MANİSA - Manisaspor Teknik Direktörü Tahir Karapınar, 3. etap çalışmalarının devam ettiği Kartepe kampında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 
Sözlerinin başında Manisaspor’da göreve gelmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Karapınar, Manisaspor gibi bir takımın teknik direktörü olmanın birçok teknik direktörün rüyasını süsleyen bir görev olduğunu belirterek, “Ben hedefleri olan bir insanım. Fakat böyle bir gelişme olması sürpriz oldu. Ben daha önce yeni yönetimle tanışmamıştım. Geçmiş yıllarda 1988 yılında Manisaspor forması giydim ve Manisa’da akademi olduğum için burada çok yakın dostlarım ve hocalarım var. Buraya gelmemde onlarında katkısı oldu. Geçmiş yönetimimizin de bunda katkısı oldu. Beni tercih etmelerinden dolayı mutlu oldum. Yönetimimizle ilişkilerimiz gayet iyi. Her fikrime saygı duyuyor ve beni destekliyorlar. İnşallah hep birlikte iyi yerlere geleceğiz” dedi.

“TAKIM İSKELETİMİZ YOKTU”
Manisaspor’da 2013-2014 sezonu sonuyla birlikte takım kadrosunda büyük bir revizyon yaşandığının ifade eden Karapınar, “Bu kadar büyük çaplı bir revizyon hiçbir kulüpte olmamıştır. Takım iskeletimiz yoktu. Yeni sezon öncesi geçen sezon ilk 11`de oynayan 10 oyuncumuz kadromuzdan ayrıldı. Ayrıca Barbaros ve İsmail’in sakatlıkları vardı. Devre arasında en önemli oyuncularımızdan Bekir gitti. Ben 5 yıllık takım kurmak hedefi ile Manisaspor’a geldim. Geçmişte yapılan hatalardan ders alarak, çok maliyetli olmayan ama çok mücadele eden, sahada varını yoğunu ortaya koyan ve Manisaspor kültürüne uygun, burada oyuncu yetiştirip geleceği olan oyuncular alıp Türk futboluna kazandırmayı ve taraftarımıza heyecan veren bir takım yaratmayı hedefliyoruz. İnşallah bunları gerçekleştiririz.” diye konuştu.

“MANİSASPOR LİGE EN İYİ ŞEKİLDE GİRECEK”
Karapınar, takıma yeni katılan Hakan Barış’ın akşam idmanında kolunun kırılmasının kendilerini üzdüğünü belirterek şunları söyledi: 
“Talihsiz bir andı. Nazar deydi diye düşünüyoruz. Sakatlıklar bizi üzüyor ama takımın yeni sezon hazırlıklarından memnunum. Çok iyi hazırlanıyoruz. Ama bazı eksik bölgelerimiz var. Bu eksikleri kapatmak için biz ve yönetimimiz çok sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Prensipte anlaştığımız oyuncular var. O oyuncular da takımımıza dahil olduğunda, söz verdiğimiz gibi Manisaspor lige en iyi şekilde girecek.”

ONLARIN VERDİĞİ PEŞİNATI BİZ 10 OYUNCUYA VERİYORUZ
Teknik direktör Tahir Karapınar, PTT 1. Lig’in çok değerli bir lig olduğunu kaydederek, “Bu ligin ayrı bir önemi var. Bir takım iskeleti oluşturarak, süper lige çıkıp orada kalıcı olmak daha önemli. PTT 1. Lig’e baktığımızda, ekonomik anlamda rekabetin olamadığı bir lig. Ekonomik olarak çok güçlü takımların olduğu bir lig. Biz bu takımlarla mücadele edemeyiz. Onların verdiği peşinatı biz 10 oyuncuya veriyoruz. Ama biz bunları bahane etmiyoruz. En iyi şekilde mücadele edecek bir takım yaratıyoruz. Çalıştığım takımlarda disipline çok önem veriyorum. Takım disiplini çok önemli. Yetenekli de olsa takım birlikteliği ve arkadaşlık çok önemli. Saha içerisinde disiplin benim için ön plandadır, saha dışında ise futbolcularım ile arkadaş gibiyiz. Bu suiistimal edilmediği sürece her zaman böyle kalacak. Göze hoş gelen hücum futbolu oynatmak istiyorum. Bunun dışında ihtiyaç ve eksiklerimiz var. Bunları da en kısa sürede giderdiğimizde, Manisaspor taraftarının zevkle izleyeceği bir takım olacak” dedi.

