Tarih: 30.01.2012 17:43

Kalkınma Koordinatörlüğü Kurulacak

Facebook Twitter Linked-in

KIRSAL KALKINMA KOORDİNATÖRLÜĞÜ KURULACAK

 

MANİSA - Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, kentte Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğünün kurulacağını bildirdi.

 

Daşöz, Türkiye Güçsüzler ve Kimsesizlere Yardım Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Ayşe Nur Er ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul ederek vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

 

Sivil toplum çağında yaşanıldığını belirten Vali Daşöz, kalkınma ajansları ile AB'nin fonlarının daha iyi takip edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Vali Daşöz, "İlimizde daha güçlü bir yapılanma arzusundayız. Valilik Proje ve Koordinasyon Merkezi'ni güçlendirmek, ciddi bir ofis haline getirmek istiyoruz. Kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşlarına donanımlı elemanlar yetiştirmeyi arzu ediyoruz. Manisa'da 2012 yılı içerisinde Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü kurulacak. Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğün yapılanması Kalkınma Ajansı gibi 4 ile değil, tamamen Manisa iline yönelik olacak" dedi.

 

Üniversite mezunu işsizlere, açılacak kurslara katılmaları tavsiyesinde bulunan Daşöz, "Çok rahatlıkla bir yıl kadar kurs alarak kendi şirketlerini kurabilirler. Derler ki biz bundan sonra proje danışmanlığı yapacağız. Manisa'ya da çok büyük katkıları olur ve daha fazla fondan yararlanılması konusunda farkındalık sağlarlar" dedi.

 

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —