ÇEVRE - Kaz Dağlarına yapılmak istenen termik santral ve maden ocağı projelerine karşı Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği, Çanakkale TMMOB ve Çevre Derneklerinin başlattığı hukuk mücadelesini kazandı.

Çanakkale’nin Lapseki İlçesi sınırları içinde açılıp işletilmesi planlanan Kirazlıdere 2 Termik Santrali projesi hakkında verilen 14.06.2013 tarih ve 3025 sayılı ÇED olumlu kararının iptali istemi ile açılan dava olumlu sonuçlanırken, Biga İlçesinde ise Karabiga Beldesi sınırları içinde açılıp işletilmesi planlanan Karaburun Termik Santrali projesi de yine Çanakkale İdare Mahkemesi tarafından 2014/766 sayılı karar ile iptal edildi.

Diğer yandan, Yenice İlçesi Sofular Köyü mevkinde yapılması planlanan yer altı kurşun ve çinko maden ocağı projesine dair verilen 20141178 sayılı ÇED gerekli değildir kararının iptali istemi ile açılan davada sonucunda da karar iptal edilerek maden ocağın açılmasına izin verilmedi.

Yapılan işletme iptalleri konusunda açıklama yapan Kaz Dağı ve Madra Dağı Belediyeler Birliği Başkanı Cahit İnceoğlu "Kaz Dağlarımızdaki çevre katliamının önüne geçmek için bu güne kadar yirmiye yakın dava açtık. Açtığımız tüm davaları kazandık. Bundan sonra da hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz. Kaz Dağlarımızın ilkel enerji ve madencilik projeleri uğruna hunharca talan edilmesine seyirci kalamayız. Bir Dünya Mirası olan Kaz Dağları`nın tüm doğal zenginlik ve güzellikleri ile birlikte gelecek kuşaklara bırakılmasına katkıda bulunmak bir yurt severlik görevidir" dedi.



Besim Dutlulu'nun ilk ziyareti Ferdi Zeyrek'in mezarı oldu

Başkan Zeyrek'in ölümüyle sonuçlanan olayda 3 şüpheli tutuklandı

Manisa Belediyesi Yeni Akit ve Zekeriya Say için harekete geçti!

Bir Lokma Bin Dua: Ferdi Başkanımızın Aziz Hatırasına

Merhum Başkan Zeyrek anısına hayır yapıldı

Başkan Zeyrek’i kurtarmak için zamanla yarışıldı

SARUHANLI’DA JANDARMA TEŞKİLATININ 186. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI

Havuzlarla ilgili korkutan gerçek

CHP Genel Başkanı Özel, Başkan Zeyrek için düzenlenen mevlide katıldı

Nehir Zeyrek’ten Tepki: ‘O adamı nasıl serbest bırakabiliyorsunuz?’

Yarbay Melih Gülova şehadetinin yıldönümünde Manisa’da anıldı

Başkan Zeyrek'in avukatından yazılı açıklama

Ferdi başkanın ailesine taziye akını devam ediyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde 'bilirkişi raporu' netleşiyor

Özgür Özel'den Ferdi Zeyrek’e Son Veda!..

Ferdi Zeyrek için taziye kabulüne başlandı

Binlerce Manisalı, Ferdi Başkanlarını gözyaşlarıyla uğurladı

Özgür Özel Zeyrek ailesini biran olsun yalnız bırakmadı

Belediye önüne Başkan Zeyrek’e acı veda

Ferdi Zeyrek'in eşi Nurcan Zeyrek ağlattı 16 yaşından beri ellerimiz hiç ayrılmadı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 2.12.2014 09:15:28 725 0

Tarih: 02.12.2014 09:15
Haberi Sesli Oku
14.06.2025 17:03:00