SARUHANLI - Sağlık Bakanlığının iznine bağlı olarak Psikolojik/Nörolojik rahatsızlıkları bulunan hastalara uzman hekimler tarafından yazılabilen, etken maddelerinde uyuşturucu etkisi bulunması nedeniyle Renkli Reçete Sistemi/Kontrole Tabi olarak satışı yapılan ilaçların suiistimali ve ticaretine yönelik Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığınca Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçu kapsamında soruşturma başlatılmıştır. 

Soruşturma süresince, şüpheli doktorların uyuşturucu satıcılarının topladığı psikolojik ve nörolojik rahatsızlığı olmayan şahıslara ait kimlik fotokopileri ile hastaları görmeden para karşılığı reçete yazdıkları ve şüpheli eczane sahiplerinin söz konusu ilaçları para karşılığı uyuşturucu satıcılarına topluca elden teslim ettikleri tespit edilmiştir.

Soruşturmanın tamamlanarak, şüphelilerin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi maksadıyla; Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı ve Manisa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, 04 Şubat 2020 tarihinde, Manisa merkezli olmak üzere Aydın, Muğla, İzmir ve Kırklareli illerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonda, aralarında (2) Doktor (Nöroloji uzmanı ve pratisyen hekim), (2) Eczacı ve (1) hastane çalışanı (Medikal Muhasebe Sorumlusu) bulunan  toplam (12) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Operasyon kapsamında bugüne kadar (4.561) adet renkli reçete sistemine/kontrole tabi psikolojik ve nörolojik ilaca, yüklü miktarda reçeteye, adına ilaç yazılan şahıslara ait kimlik fotokopileri ve bilgisayarlara el konulmuştur.

Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere, artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 



Başkan Ekrem Cıllı Dünya Ebeler Günü'nü Kutladı

Eski Manisa Milletvekili Abdullah Akarsu son yolculuğuna uğurlandı

Gazi olduğunu cenazesinde öğrendiler

Şırnak'ta kalp krizi sonucu vefat eden uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Büyükşehir’den don zararına uğrayan üreticilere destek

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Manisa'da gökyüzünü balonlar renklendirdi

Vali Özkan makamını devretti

23 Nisan okullarda da coşkuyla kutlandı

Demirci’yi çocuk sesleri şenlendirdi

Manisa'daki festivalde 2 ton hamsi dağıtıldı

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GİZLİGİDER SARUHANLI’DA HASAR GÖREN BAĞLARI İNCELEDİ

Selendi’de şehitler için sergi açıldı

Türkiye Oryantiring Şampiyonası Manisa’da başladı

Soma’da Ahmet Sula’dan unutulmaz bir seminer

Kula’da Kütüphaneler Haftası coşkuyla kutlandı

Don afetini yaşadı çalışmaya ara vermedi

TBMM zirai dondan etkilenen üreticiler için adım attı

Kaymakam Güldoğan, don afeti yaşayan bağları yerinde inceledi

Vali Özkan: "Çiftçilerimizin yanındayız"

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Asayiş 5.02.2020 09:36:00 703 0

Tarih: 05.02.2020 09:36
Haberi Sesli Oku
12.05.2025 10:08:00