TURGUTLU - Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Battı-Çıktı Kavşak Projesi ihalesinin 29 Mart 2017 tarihinde yapılacağı müjdesini verdi. 
Geçen hafta 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı´nda gerçekleştirilen Toplu Ulaşımda Dönüşüm Projesi jest minibüs teslim töreninde yaptığı konuşmada Turgutlu´ya önemli müjdeler veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kavşak Projesi ihalesinin 29 Mart 2017 tarihinde yapılacağını açıkladı. Projenin zemin etüt, sondaj çalışmaları ile yol ve köprü uygulama projelerinin tamamlandığını, Karayolları Genel Müdürlüğü´nden onaylarının alındığını ifade eden Başkan Ergün, ?Turgutlu´da e-96 karayolu üzerindeki kavşak projemize dair geçen hafta içerisinde Karayolları Genel Müdürlüğü´nden onay geldi. Yıllar içerisinde talihsiz kazalarla insanlarımızın hayatını kaybettiği tehlikeli geçiş üzerinde yapacağımız bu proje Turgutlu´muza sözümüzdü. Bu önemli projemizde zemin etüt, sondaj çalışmaları ile yol ve köprü uygulama projeleri tamamlandı. Altyapı yol ve deplase projeleri, keşif ve metraj incelemeleri devam ediyor. 16 Şubat itibariyle günü alınmamıştı, akşamında EKAP´tan ihale gününün 29 Mart olarak haberini aldık. Bunun müjdesini de bugün vermek nasip oldu. İnşallah bir aksilik çıkmazsa ki 2015 yılında asfalt yapımı noktasında asfaltlarımızı yapamamıştık, 2016´da yapabilmiştik; en geç Temmuz-Ağustos aylarında kavşağın temel atma noktasına geliriz. Rabbim o günü bizlere nasip etsin? diye konuştu.
Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ün sözlerine istinaden yaptığı açıklamada Turgutlu´nun kaderini değiştirecek Battı-Çıktı Kavşak Projesi´nin ilçenin kaderini değiştireceğini bir kez daha vurgulayarak, ?Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün´ün ihale gününü açıklaması bizleri olduğu kadar Turgutlu halkımızı da heyecanlandırmış ve memnun etmiştir. Bu anlamda bu önemli süreci başarıyla yürüterek ihale noktasına getirmelerinden dolayı başta Başkanımız Cengiz Ergün olmak üzere ilgili tüm ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah 29 Mart´taki ihaleden sonra itiraz süresi olmadığı takdirde mevcut bölgede ilgili firmaya yer teslimi yapılacak ve 8 ay gibi kısa sürede ilçemiz muhteşem bir yatırım daha kazanacak? dedi.
Projenin Turgutlu açısından önemine vurgu yapan Başkan Şirin, ?Proje ilçemizin girişinden itibaren, Selvilitepe Mahallesi´nden Ergenekon Mahallesi girişine kadar uzun bir alanda komple bir düzenlemeyi öngörmektedir. Bu proje İzmir ya da Manisa´dan Ankara istikametine gidecek ve yahut gelecek araçları şehir içi ulaşımımızı engellemeyecek noktaya getirecek. Aynı zamanda Turgutlu´yu ikiye bölen yolda alt ve üst mahallelerimizi birbirine bağlayarak bir bütünlük sağlayacak. Sanayi girişimizden kent girişine kadar komple bir düzen oluşturacağımız bu önemli proje güvenlik konusunda da ilçemizin büyük bir kazanımımız. Zaman zaman can kayıplı ya da maddi hasarlı trafik kazaları bu büyük proje ile inşallah son bulacak. Yıllardır görmek istemediğimiz manzaralarla karşılaşmayacak, aksine Turgutlumuz´u Ege Bölgesi´nde modern çalışmalarıyla göz dolduran bir konuma getirmiş olacağız? dedi.
?3 proje bir projede birleşti?
Turgutlu halkına verdikleri ?Selvilitepe Battı-Çıktısı ve Üst Geçidi´, ?Alparslan Türkeş Meydanı Düzenlemesi Eski Garaj Kavşağı Battı-Çıktısı ve Üst Geçidi´ ile ?Ergenekon Mahallesi Kavşağı´ adlı 3 projelerinin bir araya getirilerek 1 Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından büyük proje haline geldiğini hatırlatan Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, ?Biz sözümüzü verdik ve bu doğrultuda mali açıdan büyük bir yatırım olması dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin desteğini aldık. Bu önemli projeyi Büyükşehir Belediyesi´nin yatırım programına almalarından, teknik ve görsel anlamda çok daha gösterişli bir hale getirmelerinden dolayı Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün´e ve ekibine Turgutlu halkı adına bir kez daha teşekkür ediyorum. Yerel yönetimler olarak bizler bütün imkanlarımızı seferber ederken, Manisa Büyükşehir Belediyesi´nin destekleriyle ilçemize önemli ve güzel yatırımlar kazandırmanın, birlikte başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizi her birlikte, el ele vererek şekillendiriyoruz. Halkımızın sabrıyla, desteği ve ilgisiyle Turgutlu´nun geleceğine yönelik çalışmalarımızda önemli mesafe kat edeceğimize inanıyoruz? dedi.



TEBRİKLER SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI!

GEDİZ BOŞA AKIYOR, OVAMIZ KURUMA TEHLİKESİYLE KARŞI KARŞIYA “BU SADECE BİR UYARI DEĞİL, GELECEĞİMİZİN MESELESİDİR”

Atık İlaçlar Çöpe Değil, İmhaya Gidecek Saruhanlı Belediyesi’nden Sosyal Sorumluluk Projesi

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba Mahallesine Cami Lojmanı Yapıyor

Manisa’da Seyir Halindeki Araç Alev Aldı

İşçi servisi şarampole devrildi: 17 yaralı

SARUHANLI TİRKEŞ’TE KAZA: YOLCU OTOBÜSÜNE KAMYON ÇARPTI

Saruhanlı’da Zincir Marketlere Fahiş Fiyat ve Etiket Denetimi

Saruhanlı yakınlarında İzmir - İstanbul otoyolunda korkutan heyelan

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde GETAT Polikliniği Hizmete Açıldı

Saruhanlı İmam Hatip Lisesi Kütüphanesi Hizmete Açıldı

Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti

Ekrem Başkan Müjdeyi Ankara’dan Verdi: Saruhanlı’ya Dev Spor Yatırımları Geliyor

ODA BAŞKANLARINDAN KAYMAKAM ACAR’A ZİYARET

CUMHURİYET İLKOKULU 2. SINIF ÖĞRENCİLERİNDEN KAYMAKAM ACAR’A ANLAMLI ZİYARET

Karaköy Av Yaban Hayatı ve Avcılık Derneği’nden Başkan Cıllı’ya Ziyaret

Saruhanlı'da Minikler Sordu Başkan Ekrem Cıllı Yanıtladı

Saruhanlı'da vefat..

Saruhanlı'da vefat...

SARUHANLI’NIN ALTIN ÇOCUKLARI FİNALLERDE

Saruhanlı'da vefat...

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 20.02.2017 17:25:44 787 0
Tarih: 20.02.2017 17:25 Güncelleme: 20.02.2017 17:25
Haberi Sesli Oku