Anahtar Kelimeler: Kefir yaşlanmayı geciktiriyor

SAĞLIK - Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Hatice Kübra Gökalp´ın kefir üzerinde yaptığı çalışmalar TÜBİTAK tarafından desteğe layık görüldü. Gökalp´in çalışması sona erdiğinde, kefirin bilişsel fonksiyonlar, hafıza ve öğrenme üzerindeki etkisi ortaya çıkacak.

Laboratuvar ortamında deney hayvanlarında doğal yaşlanma modeli oluşturan Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğrencisi Hatice Kübra Gökalp, ?kefir ve beynin yaşlanması? ilişkisini araştırıyor. 

Gökalp, kefirin antioksidan etkisi ve beynin yaşlanmasıyla ilgili araştırmalarını uzun zamandır sürdürüyor. Çalışmaları TÜBİTAK tarafından takibe alınan Gökalp, araştırmasını daha ileri düzeye götürmek için maddi desteğe layık görüldü.

İnsan sağlığına faydaları bilinen ve çok uzun zamandır tüketilen kefirin, günlük beslenmeye uygulanması ve kolayca temin edilmesinin de etki gücünü artırdığını kaydeden, projenin danışmanı Yrd. Doç. Dr. Emel Serdaoğlu Kaşıkçı, özellikle bağışıklık sistemini uyarıcı etkileri nedeniyle tercih edilen kefirin bu çalışmanın ardından başka bir faydasının da gün yüzüne çıkabileceğini sözlerine ekledi. 

Çalışmada beyinde yaşlılığa neden olan oksidatif stres ve nörodejenerasyona karşı koruyucu etki göstereceğini düşündükleri ?Kefir´ olarak bilinen fermente edilmiş süt ürününün kullanılacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Emel Kaşıkçı, şunları söyledi: 

?Bu ürünün sağlığa faydalı etkileri biliniyor ve yüzyıllardır insanlar tarafından tüketiliyor. Ancak beyindeki etki mekanizması henüz tam olarak anlaşılamamıştır. Bu amaçla çalışmanın literatüre katkıda bulunacağını, aynı zamanda kefirin kolay elde edilmesi, ticari olarak maliyetinin düşük olması sebebiyle günlük beslenmeye kolayca ilave edilebilmesi sonucu insan sağlığı için önemli bulgular sunacağını düşünmekteyiz.?



Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden 15 Şubat’ta Anlamlı Farkındalık Etkinliği

Saruhanlı’da Okul Müdürleri Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Gediz İçin Seferberlik: Manisa’da Ortak Çevre Hareketi Başlatıldı

VERGİ HAFTASI NEDENİYLE KAYMAKAM MURAT ACAR’A MAKAMINDA ZİYARET

SARUHANLI’DA VEFAT…

Beyin ölümü gerçekleşen baba 5 hayata umut oldu

Geçen Yıl Tamamen Kuruyan Tepegöl Yeniden Su Tuttu

Bir şahıs cadde üzerinde ölü bulundu

Oyuncak fabrikasında çıkan yangın korkuttu

TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

İşçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

SARUHANLI TİRKEŞ’TE KAZA: YOLCU OTOBÜSÜNE KAMYON ÇARPTI

Saruhanlı’da Zincir Marketlere Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi

Saruhanlı yakınlarında İzmir - İstanbul otoyolunda korkutan heyelan

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniği Hizmete Açıldı

Saruhanlı İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Saglik 23.12.2016 10:34:28 763 0
Tarih: 23.12.2016 10:34 Güncelleme: 23.12.2016 10:34
Haberi Sesli Oku