MANİSA - Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, bazı yerel gazetelerde J plakaların karaborsaya düştüğü yönündeki iddialarına yanıt verdi. Deniz, il merkezinde tahsisi yapılan toplamda 1901 adet J plakanın 162 adedinin askıda bulunmak suretiyle halen gayri faal durumda bulunduğunu, diğer ilçelerde ise artırımın yapıldığı ihale sürecinde birçoğunda ihaleye çıkılan kadar bile plaka satışının olmadığını ve ihtiyaç olması durumunda UKOME Genel Kurulunun J plaka artırımında yetkili olduğunu söyledi. 
Manisa merkezinde yayın yapan yerel bir gazetenin J plaka iddialarıyla ilgili haberi üzerine açıklama yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, ?4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanununun Kapsam başlıklı 2´nci maddesinde ?İl sınırları içerisindeki taşımalar ile yüz kilometreye kadar olan şehirlerarası taşımaların düzenlenmesi il ve ilçe trafik komisyonları ile işbirliği yapılmak suretiyle ilgili valiliklere, belediye sınırları içerisindeki şehir içi taşımaların belediyelere bu Kanuna göre düzenlenecek yönetmelik esasları dahilinde bırakılabileceği? belirtilmiş, Manisa ilinin Büyükşehir kapsamına alınarak 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre Büyükşehir Belediye sınırlarının Manisa il sınırları olarak belirlenmesi sonrasında Manisa il sınırları içerisinde yapılacak personel, öğrenci, işçi, engelli, hasta, avm. müşteri vb. ücretli-ücretsiz yolcu taşımacılığı faaliyetinde bulunan ve J plaka grubu ayrılarak, tahsis işlemi Manisa Büyükşehir Belediye Meclisimiz tarafından çıkartılan (J) Plaka Tahsisli Umum Servis Araçları Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönetmelik hükümlerine göre yapılmıştır? dedi.
J plakaların UKOME tarafından ilk etapta 4 bin adet olarak belirlendiğini belirten Deniz, ?Bu kapsamda; UKOME tarafından il merkezi (Şehzadeler+Yunusemre) ile ilçelerimiz için toplamda 4 bin adet J plaka sayısı belirlenerek Büyükşehir Belediyesi uhdesine verilmiş, Yönetmelik hükümlerine göre 25.10.2013 tarihinden önce servis taşımacılığı yaptığını oda kayıt belgesi, vergi dairesi kayıt belgesi, servis taşımacılığı yaptığına dair fatura veya iş bitirme belgesi vb olan il merkezinde 1903, Ahmetli 40, Akhisar 313, Alaşehir 217, Demirci 134, Gölmarmara 29, Gördes 92, Kırkağaç 43, Köprübaşı 50, Kula 171, Salihli 129, Sarıgöl 84, Saruhanlı 86, Selendi 109, Soma 171 ve Turgutlu 190 adet olmak üzere toplam 3.761 işletmeci ve aracına J Plaka tahsisi yapılmış, bunlardan Büyükşehir Belediye Meclisince belirlenen tutarda ilk defa tahsis ücreti alınmıştır? dedi.
Bazı ilçelerde talep doğrultusunda artırıma gidildiğini de sözlerine ekleyen Ulaşım Daire Başkanı Mümin Deniz, ?Ancak, tahsisi yapılan (J) plakalar Akhisar, Salihli, Turgutlu, Demirci, Kırkağaç, Saruhanlı, Soma, Selendi, Kula, Sarıgöl, Gördes, Alaşehir ve Köprübaşı ilçelerimizde servis hizmetini karşılamada yetersiz kaldığı yönünde UKOME ilçe alt komisyonları tarafından yapılan talep üzerine UKOME Genel Kurulunun 03.06.2016 tarih ve 2016/54 sayılı kararı ile Akhisar İlçesi için (128), Alaşehir, Soma, Turgutlu İlçeleri için (150), Salihli İlçesi için (250), Kula İlçesi için (50), Demirci İlçesi için (16), Kırkağaç İlçesi için (15), Sarıgöl, Saruhanlı İlçeleri İçin (100), Gördes İlçesi için (52), Selendi İlçesi için (55) ve Köprübaşı İlçesi için (20) adet J Plaka artırımı yapılmış, il merkezi için ise özellikle ilgili oda temsilciliği tarafından herhangi bir ihtiyaç sayısı belirtilmemiştir? diye konuştu.
J plaka ihalelerinin tamamıyla kamu yararı gözetilerek yapıldığının altını çizen Deniz, ?UKOME tarafından alınan J Plaka artırım kararı sonrasında (J) Plaka Tahsisli Umum Servis Araçları Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönerge´nin J plaka Tahsislerinde Başvuru iş ve İşlemleri başlıklı 7´nci Maddesinin 1´inci fıkrasının (a) bendinde belirtilen 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre yapılan ihalede; Akhisar ilçemizde ihaleye çıkılan 75 Plakanın tamamı, Alaşehir ilçemizde ihaleye çıkılan 50 Plakanın 22´si, Salihli İlçemizde ihaleye çıkılan 100 Plakanın 37´si, Kula ilçemizde ihaleye çıkılan 15 Plakanın tamamı, Soma ilçemizde ihaleye çıkılan 75 Plakanın 59´u, Turgutlu ilçemizde ihaleye çıkılan 75 Plakanın 49´unun satışı yapılarak tahsis işlemleri yapılmıştır. UKOME kararı ile J Plaka artırımı yapılan diğer ilçelerle ilgili ihale işlemlerine ait süreç ise halen devam etmektedir. 2886 sayılı Yasa kapsamında yapılan bu ihalelerde, kamu yararı gözetilerek serbest rekabet ortamının sağlanması, şoför esnafının mağdur edilmeden hizmetlerin yürütülmesi amaçlanmıştır? dedi.
230 adet plaka askıda pasif
Deniz, ?J Plaka iş ve işlemlerinin yürütüldüğü (J) Plaka Tahsisli Umum Servis Araçları Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönerge´nin Askıya Alma başlıklı 11. Maddesine göre J tescilli plakanın askıya alınılabileceği, askı süresinin yıllık dönem içerisinde en az 4 (dört), en fazla 12 (on iki) ay olduğu belirtildiğinden, 07.02.2017 tarihi itibariyle Manisa kent merkezinde hali hazırda 162, ilçelerimizde ise 68 olmak üzere toplamda 230 adet J plaka askıda pasif durumda bulunmaktadır? dedi.

