KADIN - Ece Ceylan Baba; Türk kadınlarının, taşınma veya genel tadilat nedeni ile 10 yılda bir mutfaklarını yenilediklerini ve 3 ila 15 bin lira arasında harcama yaptıklarını söyledi.

Mutfaklarda tasarım ve kaliteden çok fonksiyonellik arayan Türk kadınları, tıpkı modayı olduğu gibi, mutfakta da yeni trendleri takip ettiğini söyleyen Seranit Grup Başkan Yardımcısı Ece Ceylan Baba, taşınma veya genel tadilat nedeni ile 10 yılda bir mutfaklarını yenilediklerini, 3 ila 15 bin lira arasında da harcama yaptıklarını söyledi.

Türk kadınlarının vakitlerinin önemli bir kısmını mutfakta geçirdikleri için, mutfakta kör nokta istemediklerini vurgulayan Ece Ceylan Baba, ?Mutfağın her santimetresini kullanmak istiyoruz. Bu da ister istemez tasarım ve kaliteyi birazcık geriye iterek, fonksiyonelliği ön plana çıkarıyor. Günümüz mutfak trendlerinde parlak ve doğal doku renklerin hâkim olduğu ve hatta porselen menşeili tezgâhların tercih edilmeye başladığı bir dönemi yaşıyoruz. Her kadının mutfağında kendi alışkanlıkları vardır. Kadınlarımız alışkanlıklarını mutfaklarına dâhil etmeye çalışıyorlar. Fonksiyonellik, dayanıklılık, çizilmezlik, leke tutmayan yüzeyler vs. Kısacası kadınlarımız mutfağında yaşamı kolaylaştıran özelliklere dikkat ediyor. Vanucci ürünlerimizde kadınlarımıza kalite, tasarım ve fonksiyonelliği aynı anda sunuyoruz? ifadelerini kullandı.
Mutfak trendleri ile ilgili bilgiler de veren Ece Ceylan Baba, ?Aslında mutfak trendi biraz daha moda ve otomotiv sektörü ile paralel gidiyor. Mutfakta trend denilen şeylerin tezgah, kapaklar ve onların renk ve kaplama alternatifleri var. 2015 yılına kadar genellikle mat üzerine çalışmalar yapılıyordu. Şimdilerde ise parlak renkler tercih edilmeye başlandı. Ne tamamen renk ne tamamen doğal doku. Yeni trend her ikisini harmanlıyor? şeklinde konuştu.

Mutfakta esas trendin tezgahta yaşandığına dikkat çeken Ece Ceylan Baba, ?Tezgah çok bağlayıcı ve bütünleyici bir konu. Eskiden granit ve doğal taş ağırlıklı tezgahlar göze çarparken, tüketici son zamanlarda porselen menşeili, tamamını kaplayan tek bir yüzey görmek istiyor? dedi.
Değişim için 10 yıl beklemenin anlamsız olduğuna dikkat çeken Ece Ceylan Baba, ?Artık değişim dediğiniz şey dünyanın en kolay şeyi. Sadece kapakların değişimi gibi çok küçük dokunuşlarla mutfağınıza yepyeni bir soluk getirebilirsiniz. Bu değişim size yenilenmişlik hissi verir. Bir mekânın duvar kağıdını bile değiştirseniz, mekanın havası değişir ve insan kendini rahatlamış hisseder? dedi.

MUTFAKTA YENİ TRENDLER

Mutfakta trend tezgah, kapaklar ve onların renk ve kaplama alternatiflerinden oluştuğunu söyleyen Ece Ceylan Baba, ?3 yıl öncesine kadar mat renklerin öne çıktığı mutfaklarda, günümüzde parlak ve doğal dokulu renklerin karışımı hakim. Bugüne kadar granit ve doğal taş ağırlıklı olan tezgahlar, yerini porselen menşeili, tamamını kaplayan tek bir yüzeylere bırakıyor? ifadelerini kullandı.

Ece Ceylan Baba, mutfağını yenilemek isteyenlerin dikkat etmesi gerekenleri şöyle sıraladı;
Mutfak trendleri yakından takip edilmeli.

Mutfağın fonksiyonelliği ön planda tutulmalı.

Depolama alanları olan, kör noktaları olmayan mutfaklar tercih edilmeli.
Tezgahlardan kısılarak, masaya ağırlık verilen ürünlerden kaçınılmalı.
Mutfakta küçük bir değişim bile yenilenmişlik hissi verir.



Saruhanlı Belediyesi’nden Şatırlar Mahallesi’ne Kapalı Düğün Salonu

Saruhanlı Halk Eğitimi Merkezi’nden Öğretmen ve Kursiyerlere Akhisar Gezisi

Saruhanlı’da Polis Haftası Ziyareti: Emniyet Teşkilatından Kaymakam Murat Acar’a Anlamlı Buluşma

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nde Anlamlı Teşekkür: Hasta Memnuniyetine Gönül Veren Sema Hanım Ödüllendirildi

Saruhanlı Devlet Hastanesi’nden Ulusal Kanser Haftası’nda Farkındalık Etkinliği

Evlerine 20 kilometre kala kazada can veren 7 kişinin kimliği belli oldu

Şüpheli ölüm! 53 yaşındaki adam evinde ölü bulundu

Tiyenli Mahallesi’nde Altyapı Çalışmaları Başlıyor

Salihli’de fuhuş operasyonu: Yabancı uyruklu 2 kadın yakalandı

Saruhanlı’da Velilere Yönelik “Çocuğumu Anlıyorum” Semineri Düzenlendi

Manisa'da Gediz Nehri'nin taşması sonucu bağlar su altında kaldı

Yılmaz Mahallesi’nde Kavşak Düzenlemesi... GÜNDÜZÜ AYRI, GECESİ AYRI GÜZEL OLDU

Manisa Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluş yıl dönümünde anlamlı ziyaret

Saruhanlı’da Bir Günde 470 Kg Atık Pil Toplandı

Saruhanlı Belediyesi Çınaroba ve Seyitoba Mahallelerine Güvenlik Kamerası Sistemi Kurdu

SARUHANLI’DA HATAY - TRABZON KÜLTÜR BULUŞMASI BAŞLIYOR

CHP’Lİ BAŞEVİRGEN: “MAZOT 100 LİRAYA DAYANDI, İKTİDAR AKARYAKITTA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMIYOR, SAVAŞIN BEDELİNİ VATANDAŞIMIZ ÖDÜYOR”

Harcırahmanlıspor 4 Köşe: Lider Kayıpsız İlerliyor

Başbuğ Alparslan Türkeş, Vefatının 29. Yılında Saruhanlı’da Anıldı

Yaşlı adam hayatına son verdi

Saruhanlı Köy Yollarında Domuz Tehlikesi: Sürüyle Karşılaşan Sürücü Kazayı Ucuz Atlattı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 4.10.2015 18:00:52 0
Tarih: 04.10.2015 18:00 Güncelleme: 04.10.2015 18:00
Haberi Sesli Oku