ALAŞEHİR - Alaşehir Belediyesi, bulvar yenileme projesi çerçevesinde, Atatürk Bulvarı üzerindeki Kenan Evren heykelini kaldırdı. Heykelin kaldırılmasına Alaşehirli vatandaşlar farklı tepki gösterdi.

1980 askeri darbesinin kudretli Genelkurmay Başkanı Kenan Evren`in memleketi Alaşehir de bulunan heykeli belediye tarafından söküldü. Bulvar yenileme projesi kapsamında trafiği önemli ölçüde aksattığı gerekçesi ile depoya kaldırılan heykelin kaidesi yıkıldı. Alaşehir Belediyesi daha önce yapmış olduğu açıklamada heykelin mevcut yerinden kaldırılarak yeni bir kaide üzerine oturtulacağını açıklamıştı. Kenan Evren’in heykelinin yıkılmasına Alaşehir halkı farklı tepki gösterdi. Heykelin bulunduğu alanın çevre esnafından Halil Aktürk, yeni düzenleme ile trafik akışının daha rahat olacağını dile getirerek; “Heykel eski yerinden alınarak 10 metre aşağıya tekrar oturtulacak. Kaidenin temelleri atıldı. Alaşehir için daha iyi olacak” dedi. Esnaf Mustafa Zengin ise yaptığı açıklamada, Kenan Evren’in Alaşehir için önemli bir isim olduğunu hatırlatarak; “Kenan Evren’in adına yakışır yeni bir heykelin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Alaşehirli vatandaş Hüseyin Keskin ise yaptığı açıklamada, Kenan Evren’in darbeci bir general olduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Kenan Paşa`nın Alaşehirli olması bu gerçeği örtemez. Demokrasimiz, Kenan Evren Paşanın Genelkurmay Başkanı olduğu 1980 yılında maalesef sekteye uğramıştır. Bu gerçeği unutamayız. Proje hakkında da birkaç söz söylemek istiyorum. Belediye yapmış olduğu açıklamada Kenan Evren heykelinin trafiği rahatlatmak için kaldırıldığını açıkladı. Oysa projeye bakıyoruz, trafik eski akışı üzerinde devam edecek. Hastane istikametinden gelen araçlar yine heykelin etrafını dolaşmak zorunda kalacak. Ayrıca, heykelden cumhuriyet meydanına kadar yapılan düzenlemeler trafiği rahatlatmaktan çok aksatmasına neden olacak.”



Türkiye’de görülen başlıca 7 vitamin eksikliği ve alınması gereken önlemler

Uzmandan risk gruplarına erken başvuru uyarısı

Başkan Dutlulu 2026 yılının rotasını çizdi

Jeotermal yatırımlar için 2026 yılı köprüden önceki son çıkış

Anadolu ilham verdi, makarna altın getirdi

Esra'yı boğarak öldüren annesi ve sevgilisi hakkında yeni gelişme

"Babam ölmedi"

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’DA VEFAT…

İzmir’de banka aracından yüklü miktarda vurgun

Saruhanlı’da Vefat…

Kayıp genç kızın gömülü halde cansız bedeni bulundu

İzmir'de belediye otobüsü ile panelvan çarpıştı: 1 ölü, 8 yaralı

Koldere’deki yangın kısa sürede söndürüldü

KENT KONSEYİ’NDEN GAZETECİLERE 10 OCAK ZİYARETİ

Saruhanlı'da şap alarmı! 16 mahallede hayvan alım-satımı ve hayvansal ürün giriş-çıkışı yasaklandı

Kros sporcuları Türkiye Şampiyonası için ter döktü

Alaşehir’de üzümün geleceği değerlendirildi

MCBÜ’de yoklama dijitale taşındı

Başkan Cıllı'dan Kardelen Gazetesine Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Güncel 22.07.2013 10:29:25 1258 0
Tarih: 22.07.2013 10:29 Güncelleme: 22.07.2013 10:29
Haberi Sesli Oku

Güncel

Güncel Haberleri