MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşma ile mücadelesine durmaksızın devam ediyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda yapılan toplantıda,  kaçak yapılaşmanın önlenmesine yönelik hazır beton firmalarının temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, kaçak yapılaşmanın önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleştirilen toplantı ile kaçak yapılaşmanın önlenmesine yönelik çalışmalar masaya yatırıldı. Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün başkanlığında yapılan toplantıda, hazır beton firmalarının temsilcileriyle kaçak yapılaşmanın önlenmesine yönelik yapılacak düzenlemeler ve alınacak tedbirler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün, daha önce pilot bölge olarak merkez ilçelerimiz olan Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde faaliyet gösteren hazır beton firmalarına ait beton mikserlerinin takibi, kameralar ile izlenmesi ve izinsiz bölgelere beton verilememesi yönündeki çalışmaların hayata geçirildiğini hatırlatarak, bir sonraki aşama olarak Alaşehir, Akhisar,

Salihli, Soma ve Turgutlu ilçelerinde faaliyet gösteren hazır beton firmalarının temsilcileri ile ilgili çalışmalara başlanıldığını söyledi. Üstün, bilgilendirmesinde Yapılan bilgilendirmede, Manisa Valiliği’nin kaçak, ruhsat ve eklerine aykırı yapılaşmayla mücadele çalışması kapsamında düzenleme yapılmasına yönelik talimatnamesi ile çalışmalara başlandığını belirten Hüseyin Üstün, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından beton isteyen inşaat sahiplerine izin belgesi, beton mikserlerine ise yetki belgesi verileceğini, bu belgelerin de beton mikserlerinde bulundurulması gerektiği, emniyet, jandarma ile zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde bu belgelerin ibraz edilmesi gerektiğini söyledi. Üstün ayrıca, Manisa’da faaliyet gösteren hazır beton firmalarının bünyelerinde bulunan tüm beton mikserlerine araç takip sistemi ve kamera takılması gerektiğini, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bu araçların kaçak yapı ile mücadele kapsamında ayrıca trafikte can ve mal kaybının önüne geçilmesi amacıyla sistem üzerinden takip edeceğini söyledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Hüseyin Üstün son olarak, uygulamalar ile ilgili olarak UKOME kararlarının alındığını belirterek, ilk olarak söz konusu 5 ilçenin ardından son aşama olarak geriye kalan ilçelerle birlikte Manisa’nın tamamında uygulamaya geçileceğini söyledi. Manisa’da faaliyet gösteren tüm beton mikserlerinin hareketlerinin izleneceğini ve sahada yapılan denetimlerin sıklaşacağının altını çizen Üstün,  kaçak yapılaşma ile mücadelede önemli bir adım atılmış olacağını söyledi. Daire Başkanı Hüseyin Üstün’ün konuşması ve bilgilendirmesinin ardından toplantıya katılan hazır beton firmalarının temsilcileri ile kaçak yapılaşmanın önlenmesine yönelik uygulamaya alınabilecek çözüm önerilerine yönelik fikir alışverişinde bulunuldu.



Çocukluk arkadaşını kız meselesi nedeniyle çıkan tartışmada silahla vurarak öldürdü.

Çocukluk arkadaşını silahla vurdu! Kız meselesi kanlı bitti!

Soma ilçesinde kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan gölette balık ölümlerinin önüne geçmek için kurumlar seferber oldu.

Balıklar ölmesin diye zamanla yarıştılar

Spor Toto Minikler Türkiye Judo Şampiyonası, Mardin’de 72 ilden gelen bin 344 sporcunun katılımıyla Artuklu Yeni Spor Salonu’nda yapıldı.

Salihlili judocular Erel ve Madan, Mardin’de şampiyon oldu

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu: "Özellikle gençlerimizde ve kadınlarımızda sigara kullanım oranları artmaya başladı"

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Hedeflerinde yaşlı kadının evi ve parası vardı! Bakıcının kirli oyunu

Berber oldukları öğrenilen iki arkadaş araçlarının yanında başlarından vurulmuş halde ölü bulundu.

Tüyler ürperten olay! İki genç başlarından vurulmuş halde ölü bulundu

Dizi ve sinema filmi setlerinde başlayan 15 yıllık dostluklarını, Kulyas 2 isimli korku tarzındaki sinema filminde oyunculuklarıyla taçlandırdı.

MUHTEŞEM İKİLİ KULYAS 2'DE

Sağnak Serra Kalaycı 200 metre karışık, 100 metre ve 200 metre sırtüstünde ikinci.

Yunusemreli yüzücüler SEM yarışlarında göz doldurdu

Meme kanseri tanısı konulan 88 yaşındaki bir hastaya, anestezi verilmeden, palyatif tedavi amacıyla mikrodalga ablasyon işlemi başarıyla uygulandı.

O hastanede ilk kez uygulandı

"Hastalarımız tahlil hizmetine çok hızlı ulaşabiliyor"

Menemen'de hastane konforunda poliklinik

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Özel Aliağa Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan eğitmenlere teşekkür sertifikası takdim etti.

Aliağa’da engelleri aşan eğitim

Alaşehir'de 2 bin 903 kök kenevir ve 8 kilo 820 gram kubar esrar ele geçirildi.

Alaşehir'de yasa dışı kenevir ekimine jandarma darbesi

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "Yaşayan İnsan Hazinesi - Kültürel Miras Taşıyıcısı Hayri Dev'i ölümünün 7. yılında saygı, hürmet ve özlemle anıyoruz" dedi.

Başkan Arslan vefatının 7. yılında Hayri Devi unutmadı

Kemalpaşa ilçesinde bakım ve onarım çalışması sırasında elektrik akımına kapılan genç işçi kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Elektrik akımına kapılan genç işçi hayatını kaybetti

Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay’ın elektrik akımına kapılarak hayatlarını kaybettiği olaya ilişkin davaoa sanık sayısı 45’e yükseldi.

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Belediye İş 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay: "Cemil Başkan baskıyla, tehditle bizleri eline almaya çalışıyor"

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkartılan işçilerin eylemi 9'uncu gününde sürüyor

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

TBMM Araştırma Komisyonu Saruhanlı’da Zirai Don İncelemesi Yaptı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 25.07.2022 10:16:00 1314 0

Tarih: 25.07.2022 10:16 Güncelleme: 25.07.2022 10:16
Haberi Sesli Oku
18.07.2025 16:54:00