Anahtar Kelimeler: Mutfakları’

SARUHANLI - Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP) tarafından oluşturulan, Milli Eğitim Bakanlığı ile İŞKUR’un destekleriyle yürütülen “Mutfakta Umut Var” projesi; iş sahibi olmayan Türk ve Yabancı Uyruklu vatandaşların kendi kendine yetebilirliğini iyileştirmeyi amaçlıyor. Projede; teknik eğitimin tamamlanmasının ardından katılımcılar asgari ücret karşılığında işbaşı eğitim alacakları restoran ve kafelere yönlendiriyor. Kent A.Ş. proje kapsamında tesislerinde 12 kişiyi istihdam ediyor. İçinde Yabancı Uyruklu vatandaşlarında bulunduğu 12 kişi, Kent A.Ş.’nin mutfaklarında çalışmaya devam ediyor.

Proje, aynı zamanda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ulusal gastronomi eğitimi müfredatının dünyadaki güncel trendlere ve yerel ihtiyaçlara göre güncellenmesini destekleyerek, meslek liselerinde ki mutfak atölyelerinin şartlarını iyileştirmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Kent A.Ş. mutfaklarında çalışan personeller, ustalar tarafından pratik bilgileri edinerek Türk gastronomisine ve turizme katkı sağlayacak şekilde yetiştiriliyor.

“İŞ BİRLİĞİMİZİ DEVAM ETTİRMEK ARZUSUNDAYIZ”

Karşıyaka Belediyesi Kent A.Ş. Murahhas Üye Haldun Ertan "Mutfakta Umut Var” projesi gastronomi yoluyla geçim kaynaklarının arttırılmasının desteklendiği ve yedi ilde faaliyet gösteren restoranlardaki iş gücünün daha nitelikli hale gelmesine ön ayak olduğu için çok kıymetlidir. Milli Eğitim Bakanlığı ve İŞKUR işbirliğiyle sürdürülen ve 5000 üzerinde insanımızın faydalandığı projeye biz de Kent A.Ş. olarak destek olduk. Ülkemizin içinde bulunduğu süreçten nitelikli iş gücüyle çıkabileceğini ve hizmet kalitesinin bir üst basamağa çıkararak gastronomi turizmine çok büyük katkılar sağlayabileceğinin farkındayız. Şirketimizin ihtiyaçları doğrultusunda iş birliğimizi devam ettirmek arzusundayız." dedi.



Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Vefat…

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE!

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Gece Yarısı Nefes Kesen Kurtarma: İş Makinesiyle Hayata Tutundular

Elektrik akımına kapılan işçi öldü

SARUHANLI’DA CHP’Lİ İSİMLER SAHAYA ERKEN İNDİ: TEMASLAR YOĞUNLAŞTI

Manisa'da yeni uzman hekim göreve başladı!

Saruhanlı Halk Eğitim’den Orman Yangınları Müdahale Ekiplerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

65 Yıllık Hayat Arkadaşına Veda: Faruk Saydam’ın Büyük Kaybı

Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti

AK Parti’li Mücahit Arınç'tan RENCO KOMPOZİT'a Ziyaret

İşsize işsizlik maaşı yok: Kriterlere takıldılar

Alacak verecek meselesi kanlı bitti!

Seramiksan Spor Kulübü Midi Takımı Manisa Şampiyonu Oldu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Mutfak 21.09.2020 12:54:00 0
Tarih: 21.09.2020 12:54 Güncelleme: 21.09.2020 12:54
Haberi Sesli Oku