Anahtar Kelimeler: Kaybolmaya Tutmuş Meslekler Canlanacak

SARUHANLI - Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Demirci’de kaybolmaya yüz tutmuş meslek ve zanaatkarları ziyaret etti. Ziyaretlerle, bu meslekleri gün yüzüne çıkarma ve desteklenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları Komisyonu ve Gençlik ve Spor Komisyonu’ndan oluşan Kent Ekonomisi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Demirci ilçesine ziyarette bulundu. Komisyon, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerden olan kalaycılık, kündekari, cami mihrap ve kapıları, tahta oyma sanatı, körüklü çizme, nalbant ve kalaycılık ile uğraşan esnafı ziyaret etti.

Başkan Selami Selçuk’a Ziyaret

Komisyon İlk olarak Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk’u makamında ziyaret etti. Belediye Başkanı Selçuk, değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini belirterek komisyon üyelerine teşekkür etti. Komisyon buradan kaybolmaya yüz tutmuş meslek erbaplarını ziyaret etti ve onlarla istişarelerde bulundu. Toplanan komisyonda, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerle uğraşan kişilerin desteklenmesi, bu mesleklerin tanıtılması ve gün yüzüne çıkarılmasının amaçlandığı belirtildi. Komisyon bu meslek erbaplarını tek tek dolaşarak onlarla sohbet etti ve yaptıkları işleri bir kez daha onlardan izleyip dinledi.



Demirci’de kayıp kadını arama çalışmaları 7'nci gününde sürüyor

Manisa Ticaret Borsası zeytinde verim ve kaliteyi arttırmak için kolları sıvadı

Elektirik akımına kapılan işyeri ortağı hayatını kaybetti

Salihli'yi fırtına vurdu, ağaçlar devrildi, çatılar uçtu

Turgutlu'da 3 Eve Yıldırım Düştü

Manisa'da cadde ve sokaklar göle döndü, birçok noktayı su bastı

Uzmanında Serviks Kanseri uyarısı

Alkol masasında tartışma kanlı bitti: 1 ölü 2 ağır yaralı

Araç şarampole uçtu: 1 yaralı

Öğrenciler camilerin tarihini yerinde öğreniyor

Manisa’dan Özel Eğitimde Reform Çağrısı: "Sektör Darboğazda, 27 Yaş Sınırı Kalkmalı"

Gülşah Durbay’ın ismi kadın kafede yaşatılacak

Demirci Halısı ICFE 2026 Fuarı'nda Dünya'ya tanıtılıyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nde bir acı kayıp daha

Gelin, kaynanasına karaciğerini verdi

5 liralık anlaşmazlıkta kan aktı, eniştesini gözünü kırpmadan öldürdü

Marmara Gölü'nü kurtaracak projenin ihalesi tamamlandı

Genç Mizgin gece yarısı fenalaştı, kan donduran gerçek hastanede ortaya çıktı!

Eğitimle sporu birleştirdi, Türkiye ikinciliğine ulaştı

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Akyol: "Estetik; bireylerde sağlık, sosyal ve psikolojik rahatlama sağlıyor"

Filede büyük heyecan Salihli’de başladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 20.12.2019 12:05:00 1232 0
Tarih: 20.12.2019 12:05 Güncelleme: 20.12.2019 12:05
Haberi Sesli Oku