MANİSA - “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 2022 Yılı Faaliyet Planı” çerçevesinde 2022 yılı içerisinde en az 5 Milyon erkeğe kadına yönelik şiddetle mücadele alanında temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimlerinin verileceği proje kapsamında ilimizde yapılacak çalışmaların değerlendirildiği toplantı Vali Yaşar Karadeniz başkanlığında yapıldı.

Video konferans yöntemiyle Vali Karadeniz başkanlığında yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mesut Eser, Kaymakamlar, kurum müdürleri ve ilgililer katıldı.

Toplantıda Aile ve Sosyal Hizmetler, Adalet, İçişleri, Milli Eğitim ve Sağlık Bakanlıkları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 23 Mart 2022 tarihinde imzalanan protokol kapsamında kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin en az 5 Milyon erkeğe verilecek olan temel bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimlerinde ilimizde yürütülecek çalışmaların değerlendirilmesi yapılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

Hedeflenen eğitim kapsamında il ve ilçe taşra birimlerinin personelinin katılımıyla en az üçer kişilik ekipler oluşturularak kahvehane, şehir içi ve şehirlerarası ulaşım araçları, organize sanayi bölgeleri, pazar yerleri ve alışveriş merkezleri gibi birçok farklı alanda bilgilendirme ve farkındalık oluşturma eğitimleri verilerek, broşür dağıtılacak. Bunun yanında fiziksel ve teknik imkânlar doğrultusunda video gösterimlerinin yapılması da planlanıyor.

Sosyal Medyadan #KadınaElKalkamaz Etiketiyle Paylaşım Yapılacak

Eğitimler düzenlenirken her hafta farklı bir meslek grubuna ve bu meslek grubunun birlikte bulundukları mekânlara yoğunlaşılarak eğitim planlamasıyla hareket edilmesi, il ve ilçelerde bulunan kamu kurum ve kuruluşları ile diğer kamusal alanlarda bulunan elektronik ekran ve panolarda video gösterimlerinin düzenli olarak yapılması ve afişlerin asılması sağlanacak. Eğitim faaliyetlerine ilişkin yapılan çalışmaların görsel içeriklerle beraber #KadınaElKalkamaz etiketiyle kamu kurum ve kuruluşlarının internet sitelerinden ve sosyal medya hesaplarından düzenli olarak paylaşılması da hedefleniyor.



Kahramanmaraş okul saldırısında can kaybı arttı

Otomobiller çarpıştı: 4 kişi yaralandı

Bir üzücü haber daha! Ayla öğretmenin eşi acı habere dayanamadı

Koldere Mahallesi’nde Çalışmalar Hız Kesmeden Devam Ediyor

Bariyere çarpan otomobildeki 2 kişi yaralandı

Saruhanlı Belediyesi’nden Halitpaşa Mahallesi’nde Yoğun İlaçlama Seferberliği

Liseli Sude son yolculuğuna uğurlandı

Saruhanlı Belediyesi’nden İlçe Genelinde Yoğun Temizlik Seferberliği

Vincin kırılan parçası konteynerin üzerine düştü, 3 işçi yaralandı

Saruhanlı'da vefat...

Saruhanlı'da vefat...

Hasta Memnuniyeti En Büyük Motivasyon Kaynağı

Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne Yeni Dahiliye Uzmanı: Uzm. Dr. Okan Özak Göreve Başladı

17 yaşındaki lise öğrencisi motosiklet kazasında hayatını kaybetti

Uzm. Dr. Seher İdil Hastanemizde Göreve Başladı

Manisa'da Tartışma Cinayetle Bitti! Şüpheli Kaçarken Yakalandı

Miniklerden Doğaya Anlamlı Dokunuş: “Toprağın Diriliş Hikâyesi” Hayat Buluyor

Marmara Gölü yıllar sonra yeniden göçmen kuşları ağırlıyor

Saruhanlı Belediyesi’nden Annelere Anlamlı Destek

Paşaköy’de Av Köpekleri Yarışması Coşkusu

Saruhanlı’nın Gururu: Uşak Yarı Finallerinden Büyük Başarı!

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Medya 24.06.2022 10:03:00 0
Tarih: 24.06.2022 10:03 Güncelleme: 24.06.2022 10:03
Haberi Sesli Oku