KADIN - Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, sokaktaki kadınların birçoğunun haklarından haberi olmadığını belirtti.

Güllü, cumhuriyetin kuruluşu ve Mustafa Kemal Atatürk`ün önderliğinde kadınların önemli kazanımlar elde ettiğini söyledi.

Kadınların seçen ve seçilen olma mücadelesini verdiğini ifade eden Güllü, yerel ve geneldeki karar mekanizmalarında sayılarının yetersiz kaldığını kaydetti.

Güllü, Türkiye`nin tek ilinde kadın vali bulunduğuna dikkati çekerek, şunları dile getirdi:

"Özel sektör ve kamusal alanda kadınlar istediğimiz oranda yer almıyor. 25 Kasım`da Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü`nü kutladık, o günden bu yana 6 kadın hayatını kaybetti. Partilerin yerel ve genel yönetimlerinde kadınlar var ama bu değişimi yansıtmıyor. 78 kadınımız var, yüzde 14,4 oldu parlamentodaki oranımız. Neredeyse bir parlamento dönemi bitecek, ben bütün parlamentonun temsilci kadınlarını bir araya getirmeyi başaramadım."

"Kadınların birçoğunun hakları konusunda haberi yok"

"Farklı partilerden kadınları sokakta yan yana gördüğümüz gün asıl mesele bitmiş olacak" diyen Güllü, "erkek egemen" düşüncesinde kadınlar bulunduğunu savundu.

Güllü, kadın haklarının dünyada büyük uğraşlar sonucu elde edildiğini anımsatarak, "Sokakta birçok kadının umurunda değil. Farklı illeri gezerek algıları değiştirmeye çalışıyoruz. Şu an sokaktaki kadınların birçoğunun haklarından haberi yok. Eğitim sisteminde bazı değerleri ön plana çıkarmalıyız. Bu hakların bize ne ifade ettiğini, buradaki seçen rolünün aslında neyi seçtiğini, geleceği şekillendirme yükümlülüğünün bu omuzda ne ifade ettiği algısından çok uzağız" diye konuştu.



Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

Kore Gazisi son yolculuğuna uğurlandı

Sözleşmeli Er kazada hayatını kaybetti

Açlıkla boğuşan emekliye bir darbe de SGK'dan geldi! Maaş konusunda sıcak gelişme

Saruhanlı’nın Nüfusu 57.935 Oldu

Ege'de deprem fırtınası! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan iki korkunç ihtimali sıraladı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 6.12.2014 08:31:51 396 0

Tarih: 06.12.2014 08:31

Haberi Sesli Oku