Saruhanlı İlçesine bağlı Mütevelli beldesinde yumurta üretimi yapan Güres A.Ş, geliştirdiği Gübre Fermantasyon Reaktörleri (GFR) ile kanatlı sektöründe ki gübreye bağlı çevresel sorunların önüne geçti.

Güres A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Güres, Kardelen Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamada GüresGroup ARGE departmanı tarafından geliştirilen ve Güres Teknoloji Fabrikasında üretilen GFR’nin gübreye bağlı çevresel sorunları çözdüğünü belirtti.

Gübre ve buna bağlı kokunun hayvancılık sektöründe önemli bir sorun olduğunu ifade eden Güres, söz konusu sorunun çözümü için birçok firmanın uzun süredir arayış içinde olduğunu kaydetti.

Kurumlarınca geliştirilen ve bu soruna çözüm getiren GFR’nin Konya Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de dikkatini çektiğini dile getiren Güres şu bilgileri verdi:

“Müdürlükten gelen bir heyet Yumurta Üretim Tesisleri ile Organik Gübre Üretim ve Paketleme Tesislerimizde gübreye fermantasyon işlemi yaparak, organik gübre üretimi sağlayan reaktörler ve sorunun çözümü için yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yaklaşık 2 saat süren inceleme turu sonunda Konya hayvancılık sektörünün de sorunu haline gelen gübre ve buna bağlı koku ile oluşan çevresel sorunların çözümüne dair önemli bir aşama kaydedildi.”

Mustafa Güres, firmalarının kurulduğu günden bu yana sektörel gelişim ve ülke ekonomisine önemli katkılarda bulunduğunu, bundan böyle de ARGE çalışmaları ve üretim gücü ile ilklere ve yeniliklere imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Bu arada Güres firması, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda yer alan Milletvekili merhum Ahmet Remzi Güres tarafından 1938 yılında Saruhanlı’da kuruldu.



2 aylık bebeğin şüpheli ölümüne ilişkin 4 kişi gözaltına alındı

Sarıgöl’de 2025 yılı üzümleri dalında bekletip 2026'nın ilk günü hediye etti

Okul çıkışı sokak köpeklerinin saldırdığı Davut, yaralandı

Geleceğin savunma sanayi uzmanları Manisa’da yetişecek

Manisa’da alkol satışı ve sunumuna sıkı denetim

Gülşah Durbay'ın ismi Yunusemre'de yaşatılacak

Manisa Coğrafi İşarette 16'ncı sırada

MASKİ'de yangın tatbikatı

Saruhanlı’da Vefat…

Sındırgı yeni yıla da depremle girdi

Turgutlu'da 2 milyon avroluk soygun kamerada: Çelik kasayı metrelerce sürüklediler

SARUHANLI’DAKİ HİZMETLER TÖRENLE AÇILACAK

Saruhanlı’da Vefat…

Ulaşım Artık Daha Güvenli: Deliçay Yatağında Düzenleme Tamamlandı

Manisa'nın yüksek kesimlerinde kartpostallık kar manzaraları

Saruhanlı Belediyesi’nden 42 Mahalleye Plastik Masa Desteği

İstanbullu öğrenciler Turgutlulu şehit aileleri ve gazileri duygulandırdı

SALİHLİLİ MADEN TEKNİKERİ 35 YILDA İNANILMAZ BİR DOĞALTAŞ KOLEKSİYONUNA SAHİP OLDU

ESTETİK ÖDÜLLERİNDE ÜNLÜ AKINI

İlginç iddia: Ankara'da yaşayan kadın, babasının Trump olduğunu iddia etti, dava açtı

Kontrolden çıkan otomobilin sürücüsü hayatını kaybetti

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 18.01.2014 17:59:07 1283 0
Tarih: 18.01.2014 17:59 Güncelleme: 18.01.2014 17:59
Haberi Sesli Oku