Anahtar Kelimeler: Karabağ Zafer Manisa' kutlandı

MANİSA - Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Celal Bayar Üniveristende öğrenim gören Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu (MANAT) 'nun ve Celal Bayar Üniversitesi İşbirliği ile Karabağ Zafer Günü'nü kutladı. Programın devamında ise Akşam saatlerinde Yunusemre İlçesi İrfan Meclisinde Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türk Ocaklarının Birlikte düzenlediği Doç Dr Zafer Atar'ın  konuşmacı olarak katıldığı  'Karabağ Zaferi'nde Meselenin Dünü - Bugünü - Yarını' adlı söyleyişi programı düzenlendi. Programa Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban.  Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler ilçe Başkanı  Hakan Gürtunca, Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe  Başkanı  Yalçın Arcak,  Manisa Hemşehri Kültürleri ve Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş ve dernek başkanları,  memur sendikaların şube başkanları ve Yönetim Kurulları, Akademisyenler, öğrenci gruplarının temsilcileri katıldı.

(RÖP 01:41)Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı  Şentürk Hoşgül kutlamaya katılan davetlilere teşekkür etti. Başkan Hoşgül  "30 Yıllık işgale son verilişin 2. yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz. Ali Başkumandanın uyguladığı strateji, Siyaset ve sabır sonucu bu zafer adım adım işlenmiştir. Bu zafer tüm Dünya Azerbaycanlılarına, özetle tüm Türk Dünyasına hayırlı olsun" dedi.

 

 

Ardından Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr Zafer Atar konuşmasında Kadim Türk Yurdu Karabağ'ın azadlığının Türk Dünyasına olumlu yansımalarından bahsetti. Alik Aliyev'in öğrencilerinin Halk Dansları Gösterimi büyük beğeni topladı. Daha sonra Azerbaycanlı Talebeler müzik eşliğinde Zafer Günü'nü kutladı.

 

Gece de Karabağ Zaferine giden yol ve bunun bölgesel sonuçları üzerinde konuşuldu. Günün sonunda Karabağ Azerbaycan'dır yazılı Atkı'yı Konuşmacı Doç Dr Zafer Atar'a takdim eden Hoşgül, "Turana açılan kapımız Azerbaycan Sonsuza Dek Var olsun" dedi.

 



ŞEHZADELER BELEDİYESİ’NDEN TELEFON FOTOĞRAFÇILIĞI EĞİTİMİ

Minik Voleybolcular Başarı Belgelerini Başkan Çetin Akın’dan Aldı

Sulama kanalına devrilen traktörün sürücüsü hayatını kaybetti

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Kazada ölen kuzenler gözyaşlarıyla toprağa verildi

Salihli'de Şehit Olcay Arı 30. yılında unutulmadı

Gönüllü gençler üzüm kesti, üretimi yerinde öğrendi

Minibüs ile otomobil çarpıştı: 11 yaralı

Sahte araç kiralama ilanları ile 1 milyon TL’lik vurgun yaptılar

Turgutlu'da feci kaza: İki kuzen hayatını kaybetti

Türk moda endüstrisi, Moskova’daki BRICS+ Zirvesi’nde sahne alıyor

Masterchef’te ana kadroya giren isim belli oldu

İşçi servisi ağaca çarptı: 8 yaralı

MASKİ çalışanı intihar etti

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 7 yaralı

Manisalı muhtarlar taleplerini MASKİ'ye iletti

Milli mücadelenin şehri Demirci'de 'Kurtuluş Festivali' başladı

Saruhanlı Ziraat Odası Başkanı Aydoğan Okur: "Deniz suyunu arıtarak kullanıma sunsunlar"

Barajlar boşaldı, bidonlar doldu

Manisa'da Geçici Koruyucu Aile Modeli tanıtıldı

Vatandaşların Çerçioğlu’na öfkesi sürüyor: Koltuklar bomboş kaldı

MAFOD'tan 19 Ağustos'a özel fotoğraf gösterimi

Alaşehir Belediyesi personeline Didim’de ücretsiz tatil

Manisa'nın 'Yangın Riskini Azaltma Planı' Türkiye'ye örnek olabilir

SARUHANLI KADINLAR BURAYA, Çağan Ata için harekete geçiyor

Hukukta yapay zeka dönemi

Manisa nüfusu hızla yaşlanıyor

Büyükşehir Saruhanlı'daki Şehit Kabirlerini yeniliyor

Hasar gören camiden malzeme düşmesi sonucu ölen adam toprağa verildi

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 9.11.2022 15:10:00 1240 0

Tarih: 09.11.2022 15:10 Güncelleme: 09.11.2022 15:10
Haberi Sesli Oku
28.08.2025 09:05:00