Denetim emniyet ve jandarmada
Haberin denetimle ilgili bölümlerinin emniyet ve jandarmayı ilgilendirdiğini de aktaran Deniz, ?2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun Amaç başlıklı 1´nci maddesinde "Kanunun amacının, karayollarında, can ve mal güvenliği yönünden trafik düzenini sağlamak ve trafik güvenliğini ilgilendiren tüm konularda alınacak önlemleri belirlemek" olduğu, Kapsam başlıklı 2´nci Maddesinde "Kanunun, trafikle ilgili kuralları, şartları, hak ve yükümlülükleri, bunların uygulanmasını ve denetlenmesini, ilgili kuruluşları ve bunların görev, yetki ve sorumluluk, çalışma usulleri ile diğer hükümlerini kapsadığı", Cezaların Uygulanması başlıklı 114´üncü maddesinde "Kanunda yazılı trafik suçlarını işleyenler hakkında yetki sınırları içinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı personeli ile Ulaştırma Bakanlığının ve Karayolları Genel Müdürlüğünün ilgili birimlerinin il ve ilçe kuruluşlarında görevli ve yetkili kılınmış personelinin" görevli ve yetkili olduğu belirtildiğinden, haberin denetimle ilgili konuları sorumluluk alanına göre emniyet ve jandarma trafik denetim birimlerinde bulunmaktadır? ifadelerine yer verdi.
Haberde yer alan ?J Plaka Karaborsaya düştü? iddiasının söz konusu olmadığını dile getiren Deniz, ?İl merkezinde tahsisi yapılan toplamda 1901 adet J plakanın 162 adedinin askıda bulunmak suretiyle halen gayri faal durumda bulunduğu, diğer ilçelerde ise artırımın yapıldığı ihale sürecinde birçoğunda ihaleye çıkılan kadar bile plaka satışının olmadığı, ihtiyaç olması durumunda UKOME Genel Kurulunun J plaka artırımda yetkili olduğu ve serbest rekabet ortamını bozacak eylem ve davranışlara izin verilmeyeceği hususlarını kamuoyuna arz ederiz? diye konuştu.



Saruhanlı’nın Bedeller Mahallesi sakinlerinden ALİ KOYUNCU vefat etti.

VEFAT ve BAŞSAĞLIĞI…

Solunum yetersizliği nedeniyle 3 gündür yoğun bakımda olan CHP'nin eski Genel Başkanı Altan Öymen, hayatını kaybetti.

Altan Öymen hayatını kaybetti

Jhon Duran'ı kadrosuna katan Fenerbahçe'de Youssef En-Nesyri'nin ayrılık ihtimali yükselmişti.

