Anahtar Kelimeler: Kardeşlerin kavgası kanlı bitti

Kardeşlerin borç kavgası kanlı bitti

Bursa'da Şaban Kurt (55), borç meselesi yüzünden kardeşi Selami Kurt'u (61) tüfekle vurarak öldürdü. Olay sonrasında Kurt'un babasının da kardeşini 30 yıl önce miras meselesi yüzünden öldürdüğü ortaya çıktı

Geçen yıl eylül ayında Kestel ilçesine bağlı Seymen Mahallesi'nde çiftçilikle uğraşan Selami Kurt, iddiaya göre borçları nedeniyle tefeciden para aldı. Kurt, tefeciye borcunu ödemek için kardeşi Şaban Kurt'tan para aldı ancak kardeşine olan borcunu da geri ödemedi.

Kardeşinin kendisini arayarak alacağını istemesinden rahatsız olan Selami Kurt, iddiaya göre, akrabalarına "Şaban benim sinirlerimi bozuyor. Ne yapmak istiyor, anlamıyorum. Onunla konuşmak istiyorum, sorun yaratıyor. Şaban'ı vuracağım" dedi.

TARLADA KARŞILAŞIP AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜ

Kardeşi ile tarlada karşılaşan Selami Kurt, aracında bulunan ve domuz avında kullandığı av tüfeği ile Şaban Kurt'a ateş etti. Göğsüne isabet eden 7 saçma ile ağır yaralanan 2 çocuk babası Şaban Kurt, olay yerinde yaşamını yitirdi. Cinayet sonrası muhtarı arayan Selami Kurt, "Kardeşimi öldürdüm. Beni alıp, jandarmaya götür" dedi. Gözaltına alınıp, tutuklanan Selami Kurt'un ifadesinde, "Şaban'ın elinde tüfek vardı. Eğer ben onu vurmasaydım, o beni vuracaktı pişmanım" dediği öğrenildi.

30 YIL ÖNCE DE BABASI KARDEŞİNİ ÖLDÜRMÜŞ

Savcılıkça yürütülen soruşturma tamamlanırken, 'altsoydan akrabayı kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Selami Kurt'un, iddianamede yer verilen ifadesinde, cinayeti öldürülme korkusu nedeniyle işlediğini belirterek, "Kardeşim Şaban Kurt, beni telefonundan arayıp, 15-20 defa öldürmekle tehdit etti. Beni eve çağırdı. Beni aradığı sırada alkollü olduğunu fark ettim. Beni aynı günün akşamı yeniden arayıp, kendime ait olan bahçeye çağırdı ve gittim. Bir süre sonra arabası ile yanıma elinde tüfekle geldiğini gördüm. Tüfeği bana doğrultmamıştı. Fakat doğrultmak üzereyken ben de yanımda bulunan av tüfeğini arabadan çıkardım. Tüfeği, yabani hayvanlar bahçemde bulunan ağaçlara zarar verdiği için tedbir amacı ile taşıyorum. Kardeşim Şaban ile önce tartışmaya başladık. O an tüfekle bana zarar vereceğini düşünerek, tüfeği ateşledim. Pişmanım, amacım kardeşimi öldürmek değildi" dedi.

Öte yandan Kurt kardeşlerin babası Latif Kurt'un 30 yıl önce işitme ve konuşma engelli kardeşi Nurullah Kurt'u, aynı tarlada miras meselesi yüzünden tırpanla başına vurarak öldürdüğü ortaya çıkmıştı.



Bahis soruşturmasında Manisa FK’da iki oyuncu gözaltına alındı

Üniversitede 2'nci kattan düşen Selda yaşamını yitirdi

Manisa Oryantiringde fırtına gibi esti

Nefes borusuna mandalina kaçan öğrenciyi Heimlich manevrasıyla kurtardı

Ferdi Zeyrek davası: Sanıklar suçlamaları reddetti

Manisa'ya Türkiye'de 6'ncı Adli Toksikoloji Laboratuvarı yetkisi

Büyükbelen Yolunun İhalesi 7 Ocak 2026’da

Manisa GSB Kadın Voleybol Takımı Türkiye ikincisi oldu

1 kişinin öldüğü kazada belediye başkanının oğlu da ağır yaralandı

Sahte içki operasyonu: 2 bin 850 litre etil alkol ele geçirildi

Motosiklet kazasında ölü sayısı 2'ye çıktı

Yolcu minibüsü devrildi: 7 yaralı

Kavga değil adeta meydan muharebesi: Taş, sopa ve silah kullanıldı, 1 kişi yaralandı

Gündem yaratacak iddia: Memura 30 bin TL'lik seyyanen zam teklifi geri çekildi

Yılbaşı öncesi kaçak içki operasyonu

Park halindeki otomobil küle döndü

Alkolün etkisi ile araçta sızdı, vatandaşlar hayatından endişe etti

Kaybolan çocuk için arama çalışmaları başlatıldı

Saruhanlı Devlet Hastanesinde Cuma günü görev yapacak doktorlar

Şehzadeler Belediyesi’nden Başkan Gülşah Durbay’ın Sağlık Durumuna İlişkin Açıklama

Saruhanlı Belediyesi’nden Kırsal Yollara Dokunuş

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 19.01.2024 10:20:00 1684 0
Tarih: 19.01.2024 10:20 Güncelleme: 19.01.2024 10:20
Haberi Sesli Oku