SOMA - Soma ilçesinde 13 Mayıs’ta yaşanan maden faciasında babalarını kaybeden madenci çocukları karnelerini aldıkları gibi babalarının mezarlarına getirdiler.

Soma Cumhuriyet İlkoukulu öğrencileri 8 yaşındaki Rüveyda Çoban, ağabeyi 11 yaşındaki Talha Çoban, Mehmet Akif Ersoy ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Enis İlçi ve 5’inci sınıf öğrencisi kardeşi Sinem İlçi karnelerini alır almaz Soma Belediye Mezarlığı içinde bulunan Maden şehitliğinde yatan babalarına getirdiler.

Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette, gözyaşları içinde duygularını anlatan Çoban kardeşlerin anneleri Güllü Çoban eşi Kemal Çoban’ı kaybetmiş olmanın acısını yaşadıklarını anlattı. Güllü Çoban, “Keşke bunlar yaşanmasaydı ama yaşandı. Sadece benim değil Allah herkese sabır versin. Hiç beklenmedik bir anda oldu” dedi.

"İNŞALLAH OKURLAR DA BABALARI GİBİ OLMAZLAR"

“Tarifi olmayan bir acı, keşke o da yanımızda olsaydı” diyen Güllü Çoban, “Kızım üçüncü sınıfa geçti, oğlumda bu sene ilkokulu bitirdi seneye ortaokula başlayacak. İnşaallah okurlar da babaları gibi olmazlar” dedi. Güllü Çoban, çocuklarım babalarının kabrini ziyaret edip dua etmek istediklerini ve karnelerini babalarına getirdiklerini söyledi. Karne sevincini buruk yaşayan maden şehidi çocuklarından biri olan Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu 8’inci sınıf öğrencisi Enis İlçi de babasının mezarına karnesini getirenler arasında yer aldı.

Maden şehidi Şaban İlçi’nin İngilizce öğretmeni olmak isteyen oğlu Enis İlçi babasına iyi bir karne için söz verdiğini ve sözünü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını anlattı. Annesi Aynur İlçi ve kardeşi Sinem İlçi ile babasının kabrini ziyaret eden Enis İlçi, "Babama hep söz verirdim derslerimde iyi olacağıma dair. Sözümü tuttum ve takdir belgesi aldım. Babama getirdim hemen, Konuşacak bir şey bulamıyorum" dedi. Takdir alan Enis İlçi ve teşekkür alan kardeşi Sinem İlçi karnelerini ve belgelerini babalarının mezarına bırakarak dua ettiler.



SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

Şehit Aileleri ve Gaziler Onuruna Anlamlı İftar Programı

Halitpaşa Mahallesi’de Göçüğe Anında Müdahale

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Anlamlı İftar Buluşması

Kumçay’ın Debisi Zirveyi Gördü!

Başkan Cıllı Sosyal Medyadaki Çağrıya Duyarsız Kalmadı

Nuriye Mahallesi’ne Güvenlik Kamerası Sistemi Kuruldu

Yağışlar Bereket Getirdi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Eğitim 14.06.2014 09:48:33 1265 0
Tarih: 14.06.2014 09:48 Güncelleme: 14.06.2014 09:48
Haberi Sesli Oku