Anahtar Kelimeler: Kendileri Üretiyor Kendileri Satıyor

SARUHANLI - Balçova Semtevleri ve Balçova Kadın Kooperatifi’nde kurs gören kadınların ürettikleri ürünleri satmaları için Satış Merkezi açıldı. İzmir’in seçilmiş kadın belediye meclis üyeleri ve Eşit Yaşam Derneği de açılışa katılarak destek verdi.

Balçova’da kadınlara meslek edindirmek amacıyla kurulan Semtevleri’nde ve Kadınların kurduğu Üretici Kadın Kooperatifi’nde üretim yapan kadınlar, ürünlerini Balçova Belediyesi’nin açtığı satış merkezinde sergileyecek. Balçovalı Kadınlar bu merkez ile ürettikleri ürünleri daha kolay satarak para kazanabilecek. Satılan el emeği göz nuru üründen elde edilen gelirin tamamı, o ürünü üreten kadına verilecek. Satış merkezinde Semtevleri’nde üretilen nakışlı örtüler, makreme, ahşap kutu ve hediyelikler, takı ve çanta gibi ürünlerin yanı sıra Üretici Kadın Kooperatifi’nde organik olarak yapılan makarna, reçel, mantı gibi yiyecek ürünlerde satışa sunulacak.

Açılışa katılan kadınlar ile tek tek görüşen Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya “Balçova’da 15 yıl önce başlayan kadın harekatı her geçen gün büyüyor. Kadınların hayatın ekonomik, siyasal ve toplumsan her alanında söz sahibi olduğu bir ilçede kadın belediye başkanı olmaktan gurur duyuyorum. Buradaki satış merkezimiz de kadınlarımızın gücüne güç katan bir merkez olacak. Burada ürettiği ürünleri satarak çocuğunu okutan, evine ekmek götüren kadın arkadaşlarımız var. Onların hayatta var olma mücadelesine yapacağımız her katkı bu toplumun gelişmesine de katkı olacaktır. Çünkü kadınların güçlü olmadığı toplumlar, hiçbir zaman tam anlamda güçlü sayılmazlar” diye konuştu.



“Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz yardım kapsamına alınmalıdır”

Türkiye güne akaryakıt zammıyla başladı. 6 gün sonra neler olacak neler

Fenalaşan arkadaşına müdahale etti, ikisi de kalp krizinden öldü

Manisa'daki yabancı nüfus azalmaya devam ediyor

Manisa TSO Meclis Salonuna Mimar Ferdi Zeyrek’in adı verildi

Zeki Bilgin’den “Hurda Davası”na ilişkin açıklama: "Yargılanmışım, ceza almışım gibi gösteriliyor"

Bebeklerine merhum Başkan Ferdi Zeyrek'in ismini verdiler

Sıcak çarpmasından basit önlemlerle korunmak mümkün

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir, TYT’ye CHP Lideri Özgür Özel ve annesiyle geldi

Alaşehir Belediyesi'nden merhum Ferdi Zeyrek için pilav hayrı

Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 20.12.2019 11:32:00 961 0

Tarih: 20.12.2019 11:32
Haberi Sesli Oku
28.06.2025 17:34:00