HABER MERKEZİ - Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Aygül Demirol, bebek sahibi olamayan anne ve babalar için yeni geliştirilen `yumurta dondurma` kuralının büyük bir müjde olduğunu söyledi.

Kemoterapi gören anne adaylarına müjde - Tıkla İzle

Sağlık Bakanlığı, sadece kemoterapi görecek kadınlarda ‘yumurta dondurma’ kuralını yumurta rezervi az her kadına uygulamaya hazırlanıyor. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Memorial Hastanesi Tüp Bebek Merkezi Başkanı Prof. Dr. Aygül Demirol, uygulamanın çocuk sahibi olmak isteyen anne ve baba adaylarına büyük bir müjde olduğunu belirterek, “Kesinle büyük bir müjde ve önemli bir karar. Günümüzde sadece kemoterapi bir grup vakaları değil, birçok nedenle çocuk sahibi olmayı erteleyen birçok kadın var. Öte yandan yaşı çok genç olmasına rağmen yumurta rezervi düşük olan ve ileride çocuk sahibi olamama riski olan bir grup var. Bunlar için fevkalade bir çözüm. Embriyo dondurmayı başarıyla yapan bir grup tüp merkezi var zaten. Bu konuda son derece önemli olan yumurta dondurma, embriyo dondurmaya göre çok hassas teknolojiler ve titiz çalışmalar gerektiriyor. Bu nedenle yumurta dondurma işleminin çok ehil ellerde ileri teknolojide yapılması lazım” dedi.

ANNE ADAYLARINA MÜJDE
Yumurta dondurma süresinin 5 yıl sınırından sonra süresize çevrilebilmesinin önemini belirten Demirol, “Bu son derece önemli, çünkü 5 yılın üzerine birçok kanser vakasında tekrar uzatılması gerekliliği ve bununla ilgili ek kararların alınması gerekiyordu. Yeni yasa ile otomatik uygulanabileceği için ne zaman ihtiyaçları olabileceği, ne zaman kullanılabileceği kestirmek mümkün değildi. Bazen erken yaşta karşılaşılabilen vakalar var. Ya da yumurta rezervi düşük bir kadın yumurtalarını donduruyor. Ne zaman evlenip bebek sahibi olmaya karar verirse o zaman kullanması gerekiyor. Zaman kısıtlılığının kalkması çok yerinde bir karar” diye konuştu.
5 yıllık yumurta dondurma sınırının süresize uzatılmasının kesinlikle başarıyı düşürmeyeceğini kaydeden Demirol, “İyi şekilde yapıldığı zaman bu zamanın uzaması kesinle başarıyı düşüren bir faktör değil” dedi.



Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

Kore Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Sözleşmeli Er kazada hayatını kaybetti

Açlıkla boğuşan emekliye bir darbe de SGK'dan geldi! Maaş konusunda sıcak gelişme

Saruhanlı’nın Nüfusu 57.935 Oldu

Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki korkunç ihtimali sıraladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 27.09.2014 16:18:48 833 0

Tarih: 27.09.2014 16:18

Haberi Sesli Oku