Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Kazakistan’da çalışan yabancı şirketlerin arasında Türk şirketlerinin ilk üç sırada yer aldığını belirterek, "Son 20 yıl içerisinde Türk-Kazakistan ticari ekonomik ilişkilerimizin hacmi 4 milyar dolardır" dedi.

Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş`ı ziyaret etti.

Ziyarette Tüymebayev’e Büyükelçi Danışmanı Askhat Kessikbayev ile Kazakistan Cumhuriyeti Atyrau Eyaleti Vali Yardımcısı Şıngız Makun eşlik etti.

Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluk ilişkilerinin 20 seneyi geçtiğini belirten Tüymebayev, bu ilişkilerin her geçen yıl giderek arttığını ifade etti. Tüymebayev şöyle devam etti:

“Kazakistan’da çalışan yabancı şirketlerin arasında Türk şirketleri ilk üçün arasında yer almaktadır. 2 bine yakın Türk şirketi Kazakistan’da yer almakta ve ticari faaliyetlerini sürdürmektedir. Kazakistan’da üretim alanında çalışan şirketler için devletimiz büyük olanaklar sağlamaktadır. Sanayi, tarım, gıda ve hayvancılık sektöründe devletimiz kredi ve vergi kolaylıkları sağlanıyor. 20 sene içerisinde Kazakistan’da çalışan Türk şirketlerinin sayısı giderek artıyor. Ayrıca Türkiye’nin en meşhur şirketlerinin de Kazakistan’da yatırım yapmasını istiyoruz.”

“BÖYLE BİR FIRSATI BAŞKA BİR ÜLKEDE BULAMAZSINIZ”

Kazakistan’ın çevresindeki ülkelerde 170 milyon nüfuslu bir pazar bulunduğunu vurgulayan Kazakistan Ankara Büyükelçisi Tüymebayev,

“Gümrük Birliği Kazakistan’a yatırım ve ticaret yapacak şirketler için büyük bir avantaj. Kazakistan’da ticaret yapan şirketler ülkemiz dahil, Rusya ve Çin pazarına rahatlıkla sınır, vergi ve gümrük olmadan ürünlerini satabilmektedir. Yani çevre ülkelerimizde 170 milyon nüfuslu bir pazar var. Böyle bir fırsatı başka ülkede bulamazsınız” dedi.

Tüymebayev şöyle konuştu: “Kazakistan Türkiye arasındaki ticari ekonomik ilişkilerinin hacmi 4 milyar dolar. Bugüne kadar, Türk işadamları inşaat alanında 20 milyar dolara yatırım yaptı. Yatırım yapma zamanı geldi.”

Manisa’nın Türkiye’nin önemli yatırım kentlerinden biri haline geldiğini vurgulayan Vali Savaş ise, Türkiye-Kazakistan ekonomi ilişkilerinin gelişmesinde Manisa’nın önemli bir etkisinin olacağına inandığını dile getirdi. Vali Savaş konuşmasına şöyle devam etti: “Kazakistan ile Türkiye geçmişten günümüze birbirinin kadim dostu ülkelerdir. Bu dostluğu Manisalı işadamlarımızın Kazakistan’a Kazakistanlı işadamlarımızın ise ilimize yatırım yaparak daha da geliştireceğine inanıyorum.”

Yapılan ziyarette Kazakistan Ankara Büyükelçisi Tüymebayev, Vali Savaş’a Kazakistan ile Türkiye dostluk ilişkilerini anlatan kitap takdim etti. Vali Savaş ise büyükelçiye bir sepet içerisinde mesir macunu, kuru üzüm ve Manisa bezinden yapılmış şal hediye etti.



Motosiklet iş yerine girdi, kask hayat kurtardı

Manisa’da zehir tacirlerine geçit yok: 64 kök kenevir, 335 gram esrar ele geçirildi

Akhisar'da patlayan lastik faciaya yol açtı: 1 ölü, 3 yaralı

Dört Eylül İlkokulu’nda eğitim yılı Yeşil Vatan temasıyla açıldı

Saruhanlı’da 2. Geleneksel Kurtuluş Futbol Turnuvası!

Düğün sonrası meydan muharebesi gibi kavga

Elektrik akımına kapılan adam öldü

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Saruhanlı’da Vefat…

Sarıgöllü kadınlardan kışlık mesaisi

Likya Yolu'nda kaybolan Çinli turistin cansız bedenine ulaşıldı

Yalnız yaşayan yaşlı adamın cesedi yayılan kötü kokuyla bulundu

Sır ölüm! Uzman estetisyen evinde ölü bulundu

Trafik kazası: 2 ölü

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı’da Kurtuluş Coşkusu meydanları sardı

Alaşehir’de kurtuluş coşkusu açılışlar ve konserle taçlanıyor

Zincir marketlerdeki kırtasiye ürünleriyle ilgili skandal iddia!

Belediye, Kandilde helva dağıttı

Başkan Balaban'dan İstanbul'a kayyum atanmasına tepki

Başkan Aras: "Saldırının İngiltere bağlantılı olduğunu öğrendik"

Vali Akbıyık'tan Başkan Aras'a destek ziyareti: "Saldırganlar en kısa sürede yakalanacak"

Salihli'de adli yıl törenle açıldı

Saruhanlı’da Zafetr Bayramı Coşkusu

SSVD Vakfı personeli grev başlattı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 20.03.2014 17:31:22 676 0

Tarih: 20.03.2014 17:31 Güncelleme: 20.03.2014 17:31
Haberi Sesli Oku
8.09.2025 17:26:00