Son Dakika

KADIN - Ece Ceylan Baba; Türk kadınlarının, taşınma veya genel tadilat nedeni ile 10 yılda bir mutfaklarını yenilediklerini ve 3 ila 15 bin lira arasında harcama yaptıklarını söyledi.

Mutfaklarda tasarım ve kaliteden çok fonksiyonellik arayan Türk kadınları, tıpkı modayı olduğu gibi, mutfakta da yeni trendleri takip ettiğini söyleyen Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, taşınma veya genel tadilat nedeni ile 10 yılda bir mutfaklarını yenilediklerini, 3 ila 15 bin lira arasında da harcama yaptıklarını söyledi.

Türk kadınlarının vakitlerinin önemli bir kısmını mutfakta geçirdikleri için, mutfakta kör nokta istemediklerini vurgulayan Ece Ceylan Baba, ?Mutfağın her santimetresini kullanmak istiyoruz. Bu da ister istemez tasarım ve kaliteyi birazcık geriye iterek, fonksiyonelliği ön plana çıkarıyor. Günümüz mutfak trendlerinde parlak ve doğal doku renklerin hâkim olduğu ve hatta porselen menşeili tezgâhların tercih edilmeye başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Her kadının mutfağında kendi alışkanlıkları vardır. Kadınlarımız alışkanlıklarını mutfaklarına dâhil etmeye çalışıyorlar. Fonksiyonellik, dayanıklılık, çizilmezlik, leke tutmayan yüzeyler vs. Kısacası kadınlarımız mutfağında yaşamı kolaylaştıran özelliklere dikkat ediyor. Vanucci ürünlerimizde kadınlarımıza kalite, tasarım ve fonksiyonelliği aynı anda sunuyoruz? ifadelerini kullandı.
Mutfak trendleri ile ilgili bilgiler de veren Ece Ceylan Baba, ?Aslında mutfak trendi biraz daha moda ve otomotiv sektörü ile paralel gidiyor. Mutfakta trend denilen şeylerin tezgah, kapaklar ve onların renk ve kaplama alternatifleri var. 2015 yılına kadar genellikle mat üzerine çalışmalar yapılıyordu. Şimdilerde ise parlak renkler tercih edilmeye başlandı. Ne tamamen renk ne tamamen doğal doku. Yeni trend her ikisini harmanlıyor? şeklinde konuştu.

Mutfakta esas trendin tezgahta yaşandığına dikkat çeken Ece Ceylan Baba, ?Tezgah çok bağlayıcı ve bütünleyici bir konu. Eskiden granit ve doğal taş ağırlıklı tezgahlar göze çarparken, tüketici son zamanlarda porselen menşeili, tamamını kaplayan tek bir yüzey görmek istiyor? dedi.
Değişim için 10 yıl beklemenin anlamsız olduğuna dikkat çeken Ece Ceylan Baba, ?Artık değişim dediğiniz şey dünyanın en kolay şeyi. Sadece kapakların değişimi gibi çok küçük dokunuşlarla mutfağınıza yepyeni bir soluk getirebilirsiniz. Bu değişim size yenilenmişlik hissi verir. Bir mekânın duvar kağıdını bile değiştirseniz, mekanın havası değişir ve insan kendini rahatlamış hisseder? dedi.

MUTFAKTA YENİ TRENDLER

Mutfakta trend tezgah, kapaklar ve onların renk ve kaplama alternatiflerinden oluştuğunu söyleyen Ece Ceylan Baba, ?3 yıl öncesine kadar mat renklerin öne çıktığı mutfaklarda, günümüzde parlak ve doğal dokulu renklerin karışımı hakim. Bugüne kadar granit ve doğal taş ağırlıklı olan tezgahlar, yerini porselen menşeili, tamamını kaplayan tek bir yüzeylere bırakıyor? ifadelerini kullandı.

Ece Ceylan Baba, mutfağını yenilemek isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıraladı;
Mutfak trendleri yakından takip edilmeli.

Mutfağın fonksiyonelliği ön planda tutulmalı.

Depolama alanları olan, kör noktaları olmayan mutfaklar tercih edilmeli.
Tezgahlardan kısılarak, masaya ağırlık verilen ürünlerden kaçınılmalı.
Mutfakta küçük bir değişim bile yenilenmişlik hissi verir.



Saruhanlı'da Vefat...

Başjan Taşkıncan "Esnafın yaksından elinizi çekin"

MASKİ, Salihli'de 40 yıllık içme suyu altyapısını yeniliyor

Yuntdağı Yöresel Ürünler Pazarı bu yıl da kuruluyor

96 yaşında, azmiyle gençlere taş çıkartıyor

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı Belediyesi’nden Mahallelere Modern Giriş Tagı

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı'da tohum icmalleri askıya çıktı

Saruhanlı'da Vefat...

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Gündüz Bakım Evi ve Çocuk Kulübü’nde Çalışmalar Tam Gaz Devam Ediyor

Tütün tarlasına çekilen seyyar elektrik kablosu yangına neden oldu

Düğüne gelen her davetliye bir fidan hediye edildi

Vestel, Manisa BBSK Kadın Voleybol Takımı ile güçlerini birleştirdi

Manisalı Milli Judocu Sura Nil Karasu Avrupa ikincisi oldu

Saruhanlı’da obruklar oluşmaya başladı!

Saruhanlı’da kadınlar, Çağan Ata İçin Tek Yürek Oldu

Bisikletçiler orman yangınlarına dikkat çekmek için pedalladı

Lambayı boşa yakana okkalı tarife. Elektrikte büyük kazık

Kaddafi'nin eski danışmanı Bodrum'da isyan etti: "İskelemi yıktılar, personelimi darp ettiler"

Merhum Başkan Ferdi Zeyrek vefatının 52. gününde dualarla anıldı

Soma'da gençlerin isteği yerine geldi

Ormanlara giriş yasağını delenlere ağır yaptırım

Kalp krizi geçirip hayatını kaybeden polis memuru için tören düzenlendi

Sarıgöl'de orman yangınlarına karşı tedbirler devam ediyor

Orman yangınında yaralanan Kader Dereli'nin tedavisi yoğun bakımda sürüyor

Müdür Öztürk dualarla görevine veda etti

Denizlili orman şehitleri son yolculuklarına uğurlandı

Kaymakam Güldoğan, Salihli basınını unutmadı

Başkan Balaban'ın acı günü

Üç günlük damat kumar borcu yüzünden takılarla birlikte kayboldu

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 4.10.2015 18:00:52 558 0

Tarih: 04.10.2015 18:00 Güncelleme: 04.10.2015 18:00
Haberi Sesli Oku
5.08.2025 17:41:00