaman yanında oldukları belirtti. Koranavirüs tedbirleri kapsamında insanların evlere çekilmesinden dolayı iç pazarda talebin azalmasının üretimin kısmen gerilemesine neden olduğunu söyleyen Kaynak, “Ülkemizi etkisi altına alan Covid-19’a karşı sanayicimizin hasarlarını tespit etmek için çalışmalara başladık. Üyelerimizin yüzde 96.7’si standart üretim faaliyetlerinin dışında herhangi bir farklı çalışma yapmazken, bir üyemiz ise ayaklı dezenfektan üretimi konusunda çalışmalar yaparak iş yoğunluğunda bir artış gözlemlendi” dedi.

Firmalarının tamamının pandemi sürecine uygun olarak iş koşullarını değiştirdiğini ifade eden Kaynak, işletme iş yoğunluklarının gözle görülür bir şekilde azaldığını vurguladı. Normalleşme süreciyle birlikte üretim süreçlerinin sosyal mesafeye uygun olarak yeninden devam edeceğini vurgulayan Kaynak, “Firmalarımızla yaptığımız anket çalışmasına göre işletmelerin sosyal mesafe ve hijyen kurallarında çok titiz davrandığını gördük. Çalışanlarının sağlığını ön planda tutan tüm firmalarımıza çok teşekkür ederim. Pandemi sürecinde, risk altında olan ve kronik rahatsızlığı bulunan personelimiz izinli sayılırken, çalışan sayısının yüksek olduğu firmalarımızda çift ya da üç vardiya yapıldığını gördük. Pandemi süreçlerinde en çok etkilenenlerin başında sanayici geliyor. Covid-19’a karşı etkili ve etkin bir mücadele gösterebilmek için firmalarımızın yemekhanelerinde dahi değişiklikler yapması çalışanlara verilen değeri gösterir” dedi.



Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 19.06.2020 06:04:00 0
Tarih: 19.06.2020 06:04 Güncelleme: 19.06.2020 06:04
Haberi Sesli Oku

Saglik

Saglik Haberleri