MANİSA - Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından "Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında Manisa´da düzenlenen programda 15 Temmuz kahramanları darbe girişimi gecesi yaşadıklarını anlattı. Zaman zaman duygulu anların yaşandığı gecede vatandaşlar 15 Temmuz´u kahramanlardan dinlerden göz yaşlarına boğuldu. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı´nın ?Tecrübe Konuşuyor İçimizdeki Kahramanlar" projesi kapsamında 15 Temmuz kahramanları Manisalılarla buluştu. Kültür Merkezi Lale Salonu´nda gerçekleşen geceye Manisa Valisi Mustafa Hakan GüvençerGençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Daire Başkanı Rasim ArıŞehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Ahmetli Belediye Başkanı Ahmet AlhanGördes Belediye Başkanı Muhammet AkyolŞehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Önal, Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Kovancılar, Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Sudak, Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hatun Sarıkaya, AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Şubesi Başkanı Recep Özgüvenç, AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları Başkanı Ender Gök, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oyuncu İsmail Hakkı´nın maderatörlüğünü yaptığı programa FETÖ´NÜN 15 Temmuz´daki darbe girişiminin püskürtülmesinde büyük rol oynayan vatandaşlardan Abdullah İrgin, Yaşar Yaldız, İsmet Doğan ve Rukiye Dağ konuşmacı olarak yer aldı.  

Program öncesi sahne alan Sanatçı Orhan Çakmak, darbe girişimi ile ilgili bestelediği iki marşı seslendirdi. Ardından sanatçı Üzeyir Aktulum ise 15 Temmuz´da yaşanan olaylar üzerine yazdığı ´Evladı Fatihan´ isimli türküyü söyledi. Yoğun katılımın olduğu program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı. Veysel Çelikdemir´in ´15 Temmuz´ temalı kum sanatı gösterisi büyük alkış aldı 

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer yaptığı konuşmada, ?15 Temmuz´da Rabbimin büyük lütfu, rahmeti ve yardımı ile bu coğrafyadan bütün dünya ufkuna öyle bir söz yankılandı ki, bu ses tüm zulüm zincirlerini oldukları yerde kırıp dökerken tüm mazlum yüreklere de su serpti. Tüm kuytu köşelerde bu sesin beslediği ümit çiçekleri bir kez daha yeryüzüne baş gösterdi. Bu manada sizler ne kadar samimiyetle selamlansanız ne kadar samimiyetle kutlansanız azdır. 15 Temmuz şehitlerimizin ruhlarını hepimiz adına rahmetle yad ediyorum. Rabbim onları rahmet kucağında inşallah ebediyen peygamber efendimizin misafiri olarak ağırlasın. Başta yakınları olmak üzere bu şehitlere sahip olmaya nail olmuş bizlere selamın rahmetini merhametini esirgemesin hak etmişlerimizi bu şehitlerimizin şefaatinden mahrum etmesin. Bu program vesilesiyle aramızda bulunan misafirlerimiz var günün kahramanları bizim kahramanlarımız hepimizin kahramanları. Bizim yüreklerimizin temsilcilerine hepimiz adına Manisa vilayeti adına Manisalı hemşerilerimiz adına onlara hoş geldiniz diyorum. Böyle bir programı 81 ilde düzenledikleri için Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Akif Çağatay Kılınç´a çok teşekkür ediyorum? dedi. 

GÖZ YAŞLARI SEL OLDU 

Zaman zaman duygulu anların yaşandığı gecede vatandaşlar 15 Temmuz´u kahramanlardan dinlerden göz yaşlarını tutamadı. Darbe gecesi yaşadıklarını anlatan Yaşar Yaldız, ?Hiç bir şey düşünmeden bayrağımı aldım hızlı bir şekilde. Çünkü vatan severlik  bu milletin bir karakteridir. Milletimiz bayrağımız esaret altına giremez. Aslında kahraman olarak kendimi görmüyorum. Bu yüce şanlı milletin bir evladı olmak zaten büyük bir kahramanlık. Onların arasında olmak benim için büyük bir onurdur. Vatanına sahip çıkan nice insanlar var. Allah hepsinden razı olsun? diye konuştu.  

15 Temmuz gecesi İstanbul´da olduğunu belirten İsmet Doğan, ?15 Temmuz akşamı İstanbul´daydım. Bir hafta sonra dünya şampiyonası seçmelerim vardı. Dünya şampiyonluğundan önce istediğim bir duam vardı. Rabbime şehit olmak istiyorum diye bana şehadeti nasip et diye hep dua ederdim. 15 Temmuz´dan iki buçuk ay önce bir rüya gördüm. İsrail askerleri şehri kuşatıyorlardı. 15 Temmuz akşamı vurulduğumda hastanede gördüğüm rüya aklıma geldi. Dedim ki Elhamdulillah rabbim bana önceden göstermişti? ifadelerini kullandı. 

Şehit Cuma Dağ´ın eşi Rukiye Dağ, ?Gençlik ve Spor Bakanlığımıza 15 Temmuz bilincini yaşatmaya çalıştığı için teşekkürü bir borç biliyorum. 15 Temmuz´da şehit olan gazi olan insanların kesinlikle unutulmaması gerekiyor.  O gece Cumhurbaşkanlığı külliyesine giderken kendimi tankların önünde buldum. Elimizde sopa dahil hiç bir şey yoktu. Eşimle telefonla son konuşmam orda oldu. Sonra helikopterle üstümüz tarandı. O tarama sırasında eşim şehit oldu ama takdiri  ilahi kaza, kader ve Müslüman olarak da biz bunlara iman etmek zorundayız? şeklinde konuştu. 

Abdullah İrgin ise şu ifadeleri kullandı: ?Bu hainler vatanı almaya çalıştılar. Ancak bizim cesedimizi çiğneyerek alabilirler. O gece vatana can feda etme günüydü. Bizler ezanla geldik, selayla gideriz. Allahu Teala o gece bize şehadeti nasip etmedi. Allahu Teala bu hainlere fırsat vermemek için bu necip milletin içindeki korkuyu öyle bir alıp, öyle bir cesaret verdi ki bu hainler neye uğradıklarını şaşırdılar? Program sonunda protokol tarafından konuşmacılara Türk Bayrağı ve hediyelerle verildi.  



Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Ekonomi 23.11.2016 11:05:57 618 0

Tarih: 23.11.2016 11:05 Güncelleme: 23.11.2016 11:05
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00