Saruhanlı Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdullah Erdoğan, kışın lodosun etkili olduğu günlerde sobadan sızan karbon monoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada ülkemizde her yıl kış aylarında birçok kişinin sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirti.

Bu tür acı olayların yaşanmaması için lodosun etkili olduğu günlerde vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade eden Erdoğan, bu konuda alınabilecek önlemleri şöyle anlattı:

“Soba tekniğe uygun olarak kurulmalıdır. Sobayı kurmadan önce soba ve borular mutlaka temizlenmelidir. Temizliği ve bakımı yapılmayan bacalar zehirlenmelere ve yangınlara neden olur. Bacalar kömür kullanıldığında en az 2 ayda bir, sıvı ve gaz gibi yakıtlar kullanıldığında 3 ayda bir temizlenmelidir. Standartlara uygun yakıt kullanılmalı, izin belgesi olmayan satıcılardan kömür alınmamalıdır. Yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalıdır. Baca tütmesini önlemek ve hava şartlarının etkisini azaltmak için bacalar yalıtılmalı, baca duvarı et kalınlığı en az 10 santimetre olmalıdır. Bacalarda yağmur suları ağaç yaprakları girmemesi ve kuşların yuva yapmaması için mutlaka başlık kullanılmalıdır.”

Sobayı tutuşturulurken yakıtın üstten yanmasının sağlanması gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Gece yatarken soba kesinlikle açık bırakılmamalıdır. Bacalar yatak odalarından, merdiven sahanlığından, bina girişlerinden, havalandırma boşluklarından, çatı arasından, banyo ve tuvaletten geçirilmemelidir. Zehirlenme durumlarında hasta temiz havalı bir yere taşınmalı ve hemen suni solunum yapılmalıdır. Hasta vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir” dedi.

 



Saruhanlı’nın Gururu: Özel Sporculardan Madalya Yağmuru

Saruhanlı’da Vefat…

Saruhanlı’da Değişim Devam Ediyor

Manisa-Saruhanlı Yolunda Yeni Sabit Radar Sistemleri Devreye Girdi

Saruhanlı’daki Dev Soygun Çözüldü Fabrika Çetesi Hapiste

Saruhanlı’da Vefat…

53 yaşındaki şahıs intihar etti

Şüpheli Ölüm: 33 Yaşındaki Mehmet Ali Aslan Hayatını Kaybetti

SARUHANLI’DA VEFAT…

Mütevelli’de Planlı ve Kalıcı Çözüm

Saruhanlı’da Vefat!..

Kaymakam Acar Taşçı Ailesi ile İftar Sofrasında Buluştu

Kemiklidere’de Yağış Mağduriyetine Büyükşehir Desteği

Saruhanlı Ülkü Ocakları İftar Programına Yoğun Katılım

Salih Dede Türbesi’nde Bakım ve Onarım Çalışmaları Tamamlandı

Sarıçam Mahallesi’ne Çok Amaçlı Hizmet Binası

Saruhanlı Belediyesi Özel Sporcuları İlçeyi Gururla Temsil Etmeye Hazırlanıyor

Genel Sağlık-İş Sendikası Manisa Şubesi’nden Saruhanlı’da Anlamlı Etkinlik

ÇALTEPE MAHALLESİ’NDE GÖNÜLLER AYNI SOFRADA BULUŞTU

Saruhanlı'da vefat...

MHP İlçe Başkanı Ulu’dan İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Aguş’a Ziyaret

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 19.12.2013 17:10:19 846 0
Tarih: 19.12.2013 17:10 Güncelleme: 19.12.2013 17:10
Haberi Sesli Oku