SARUHANLI - Mavişehir'de halkın kullanımı için ayrılmış rekreasyon alanının TOKİ tarafından satılmasına yönelik tepkiler ve eylemler devam ediyor. Karşıyakalı gençler gerçekleşen satışa tepki göstermek için eylem gerçekleştirdi. Kanolar ile Mavişehir Balıkçı Barınağı’ndan araziye gelen gençler, “For flamingos, save Gediz” yazılı pankart açtı. Arazinin de içinde bulunduğu Gediz Deltası’nın özellikle flamingolar olmak üzere canlı türleri için önemine dikkat çekmek isteyen gençler, basın açıklaması yaptı.   

BETONLAŞMAYA DUR DE!

Basın açıklamasını okuyan Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı Burak İnanır şunları kaydetti: 

“İzmir Körfezi'nin batı kıyısında, Gediz Nehri'nin denizle buluştuğu noktada bulunan delta, 298 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Bununla birlikte milyonlarca canlının yaşam alanı olup ülkenin en önemli doğa alanlarından biridir. Bölge için daha önce, UNESCO tarafından koruma altına alınması ve dünya mirası olarak sayılması için başvurularda bulunuldu. Bölge flamingo nüfusunun %10’unu bu alanda bulunduruyor. Şehre yakın bölgede yumurtlama ve üreme noktaları var. Bölgede aktif olarak, hafta sonları kuş gözlem yürüyüşleri yapılmaktadır. Bu gözlemler sayesinde kuş türleri, sayıları vb. durumlarla doğa olaylarını inceleme fırsatı bulunmaktadır. Bu alan koruma altına alınmadıkça kuş yolu için de büyük tehlike haline gelecektir. Bölgede olası bir betonlaşma, bölgedeki canlıların burada yaşamlarını sürdürmesini engellemek ve üremelerini tehlikeye atmak demektir. Yakın zamanda Gediz nehrinin tuzlu su ile buluştuğu noktanın TOKİ tarafından satışının gerçekleştiğini biliyoruz. Burada yapılacak olan herhangi bir betonlaşma, yüksek bina, liman vb. girişimi burada bulunan tüm canlılar için tehdit oluşturacak ve onların doğal yaşam alanlarını taciz edecektir.

Delta, birçok koruma statüsüne sahip olmasına karşın, plansız yapılaşma nedeniyle büyük zarar görmektedir. Alanın güneydoğusundaki sit alanının derecesi düşürülerek yapılaşmaya açılmıştır. Aynı durumun satılan arazide yaşanması bölgeye, habitatlara, canlılara ve kuş türlerine yani kısacası tüm bölgeye, doğaya ihanettir.  Betonlaşmaya dur de! Gediz’i kurtar!”



Başjan Taşkıncan "Esnafın yaksından elinizi çekin"

MASKİ, Salihli'de 40 yıllık içme suyu altyapısını yeniliyor

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı bu yıl da kuruluyor

96 yaşında, azmiyle gençlere taş çıkartıyor

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Tarlaya uçan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 22.08.2020 00:53:00 3291 0

Tarih: 22.08.2020 00:53 Güncelleme: 22.08.2020 00:53
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00