"FUTBOLU BİR MESLEK OLARAK KABUL ETMELERİ LAZIM"
Türk futbolu sıkıntılı dönemlerden geçtiğini ifade eden Karapınar, “Özellikle futbolun ekonomik anlamda büyüdüğü dönemdeyiz. Futbolcular eskisi gibi işlerine sahip çıkmıyor. Futbolu bir meslek olarak kabul etmeleri lazım. Futbol sadece bir oyun değil, bir meslek. En önemlisi de futbolcuların bunu benimsemesi ve sahip çıkması. Biz mesleğimizi yapıyoruz ve onun içinde mesleğimize saygılı olmalıyız. Yetenekli oyuncular yetişiyor fakat, çok küçük yaşta abartıldıkları için, özellikle menajerler tarafından kafaları bulandırıldığı için çok mesafe kat edemiyorlar. İnşallah biz bu tür oyuncuları Türk futboluna kazandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“SEYRETTİĞİM OYUNCULARI ALMAK İSTİYORUM”
Karapınar basın mensuplarının, "Transferlerde menajerlerden faydalanıyor musunuz?” sorusuna yönelik şunları söyledi: 
“Benim en büyük avantajım daha önce bu liglerde çalışmış olmak. Ayrıca en önemlisi genç milli takımlarda görev almam. 1991 ve 1997 doğumlu yaş grubuna kadar bütün milli takım kategorilerinde çalıştım. Oradaki oyuncuları tanıyorum. Menajerler istedikleri kadar bana oyuncu önersin, ben oyuncular hakkında bilgi sahibiyim. Seyrettiğim oyuncuları almak istiyorum. Menajerlerin tavsiyesi ile oyuncu almıyorum.”
Karapınar, sakatlıklar dışında transfer edilen oyuncuların performansından memnun olduğunu belirterek, “Genç ve tecrübeli transferlerimiz var. Takıma katkıları iyi. Uyum sorununu kısa sürede atlattılar. Takım kültürünü oluşturduk diye düşünüyorum. İnşallah yeni yapacağımız transferlerde bu süreci kısa sürede atlatır. Takım birlikteliği ve oyuncuların performansı açısından daha iyi durumda olacağız” dedi.
Hedefinin sahada en iyi takımı oluşturmak olduğunu aktaran Karapınar, “Bütün takımları hedefi üst lige çıkmak. Tabiki alt yapıyı oluşturmadığınız taktirde, üst ligde kalıcı olamıyorsun. Manisaspor’un da bir yapılanmaya ihtiyacı var. Biz bir şekilde inşallah üst ligde oynayacağız. Benim kişisel hedefim Manisaspor’da uzun yıllar çalışmak. Başkanımızda bu konuda istekleri olduğunu söyledi. İnşallah bu konuda başarılı oluruz. Futbolda yarın ne olacağı belli değil” şeklinde konuştu.



Kanlı gece; 1 ölü, 2 yaralı

Yanında çalıştığı patronunu boğazından bıçaklayarak öldürdü

13 gündür aranıyordu, cansız bedeni bulundu

Eski Sevgilisinin Evinde Cinayet: 2 Tutuklama

Boşanma aşamasındaki eşini öldürüp intihar etti

Pencereden düşen yaşlı kadın hayatını kaybetti

'Elimde fotoğrafların var, seni rezil ederim'... Kızının eski sevgilisini öldüren baba cinayeti anlattı

Kayıp Polonyalı turist ölü olarak bulundu

Yeniden yargılanacak olan taciz sanığı hakkında korkutan iddia

Korkunç cinayet

Kan donduran cinayet: Ablasını sırtından bıçakladı!

Bir kişi, eski sevgilisinin arkadaşını bıçakla öldürdü

Bedriye Kılıç cinayeti... Eşi boğarak öldürüp uçurumdan atmıştı! Cesedin bulunması için yeniden arama yapıldı

Kan donduran cinayet

26 yaşındaki genç başından vurulmuş halde bulundu

Akıl almaz cinayet planı Para için önce sahte ilan verdi sonra cinayeti işledi

Trafikte Tartıştığı Kişi Tarafından Bıçaklanan Şahıs Hayatını Kaybetti

Evlat vahşeti! Babasını vurup kaçtı

Birlikte yaşadığı kadını öldürüp kuyuya attı

Berber dükkanına silahlı saldırı: 2 ölü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Spor 15.08.2014 09:17:46 814 0

Tarih: 15.08.2014 09:17

Haberi Sesli Oku