Saruhanlı Belediyesi İtfaiye Müdürü Abdullah Erdoğan, kışın lodosun etkili olduğu günlerde sobadan sızan karbon monoksit gazı zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyardı.

Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada ülkemizde her yıl kış aylarında birçok kişinin sobadan sızan karbon monoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirti.

Bu tür acı olayların yaşanmaması için lodosun etkili olduğu günlerde vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini ifade eden Erdoğan, bu konuda alınabilecek önlemleri şöyle anlattı:

“Soba tekniğe uygun olarak kurulmalıdır. Sobayı kurmadan önce soba ve borular mutlaka temizlenmelidir. Temizliği ve bakımı yapılmayan bacalar zehirlenmelere ve yangınlara neden olur. Bacalar kömür kullanıldığında en az 2 ayda bir, sıvı ve gaz gibi yakıtlar kullanıldığında 3 ayda bir temizlenmelidir. Standartlara uygun yakıt kullanılmalı, izin belgesi olmayan satıcılardan kömür alınmamalıdır. Yatmadan önce sobaya kesinlikle yakıt konulmamalıdır. Baca tütmesini önlemek ve hava şartlarının etkisini azaltmak için bacalar yalıtılmalı, baca duvarı et kalınlığı en az 10 santimetre olmalıdır. Bacalarda yağmur suları ağaç yaprakları girmemesi ve kuşların yuva yapmaması için mutlaka başlık kullanılmalıdır.”

Sobayı tutuşturulurken yakıtın üstten yanmasının sağlanması gerektiğini dile getiren Erdoğan, “Gece yatarken soba kesinlikle açık bırakılmamalıdır. Bacalar yatak odalarından, merdiven sahanlığından, bina girişlerinden, havalandırma boşluklarından, çatı arasından, banyo ve tuvaletten geçirilmemelidir. Zehirlenme durumlarında hasta temiz havalı bir yere taşınmalı ve hemen suni solunum yapılmalıdır. Hasta vakit kaybetmeden en yakın sağlık kuruluşuna götürülmelidir” dedi.

 



5. kattan asansör boşluğuna düşen işçi hayatını kaybetti

Isınmak isterken yaralanan işçi 7 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı’da Vefat…

Mihriban cinayetinde kan donduran ifade: "Öldüğünü anlayınca ormana gömdüm"

Manisa’da rahim ağzı kanseri tarama aracı hizmete girdi

Eğlence bu tatilde Saruhanlı’da!

Alkollü sürücünün çarptığı polis memuru hayatını kaybetti

Evini ve otomobilini yaktı, kendini vurdu: 14 gün sonra hayatını kaybetti

Saruhanlı Belediyesi’nden Salı Pazarında Sıcak Çorba ikramı

Saruhanlı’da Vefat…

Başkan Cıllı Sarıçam Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi!

Saruhanlı'da Uyuşturucu Operasyonu: 1 Gözaltı

SARUHANLI’DA VEFAT…

Genç müteahhidin sır ölümü

SARUHANLI’DA VEFAT…

HAKİM BEYTULLAH KALAY'DAN ALTIN MADALYA

Şehit Okan Divrik, 25. yılında dualarla anıldı

Otomobil elektrik direğine çarptı: 1 ölü, 2 yaralı

Hacırahmanlı'nın 50 yıllık altyapısı yenilenecek

Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı Federasyon Kupası’nda

Evinde tek başına yaşayan adam ölü bulundu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Yaşam 19.12.2013 17:10:19 817 0
Tarih: 19.12.2013 17:10 Güncelleme: 19.12.2013 17:10
Haberi Sesli Oku