MANİSA - Türk Kadınlar Birliği Manisa Şubesi ve Manisa Barosunun katkılarıyla ?Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi´ (İstanbul Sözleşmesi) adlı konferans düzenlendi. 
Türk Kadınlar Birliği Manisa Şube Başkanlığı ve Manisa Barosunun katkılarıyla ?Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi´ (İstanbul Sözleşmesi) adlı konferans düzenlendi. Konferansa, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün´ü temsilen, Başkan Danışmanı Yasemin Buket Aktan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Şükran Kaya, Türk Kadınlar Birliği Manisa Şube Başkanı Sevgi Şanlı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği Başkanı Beyhan Yörür, Kadınlar Birliği ve Yardım Sevenler Derneği yönetim kurulu üyeleri, onursal başkanlar, çevre illerden gelen üyeler, Manisalı Araştırmacı Yazar Bedriye Aksakal ve davetliler katıldı.

Avukat Özge Arslan hukuki ve teknik boyutunu anlattı
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan konferansta Türk Kadınlar Birliği Manisa Şube Başkanı Sevgi Şanlı, Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Uygulama ve Araştırma Merkezi ile desteklerini esirgemeyenlere teşekkür etti. Konferansta, ilk olarak Manisa Barosu Kadın ve Çocuk Hakları üyesi Avukat Emine Özge Arslan söz aldı. Avukat Emine Özge Arslan, yaptığı sunumda, İstanbul Sözleşmesinin içeriğini, kapsamı ile Manisa´da bu anlamda yapılan çalışmalar hakkında dinleyicileri aydınlattı. Arslan, şiddetin önlenebilmesi amacıyla gerçekleştirilecek olan çalışmaları ve sözleşmenin maddelerinin geçerli ve uygulanabilir hale gelmesi için yapılması gerekenleri anlattı. Avukat Emine Özge Arslan, ?Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi´nin (İstanbul Sözleşmesi) hukuki ve teknik boyutları hakkında katılımcıları bilgilendirdi.

Doç. Dr. Hande Şahin şiddetin boyutlarını anlattı
Avukat Emine Özge Arslan´ın sunumu ve konuşmasından sonra Celal Bayar Üniversitesinden Doç. Dr. Hande Şahin söz aldı. Şahin, Sözleşmenin şiddeti önlemeye yönelik sağlayacağı faydalar üzerinde durdu. Şahin, sözleşmenin getirdiği yenilikler ve kadına yönelik şiddetin tanımının genişletilmesi ve yaptırımlarının katı olması gerektiğini belirtti. Şahin, ?Kadına şiddet gösterenlerin her halükarda cezai yaptırıma mahkum edilmesi ve çok katı önlemler alınması gerektiğini düşünüyorum? diye konuştu.
Alınan birtakım önlemlerin genel anlamda şiddeti azaltmadığına dikkat çeken Şahin, ?Eğer önlemler sert olursa, şiddetin her türlüsünün azalacağını düşünüyorum? dedi. Avukat Emine Özge Arslan ise, ?Önleyici tedbirlerin genişletilmesi görüşündeyim. Ama en önemli çalışma şiddete maruz kalanlar ile beraber, sesimizi iyi şekilde duyurmak olacaktır. Gelin, şiddetin önüne geçebilmek adına daha çok sesimizi duyuralım? diye konuştu. 
Avukat Emine Özge Arslan ve Doç. Dr. Canan Şahin, konferansta ayrıca merak edilen soruları da yanıtladı. Konferansın sonunda, Türk Kadınlar Birliği Manisa Şube Başkanı Sevgi Şanlı ve yönetim kurulu üyeleri konuşmacılara teşekkür ederek, çiçek takdim etti.



Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da Arıcılık Kursları ile sürdürülebilir üretim hedefleniyor

SARUHANLI'da 15 YILLIK ENGELLİ ŞOFÖRE 'ARAÇ KULLANAMAZSIN' KARARI

Saruhanlı'da vefat...

Milaslı Şehit Astsubay Kuran, son yolculuğuna uğurlandı

Ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Aren bebeğin annesi hakkında yakalama kararı çıkarıldı

Gece Yarısı Sokağa Atılan Aileye Manisa Büyükşehir Belediyesi Sahip Çıktı!

Disiplin Kurulu Mütevellispor - Lalelispor maçına ilişkin kararını açıkladı

Araç yüklü tırda yangın: Araçlar kullanılamaz hale geldi

Salihli'de takla atan otomobil alev aldı: Sürücü yara almadan kurtuldu

Açık Ceza İnfaz Kurumunda skandal ölüm iddiası

Muğla'daki uçak kazasından kurtulmuştu, Hırvatistan’da şehit oldu

Köpekleri tüfekle vuran şahıs tutuklandı

Mantar toplamaya giden ve kayıp ihbarı yapılan yaşlı adam sağ bulundu

32 milyarlık kripto para operasyonu

Saruhanlı'da vefat...

Cezaevinden izinli çıktı, silahla başından vurulmuş halde bulundu

Eşini ve iki kızını katleden polis memuruyla ilgili yeni detay: Diyarbakır'dayken...

MANİSA DOSTLAR MECLİSİ’NİN BU HAFTAKİ KONUĞU BAŞKAN GÜLŞAH DURBAY OLDU

Sarıgöl'de üzüm fiyatları dibe vurdu

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 3.05.2017 08:55:35 754 0
Tarih: 03.05.2017 08:55 Güncelleme: 03.05.2017 08:55
Haberi Sesli Oku