MANİSA - Yunusemre ilçesine bağlı Karakoca mahallesinde yaşayan vatandaşlar ve mahalle muhtarı Yaşar Canyar, son günlerde bazı siyasi çevreler tarafından gerçekleştirilen ‘Karakoca mahallesine Büyükşehir ve MASKİ hizmet götürmedi’ iddiasını çürüttüler. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü mahallede 7 bin 700 metre içme suyu ve kanalizasyon hattı ve 30 bin metrekarelik üstyapı çalışması yaptı. Mahalledeki tüm hanelere, içme suyu, kanalizasyon hattı ulaştırıldı. Her evin bulunduğu noktaya kilit parke taşı döşendi. Yeni nesil uzaktan okumalı sayaçlar ve muhafaza kutularının da montajı yapılan mahallede vatandaşlara kaliteli bir hizmet sunuldu.

“Gerçekle bağdaşmayan söylemler bu mahalleden çıkmaz”

Mahalle Muhtarı Yaşar Canyar, yapılan hizmetleri yapılmadı olarak göstermenin hiçbir anlam ifade etmediğini ve bu tür söylemlerin bu mahalleden çıkmayacağını belirtti. Eskiye göre gözle görülebilir bir değişim yaşadıklarını belirten mahalle sakinleri ise, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler. Muhtar Yaşar Canyar ise, “Mahallemizde 50 seneden beri su yoktu. Büyükşehir olduktan sonra Cengiz Başkanla suyumuza kavuştuk. MASKİ Genel Müdürlüğü her istediğimiz şeyi yaptı. Su depomuzda yakın zamanda yapılacak. Vatandaşlarımızın da Karakoca mahallemize gelmesini isterim. Mahallemizin eski günlerini hatırlayacak olanlar, şimdi Cengiz Başkan’ın ne kadar önemli bir hizmet yaptığını daha iyi anlayacaktır. Her köşeye, bağlılarımıza, her haneye içme suyu, kanalizasyon ve kilit parke taşı hizmeti ulaştırıldı. Havaalanı gibi yollarımız, verimli ve kaliteli içme suyumuz var. Gerçekle bağdaşmayan söylemler bu mahalleden çıkmaz. Allah Cengiz Başkandan razı olsun” ifadelerini kullandı. Mahallede yaşayan vatandaşlar da konuyla ilgili görüşlerini dile getirdiler.

“Hizmetlerden memnunuz”

Mahalle sakini Ummuhan Yıldırım, “Önceden yollar bozuktu tabi. Şimdi her yer parke oldu. Güzel oldu. Hizmeti beğendik” dedi.

“Çalışmalar yapılmadan önce sıkıntı çektik”

Mahalle sakini Cemil Sarıkaya, “Mahallemize yapılan hizmetler güzel oldu. Kışın biraz sıkıntı çektik. Önceden iyi değildi. Altyapı da yapıldı. Güzel bir hizmet oldu” dedi.

“Altyapıdan memnunuz”

Mahalle sakini Hasan Sabri Aksoy, “Altyapıdan çok memnunuz. İçme suyundan, kanalizasyona, kilit parkeye kadar her şey yapıldı. Hepsi oldu. Memnunuz” ifadelerini kullandı.

“Daha önceleri böyle hizmet gelmedi”

Mahalle sakini Aziz Taş, “Ben de burada geçmiş dönemlerde muhtarlık yaptım. Tabi ki güzel bir hizmet oldu. Buradaki insanlar yapılan hizmetten gayet memnun. Daha önceleri böyle hizmet gelmedi buraya. Teşekkür ederiz” dedi.

“Yaz aylarında içme suyu bulamazdık”

Mahalle sakini Murat Sarıkaya, “Altyapı yapıldı. Kilit parkemiz yapıldı. Suyumuz daha önceki yıllara göre daha iyi bir duruma geldi. Biz yaz aylarında içme suyu bulamazdık. Ama şimdi suyumuz gayet iyi, verimli. Daha önceden sokaklarda parke vardı ama yeterli değildi. Birçok bölgede yollar kötüydü. Kışın araba çıkamayan yerler vardı. Şimdi uçak indir istediğin yere. MASKİ’nin yatırımlarından memnunum” ifadelerini kullandı.

“Hizmetlerden önce burası kötü durumdaydı”

Mahalle sakini Sevgül Kacaroğlu, “Buraya ilk taşındığımızda yollar kötü durumdaydı, eziyet çekiyorduk. Yapılan çalışmalar ile biz rahatladık. Önceleri yağmur yağdığında yol adeta ikiye ayrılıyordu. Şimdi içme suyumuz, kanalizasyonumuz geldi. Herhangi bir şikayetimiz yok” dedi. 

“Nankörlük yapmayız, ayıp olur, güzel hizmet oldu”

Mahalle sakini Halil Girgin, “Şu an memnunuz. Ekipler güzel çalıştı. Nankörlük olmaz. Ayıp olur haksızlık olur. Yapılan hizmet güzel. İçme suyu borularımız yenilendi. Kanalizasyon hattı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’den Allah razı olsun. Güzel bir yatırım oldu” dedi. 



Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

Alaşehir'de ilk kez 'Cennet Hurması Festivali' düzenlenecek

Muazzez Abacı'nın mal varlığı belli oldu

Doğduğu topraklarda 35 yıldır kimliksiz ve vatansız yaşıyor

Henüz 17 yaşında ama 95 yıl hapisle aranıyordu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Çevre 30.05.2022 10:44:00 1008 0
Tarih: 30.05.2022 10:44 Güncelleme: 30.05.2022 10:44
Haberi Sesli Oku