Anahtar Kelimeler: Karabağ Zafer Manisa' kutlandı

MANİSA - Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği, Celal Bayar Üniveristende öğrenim gören Manisa Azerbaycanlı Talebeler Topluluğu (MANAT) 'nun ve Celal Bayar Üniversitesi İşbirliği ile Karabağ Zafer Günü'nü kutladı. Programın devamında ise Akşam saatlerinde Yunusemre İlçesi İrfan Meclisinde Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği ile Türk Ocaklarının Birlikte düzenlediği Doç Dr Zafer Atar'ın  konuşmacı olarak katıldığı  'Karabağ Zaferi'nde Meselenin Dünü - Bugünü - Yarını' adlı söyleyişi programı düzenlendi. Programa Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İl Başkanı Semih Balaban.  Cumhuriyet Halk Partisi Şehzadeler ilçe Başkanı  Hakan Gürtunca, Cumhuriyet Halk Partisi Yunusemre İlçe  Başkanı  Yalçın Arcak,  Manisa Hemşehri Kültürleri ve Dayanışma Derneği Başkanı Ragıp Güneş ve dernek başkanları,  memur sendikaların şube başkanları ve Yönetim Kurulları, Akademisyenler, öğrenci gruplarının temsilcileri katıldı.

(RÖP 01:41)Manisa Azerbaycan Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı  Şentürk Hoşgül kutlamaya katılan davetlilere teşekkür etti. Başkan Hoşgül  "30 Yıllık işgale son verilişin 2. yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimize sağlıklı ömürler diliyoruz. Ali Başkumandanın uyguladığı strateji, Siyaset ve sabır sonucu bu zafer adım adım işlenmiştir. Bu zafer tüm Dünya Azerbaycanlılarına, özetle tüm Türk Dünyasına hayırlı olsun" dedi.

 

 

Ardından Celal Bayar Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr Zafer Atar konuşmasında Kadim Türk Yurdu Karabağ'ın azadlığının Türk Dünyasına olumlu yansımalarından bahsetti. Alik Aliyev'in öğrencilerinin Halk Dansları Gösterimi büyük beğeni topladı. Daha sonra Azerbaycanlı Talebeler müzik eşliğinde Zafer Günü'nü kutladı.

 

Gece de Karabağ Zaferine giden yol ve bunun bölgesel sonuçları üzerinde konuşuldu. Günün sonunda Karabağ Azerbaycan'dır yazılı Atkı'yı Konuşmacı Doç Dr Zafer Atar'a takdim eden Hoşgül, "Turana açılan kapımız Azerbaycan Sonsuza Dek Var olsun" dedi.

 



TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

Saruhanlılı çiftçiler için don tehlikesi devam ediyor

Manisa'da don afeti üzüm bağlarına büyük zarar verdi

Don afetinin sadece Sarıgöl’e zararı 2,25 milyar TL

Kaymakam Acar, dondan etkilenen bağları inceledi

Polis Haftası Kutlamaları Başladı

Salihli ve Kula'da Türk Polis Teşkilatı'nın 180. yılı kutlandı

Saruhanlı Belediyesi’nin 2024 Yılı Faaliyet Raporu Oy Birliğiyle Kabul Edildi

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Sanat 9.11.2022 15:10:00 1126 0

Tarih: 09.11.2022 15:10
Haberi Sesli Oku
19.04.2025 16:20:00