SARUHANLI - Sağlık Bakanlığının iznine bağlı olarak Psikolojik/Nörolojik rahatsızlıkları bulunan hastalara uzman hekimler tarafından yazılabilen, etken maddelerinde uyuşturucu etkisi bulunması nedeniyle Renkli Reçete Sistemi/Kontrole Tabi olarak satışı yapılan ilaçların suiistimali ve ticaretine yönelik Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığınca Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçu kapsamında soruşturma başlatılmıştır. 

Soruşturma süresince, şüpheli doktorların uyuşturucu satıcılarının topladığı psikolojik ve nörolojik rahatsızlığı olmayan şahıslara ait kimlik fotokopileri ile hastaları görmeden para karşılığı reçete yazdıkları ve şüpheli eczane sahiplerinin söz konusu ilaçları para karşılığı uyuşturucu satıcılarına topluca elden teslim ettikleri tespit edilmiştir.

Soruşturmanın tamamlanarak, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi maksadıyla; Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 04 Şubat 2020 tarihinde, Manisa merkezli olmak üzere Aydın, Muğla, İzmir ve Kırklareli illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, aralarında (2) Doktor (Nöroloji uzmanı ve pratisyen hekim), (2) Eczacı ve (1) hastane çalışanı (Medikal Muhasebe Sorumlusu) bulunan  toplam (12) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Operasyon kapsamında bugüne kadar (4.561) adet renkli reçete sistemine/kontrole tabi psikolojik ve nörolojik ilaca, yüklü miktarda reçeteye, adına ilaç yazılan şahıslara ait kimlik fotokopileri ve bilgisayarlara el konulmuştur.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere, artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 



Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

SARUHANLI’DA 21 MART NEVRUZ BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANDI

Şehit Görece’nin ailesine Devlet Övünç Madalyası verildi

Manisa’da Devlet Övünç Madalyası ve Berat Tevcih Töreni düzenlendi

Saruhanlı, İzmir’in su kuyusu planına karşı sesini yükseltiyor!

Saruhanlı'dan İzmir'e su kuyusu tepkisi

Acılı babadan yürek burkan paylaşım: "Böyle gittik, dönemedik"

Dumfet Manisa İl Başkanı Balta: DUMFED Manisa'da Teşkilatlanma Hızla İlerliyor

Bakanlık zeytinyağındaki son hileyi ifşa etti! Organik diye satılıyordu içinden çıkanlar şaşırttı

CHP’den Başkan Ekrem Cıllı’ya taşınmaz satışı eleştirisi: "Verdiğiniz sözleri unutmayacağız”

Saruhanlı'dan İzmir’e su aktarımına tepki: Kaderimizle oynamayın, günahtır!

Yunusemre 100. Yıl Meydanı’nda iftar sofrası kurdu

Yunusemre’de Ramazan Çarşısı kuruldu

Gölmarmara'da 2 bin kişilik iftar sofrası

Manisa Büyükşehir’de en düşük maaş 42 bin lira oldu

Lavender Robotics İtalya'dan 2 ödülle döndü

Soma davasına savcılık mütalaasını verdi

Ege'de korkulan oldu! Profesör tehlikenin geldiğini açıkladı

Baba dediği kişi gerçek babasının katili çıktı! Gerçeği DNA testiyle çıktı

Evlerde Ramazan hazırlıkları başladı

Saruhanlı Belediyesi’nden 320 Çocuğa Bayramlık Kıyafet Yardımı

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 5.02.2020 09:36:00 685 0

Tarih: 05.02.2020 09:36

Haberi Sesli Oku