Fenerbahçe'ye piyango vurdu! Yıldız oyuncuya öyle bir talip çıktı ki...

Son dakika... Murat Çalık hastanenin 1. katından 11.katına alındı.

Murat Çalık hakkında şoke eden karar!

bir süredir mücadele ettiği hastalık sonucu vefat eden eski belediye başkanlarından Muhittin Dalgıç’ın kardeşi Zahir Dalgıç toprağa verildi.

Zahir Dalgıç son yolculuğuna uğurlandı

Yuntdağı Ortaköy’de düzenlenen turnuvaya 14 ilden yaklaşık 500 sporcu katıldı.

Tekvando kulüplerarası minikler turnuvası başladı

Beyaz eşya alışverişi yapan onlarca vatandaş mağdur: Mağaza kapalı, ürünler ortada yok

Düğün arifesinde büyük şok: Ürün de yok muhatap da

Yüzlerce kilo ağırlığındaki mermerin altında kalan Furkan Avcu, hastanedeki yaşam savaşını kaybetti.

Mermer tablanın altında kalan 19 yaşındaki genç hayatını kaybetti

Sporcuları ve teknik ekibi tebrik eden Vali Işın, Avrupa Şampiyonası'nda da aynı azim ve başarıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inandığını ifade etti.

Vali Musa Işın, Türkiye Şampiyonu Kütahya Ecofirm Ayak Tenisi Takımını ağırladı

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) Çarşamba Söyleşileri'nde bu hafta Kuşadası'nın deniz kıyısındaki tek lagünü olma özelliği taşıyan Kocagöl'e dikkat çekildi.

Doğaseverler Kocagöl'e dikkat çekti

24 yıl hapis cezasıyla aranan ve izini kaybettirmeye çalışan firari şahıs, JASAT ekiplerince kıskıvrak yakalandı.

Hırsızlık suçundan aranan şahıs JASAT'tan kaçamadı

Şezlong kavgası baltalı cinayetle bitti, yakalanmamak için yangın çıkarttı

Baltalı dehşet: 1 ölü

Almanya'da düzenlenen Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'na Eskişehir'den katılan Eda Nur Tulum, Türkiye'yi temsilen yarışmalara katılıyor.

Eda Nur Tulum, Rhine-Ruhr 2025 Dünya Üniversite Oyunları'nda Türkiye'yi Temsil Ediyor

Suriye'de çatışmalar sürüyor, görüşmelerde ilerleme sağlanamadı.

Suriye'de Baas Rejimi Son Buldu: Yeni Yönetim ve Çatışmaların Sürekliliği

1. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile birlikte katıldığı programda Kral III. Charles ile sohbet eden Gül'ün lüks çantası, etkinliğin önüne geçti.

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Müzik kariyeri boyunca sayısız şarkıya ve sanatçıya hayat veren Sezen Aksu, bu kez sesiyle değil görünümüyle gündeme geldi.

Sezen Aksu alışılmış imajına veda etti

Hayrunnisa Gül'ün çantası, İngiltere kralıyla sohbeti gölgede bıraktı

Bakan Memişoğlu açıkladı: 10 milyon kişinin ölçümü yapıldı, yüzde 70'i fazla kilolu

Elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin davada sanık sayısı arttı

Saruhanlı'da 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Kula’da 15 Temmuz Şehitleri dualarla anıldı

Manisa'da 15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Manisalı 15 Temmuz gazisi o geceyi anlattı

Memur-Sen'den 15 Temmuz vurgusu

Saruhanlı’da orman yangınlarına karşı önlem ziyaretleri

Manisa'da 'Paranın doğduğu kent' UNESCO listesinde

Kırkağaç'ta 38. dönem uzman erbaşlar yemin etti

Serdar Kabaş’ın acı günü

MasterChef 2025’te ana kadro heyecanı! Kıyasıya mücadele de önlüğün ilk sahibi belli oldu

Kıbrıs gazisi Manisa’da törenle toprağa verildi

Manisa’da 4 stratejik yatırıma devlet desteği

Eş katiline 'İyi Hal'le ödül gibi ceza

Genç yaşta kalbine yenildi

Minik Deniz'den şehit babasına son bakış

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Fikret Mangura son yolculuğuna uğurlanıyor

Başkan Zeyrek'in aile fertleri adına sahte sosyal medya hesabı açmışlar

https://www.youtube.com/@kardelengazetesi45/videos
Gündem 9.02.2017 13:02:52 678 0

Tarih: 09.02.2017 13:02 Güncelleme: 09.02.2017 13:02
Haberi Sesli Oku
19.07.2025 11:59:00